01 NİSAN 2023 GÜNDEMİ

img
 
* PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın akrabalarından Reşit Öcalan, 4 Nisan’da misafirlerini beklediklerini belirterek, “Başkanın doğum günü halkın da doğum günüdür” dedi.  
 
* PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın paradigmasıyla kadınların yeniden doğduğunu belirten Kurdistan’ın dört parçasındaki kadın örgütleri temsilcileri, daha çok çalışarak Öcalan'ı özgürleştireceklerini söyledi. 
 
* PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 60’ncı yaş günü için yapılan yürüyüş sırasında polislerin öldürdüğü Mahsun Karaoğlan ve Mustafa Dağ’ın aileleri, bu yılki “Özgürlük için Amara'ya” şiarıyla etkinliğe katılım çağrısı yaptı.  
 
* Hedeflerinin Avrupa’daki 3 milyon seçmeni sandığa sevk ederek, Yeşil Sol Parti’nin oylarını attırmak olduğunu belirten HADİ Avrupa gönüllüsü akademisyen Çetin Gürer, “Yapılacak seçimleri ‘rejim değişikliği’ olarak gördüğümüz için adeta seferberlik ilan ettik” dedi. 
 
* Hizbullah'ın 90'larda gerçekleştirdiği katliamlar, HÜDA PAR'ın toplumsal eylemlere dönük saldırılarıyla devam etti. Şahit İmam, "Hizbullah, mobilize bir güç olarak devlet tarafından bir yerde tutuluyor. Bu seçimde sandık güvenliğini HÜDA PAR’a ihale edecekleri görülüyor" dedi. 
 
* Dr. Berkant Doran, Hatay'da molozların sulak ve çadırların olduğu alanlara döküldüğüne işaret ederek, "Bu molozlar sulara karışırsa sonraki hastalıkları önlememiz mümkün değil" uyarısında bulundu. 
 
* Dönemin bütün gelişmelerinden doğrudan etkilenen sahaflardan Şivan Zeren, ekonomik krizden dolayı ikinci el kitaplara rağbetin arttığını belirtirken, sahaf Hüseyin Palevi, Türkiye’de mevzuatı bilmeyen bir sistem olduğunu söyledi. 
 
* Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 740'ıncı gününde devam ediyor.
 
* Kayıp yakınlarının “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" eylemi Amed, İzmir ve Êlih’te devam edecek. (12.00-13.00)
 
* Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemin 940'ıncı haftasında online açıklama gerçekleştirecek (12.00)
 
* KESK Amed Şubeler Platformu, KHK’yle atılan üyelerine ilişkin Hazal Parkta açıklama yapacak. (13.00)
 
* Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için İHD Ankara Şubesi önünde açıklama yapacak. (13.30)
 
* İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, her hafta düzenledikleri “F Oturumu" eyleminin 575'incisini dernek binası önünde gerçekleştirecek. (13.30)