Beyoğlu ve Sancaktepe’de seçim bürosu açılışı: Kazanacağız

img

İSTANBUL- Yeşil Sol Parti, Beyoğlu ve Sancaktepe ilçelerinde yoğun katılımın sağlandığı seçim irtibat büro açılışı gerçekleştirilirken, kitle "Direne direne kazanacağız" mesajı verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Beyoğlu’nda ilçesinde bulunan Hacıahmet Mahallesi’nde seçim irtibat bürosu açtı. Büronun açıldığı sokağa Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti bayrakları asıldı. Büronun açılışına çok sayıda mahalleli ve Yeşil Sol Parti ile HDP üye ve yöneticileri de katıldı. Kitle, sık sık “Bê Serok jiyan nabe” , “PKK halktır halk burada”  ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Açılışı yapan kitle şarkılar eşliğinde halay çekti. Coşkulu geçen açılışın ardından söz alan Yeşil Sol Parti İl Örgütü Eş Sözcüsü Beser Çelik, HDP hakkında açılan ve süren kapatma davasına işaret ederek, tepki gösterdi.

İktidarın inkar ve imha politikası yürüttüğünü ifade eden Çelik, “Bizler, her zaman küllerimizden yeniden doğma esas almışıdır. Bu seçim de tarihidir ve bu nedenle HDP Yeşil Sol Parti ile seçime girecek” diye konuştu. Emek ve Özgürlük İttifakı’na da dikkat çeken Çelik, ittifak bünyesinde bulunan parti ve oluşumlarla birlikte yol yürüyeceklerini dile getirdi. Çelik, “Kendi öz gücümüzle arkadaşlarımızı Meclis’e göndereceğiz. Taliban ittifakına karşı bu halkın güçlü bir duruşu vardır” dedi.

Konuşmalarından ardından çekilen halaylarla etkinlik son buldu.

SANCAKTEPE

Yeşil Sol Parti Sancaktepe İlçe Örgütü, ilçede bulunan Akpınar Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, Yeşil Sol Parti İstanbul İl Eş Sözcüsü Mevlüt Ustabaşı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Eş Sözcüleri Dilber Demir ve Atilla Özdağ’ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcileri katılırken, yüzlerce mahalleli de yoğun ilgi gösterdi.

Yeşil Sol Parti’nin flamalarıyla süslenen seçim bürosu, iftar vaktinden hemen sonra yurttaşların akınına uğradı. Halk burada çalınan coşkulu şarkılarla karşılandı. Yoğun yağmura aldırış etmeyen yurttaşlar, çalınan şarkılarla halaya durdu. Yurttaşlar burada sık sık “Biji serok Apo” sloganları attı. 

‘GELECEĞİN TEMSİLCİLERİYİZ’

Burada ilk olarak Yeşil Sol Parti Sancaktepe İlçe Eş Sözcüsü Elif Gül, seçime çok kısa bir tarih kaldığını belirterek, herkesi seçimler için çalışmalara davet etti. 

Ardından söz alan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, Yeşil Sol’un ezilenlere, kadınlara, gençlere yeni bir yaşam için söz vererek bir yola çıktığını vurguladı. Gelinen süreçte geleceğin temsilcileri olarak bir rol aldıklarını ifade eden Birol, “Her engeli aşmakta mahiriz. Çünkü biz ‘Ya bir yol bulacaksın ya da bir yol açacaksın’ geleneğin temsilcileriyiz. Çünkü biz insana kelepçe vurulamayacağını, düşüncenin esir tutulamayacağını, bedenin tecrit altında da olsa fikrin  hür ve bütün sınırları aşabileceğini bilen bir gelenekten geliyoruz” dedi. 

‘İKİ KAT OYLA GELİYORUZ’

Yapılacak olan seçimlerin kritik bir seçim olduğunu da dile getiren Birol, Yeşil Sol ile girecekleri seçimlerde parlamentoya en az 100 vekil ile gireceklerini aktardı. Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe taşıyacaklarının sözünü veren Birol, seçimlerde İstanbul’un da önemine vurgu yaparak, “İstanbul’dan aldığımız oyun iki katıyla geliyoruz. O yüzden sevgili halkımız, arkadaşalarımız  24 saat çalışacağız. Gece gündüz demeden çalışacağız.   Bu ülkenin tepesine binmiş bu karanlığı söküp atacağız.Kapı kapı dolaşacağız” ifadelerini kullandı. 

Yeşiller Sol Parti  İstanbul İl Eş Sözcüsü Mevlüt Ustabaşı’da çok zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Bundan  sonra 45 günümüz kaldı, daha çok çalışacağız. Yeni partimizi mahale mahalle tüm Türkiye sahasına tanıtarak iktidara geleceğiz” dedi.

ÖCALAN’IN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI 

Konuşmaların ardından irtibat bürosu alkış ve zılgıtlarla açıldı. Kesilen kurdelenin ardından içeriye doluşan kadınlar, alkışlarla “Biji serok Apo” sloganları attı. Kadınlar daha sonra 4 Nisan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle pasta kesti. Kesilen pasta tüm yurttaşlara dağıtıldı. Bu sık sık “Öcalan” sloganları attı. 

Yurttaşlar daha sonra yağmur altında dakikalarca halaya durdu. Halayın ardından yurttaşlar etkinliği alkışlarla sonlandırdı.