Urfa’da Hemşireler Günü kutlaması

img

URFA - SES Urfa Şubesi, Hemşireler Günü nedeniyle yaptığı kutlamada 29 Mayıs'ta sağlık emekçilerinin Ankara'da yapacağı Beyaz Mitinge çağrı yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi, Hemşireler Günü nedeniyle şenlik düzenledi. Urfa merkeze Karaköprü ilçesinde bulunan bir işletmede yapılan şenliğe Hakların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Urfa Şubeler Platformu temsilcileri, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşeni kurumların temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda SES üyesi sağlıkçı katıldı. Etkinliğin yapıldığı alana "Hemşireler Günü kutlu olsun", "Jin jiyan azadî" pankartı ile 29 Mayıs tarihinde Ankara'da "Emek bizim söz bizim sağlık hepimizin" şiarı ile düzenlenecek Beyaz Mitinge katılım çağrısının yer aldığı pankart asıldı.

Yaşamını yitiren sağlık emekçiler anısına saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, SES Şube eşbaşkanları Eylem Salar ve Salih Karataş katılımcıları selamladı.

Sinevizyon gösterisi ardından söz alan SES Urfa Şubesi Eşbaşkanı Eylem Salar, baskı politikalarına dikkat çekerek, "Biz sağlık emekçileri olarak her zaman sağlığa ihtiyacı olanların yanında olmaya devam edeceğiz. Demokratik özgür ve eşit bir toplum kadınlar inşa edecek. Güvenli bir çalışmaya ortamı istiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz" diye konuştu.

Urfa Adliyesi önünde Şenyaşar ailesinin başlattığı Adalet Nöbeti'nin 442'nci gününde olduğunu belirten Salar, "Emine annenin sesine ses olamaya devam edeceğiz. Bütün kurumların Şenyaşar ailesinin yanında olmaya çağırıyoruz" dedi.

Salar, devamında bütün sağlık emekçilerini 29 Mayıs tarihinde Ankara'da yapılacak Beyaz Mitinge davet etti.

Kutlama şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.