Mêrdîn'de polis AKP'ye müşahit topluyor: Toplu oy kullanıyor

img
MÊRDÎN - Mêrdîn'de avukatları sandıktan uzaklaştıran ve sandıklarda AKP müşahidi olup olmadığını soran polisler, AKP'ye müşahit topluyor. Kimi sandıklarda toplu oy kullanılıyor.
 
Mêrdîn'de sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işleminin ardından ihlaller yaşanmaya başladı. Mêrdîn’in Artuklu, Rişmîl (Yeşilli), Nisêbîn (Nusaybin) ve Qoser (Kızıltepe) ilçelerinde polislerin sandık sandık gezerek, AKP müşahidi olup olmadığını sordukları bildirildi. AKP müşahidi olmayan sandıklara dışarıdan müşahit getirdikleri görülen polisler, zırhlı araçları da okul içinde tutuyor. 
 
AVUKATLAR SANDIKLARDAN UZAKLAŞTIRILDI 
 
Mêrdîn'de tüm ilçelerden polislere avukatların sandık çevresinden ve okullardan uzaklaştırılması yönünde talimat verildiği öğrenildi. Okullara giden avukatlar ile polisler arasında yer yer gerginlik yaşanırken, Rişmîl ve Nisêbîn'de avukatlar duruma tepki göstererek, hukuksuzluğa izin vermeyeceklerini belirtti.
 
GÖREVLİLER TEHDİT EDİLDİ 
 
Rişmîl ilçesinde Sakarya Ortaokulu’nda da avukatlar okul içine alınmazken, AKP'li Belediye Başkanı ve AKP İlçe Başkanı’nın sandıkları gezerek, sandık görevlilerine tehditlerde bulundukları bildirildi. 
 
TOPLU OY KULLANMA 
 
Rişmîl ilçesinde Şirinevler Ortaokulu’nda 1025, 1026 ve 1027 nolu sandıklarda toplu oy kullanıldı. CHP'nin sandık görevlisinin itiraz etmesi üzerine, sandık başkanı tarafından tehdit edildi.