Akar önce 'saygı' dedi sonra saldırıları övdü

img

ŞIRNAK - Şırnak’a gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Komşularımızın toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz” dedikten hemen sonra TSK’nin bölgeye dönük saldırılarını övdü.

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Şırnak’a geldi. 8'inci Hudut Alay Komutanlığı’na sancak için gelen Akar ve beraberindeki komuta kademesi, ilk olarak Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na geldi. Akar ve beraberindekileri Şırnak Valisi Osman Bilgin karşılarken, Akar’ın geçeceği güzergahlarda alınan yoğun güvenlik önlemi dikkat çekti. Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan helikopterlerle ilk olarak Cizre’deki Korgeneral Refik Kurttekin Kışlası’na geçen Akar ve beraberindeki komuta kademesi, daha sonra 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı, 8'inci Hudut Alay Komutanlığı’nın sancak verme törenine katıldı. 

Törenin ardından kent merkezinde bulunan bir otelde konuşan Akar, “Şunun altını çiziyoruz; biz Irak ve Suriye başta olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne onların egemenlik haklarına son derece saygılıyız” açıklaması yapması dikkat çekti.

Akar, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Burada durmak yok. 2 gün önce TSK 140 kilometre girdi. Asos’ta 16 terörist mağarasını, sığınağını, barınağını, sözde komuta yerini büyük bir başarıyla vurdu ve tahrip etti ve bu devam edecek. Bu faaliyetlerde korucu kardeşlerim de burada. Onlar da bu işi gayet iyi biliyorlar. Onlar da bunun çok güzel farkındalar… Bunu yaparken biz sivil vatandaşlara, masum insanlara, tarihi yerler, dini yapılara, çevreye zarar vermemek için hem planlama aşamasında hem icraat aşamasında büyük bir dikkat gösterdik. Hiçbir ordunun göstermeyeceği hassasiyeti gösterdik. Göstermeye de devam ediyoruz. Bütün faaliyetlerimizi biz uluslararası hukuk çerçevesinde ve meşruiyet çerçevesinde yapıyoruz. Herhangi bir şekilde bizim toprak elde etmek, işgal, asla öyle bir şey söz konusu değil…”

Akar’ın, ziyaretlerin ardından kentten ayrılması bekleniyor.