Tunceli Valisi Doku ailesinin görüşme talebini kabul etmedi

img

DERSİM - Kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun bir kez daha akıbetini soran ailesi, “Adalet Bakanı bize söz verdi ama ön kapıdan aldılar arka kapıdan çıkardılar” tepkisinde bulundu. 

Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi, Tunceli Valiliği önünde yaptığı açıklamayla kızlarının akıbetini sordu. Açıklamaya,  Dersim Kadın Platformu üyeleri ile Dersim Barosu Başkanı Kenan Çetin de katıldı. Doku ailesinin konuya dair valilikle görüşme talebi kabul edilmeyince “Vali uyuma Gülistan’ı bul” şeklinde tepki gösterildi. 
 
Gülistan Doku’nun fotoğraflarını taşıyan aile ve beraberindekiler, daha sonra valilik önünde açıklama yaptı. İlk olarak konuşan Baro Başkanı Kenan Çetin, “Baro olarak Doku’nun kaybolmasında, şüpheli ve babasına yoğunlaşması gerektiğini ifade ediyoruz. Eğer Gülistan bir kişi tarafından katledilmiş olsaydı çoktan bu olay gün yüzüne çıkmış olurdu. Eğer bir ekip işiyse bununda açığa çıkarılması gerekir. Baro olarak net söylüyoruz; bu olay açığa çıkarılmazsa dosyada adı geçen kimler varsa hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
 
‘ADALET BAKANI SÖZ VERDİ’
 
Ardından konuşan Doku’nun annesi Bedriye Doku ise, geçtiğimiz ay görüştükleri Adalet Bakanı’nın baş şüpheli Zainal Abarakov’un yargılanacağı yönünde beyanda bulunduğunu belirterek,  “Bize söz verdi, evimize geldik. Ama ön kapıdan aldılar arka kapıdan çıkardılar” ifadelerini kullandı. 
 
Doku ailesi, yapılan açıklamalarının ardından valilik binası önünden ayrıldı.