Yoksulluk can aldı: Gazdan zehirlenen çift hayatını kaybetti

img
MARDİN - Kızıltepe'de ısınmak için sobadan çıkardıkları közleri kova ile yatak odalarına koyan Memduh ve Lamia Emen, gazdan zehirlenerek, hayatını kaybetti.
 
Mardin'in Kızıltepe İlçesi Atatürk Mahallesi’nde 5 çocukları olan Memduh Emen (45) ile eşi Lamia Emen, sabah saatlerinde evlerinde ölü bulundu. Emen çiftinin ısınmak için sobadan çıkardıkları közleri kova ile yatak odalarına koydukları ve çıkan gazdan zehirlenerek, hayatlarını kaybettiği belirlendi.
 
 Olay yerine giden sağlık ekipleri çiftin cansız bedenlerini Kızıltepe Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. 
 
Yapılan otopsi işlemlerinin ardından çift, Kızıltepe'de defnedildi. 
 
 ZEHİRLENDİLER
 
 Mevsimlik tarım işçisi oldukları öğrenilen Emen çiftinin yakınları "5 çocukları vardı. Birlikte yazları mevsimlik işçilik yapıyorlardı. Havalar soğuk olunca sobada oluşan közü odalarına götürerek, ısınmayı düşünüyorlar. Kapı pencere kapalı olunca bu şekilde zehirlenmişler. Anne baba hayatını kaybetti" diye aktardı. 
Dumanın çocukların uyuduğu odaya gitmemesi sonucu çocukların şans eseri kurtulduğunu belirten yakınları, "Yoksuldular. İmkanları olsaydı belki böyle olmazdı. Yoksul insanlar olmasa, bu şekilde ısınmak zorunda kalmazlardı. Bu olay da yaşanmazdı" dedi.