Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna dair önergeye yanıt: Görev alanımızda değil

img

ANKARA- PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna dair verilen soru önergesine yanıt veren Sağlık Bakanlığı, sağlık durumunun görev alanlarına girmediğini öne sürdü. Tepki gösteren DEM Partili Sezai Temelli, “Sağlık görev alanına girmiyorsa ne giriyor?” sözleriyle tepki gösterdi.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, İmralı Adası’nda bulunan F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ne getirildiği günden beri ağır tecrit altında tutulan ve 35 aydır kendisinden haber alınması engellenen PKK Lideri Abdullah’ın sağlık durumuna ilişkin 12 Kasım 2023 tarihine Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Sağlık Bakanlığı’nın yanıtlaması istemi ile verilen önergede, PKK Liderinden uzun süreden beri haber alınmadığı ve ailesi, avukatları ve vasisi ile görüştürülmediği bu nedenle sağlık durumuna dair de bir bilginin de olmadığı bu durumlar nedeniyle toplumdaki kaygıların artığına dair bilgilere yer verildi.

TEK SORU

Bunun yanı sıra önergede, “İmralı’da Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuyla ilgili bilginiz var mı? Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin ailesi, avukatları ve kamuoyu neden bilgilendirilmemektedir?” şeklinde tek soru yer aldı.

‘KİMİN GÖREV ALANINDA?’

Bakanlık, tek soruluk bu önergeye 11 Ocak’ta yanıt verdi. Yanıt veren bakanlığın Özel Kalem Müdürlüğü, yanıtında Temelli’nin verdiği önergeye işaret ederek, “İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde bulunan bir mahkumun’ sağlık durumuna ilişkin  (…) sıra sayılı yazılı soru önergesinde yer alan hususlar bakanlığımız görev alanına girmemektedir” şeklinde ifadelere yer verdi.

TEPKİ GÖSTERDİ

Yanıta dair Genel Kurul’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya tepki gösteren Temelli, “Sağlık mevzusu sağlık bakanlığının görev alanına girmiyorsa ne giriyor? Bakanın sunumundan anladığımız kadarıyla inşaatlar giriyor, hastane yapımı giriyor ama insanların sağlık durumu girmiyor. Sayın Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunu bu vesile ile bir kez daha bakana soruyoruz” dedi.