Ev hapsi ve adli kontrol uygulanan gazetecilerin itirazları reddedildi

img

İZMİR – 5 gazeteci ve DEM Parti basın çalışanı hakkındaki ev hapsi ve adli kontrol kararına ilişkin yapılan itiraz mahkemece reddedildi. 

İzmir'de 13 Şubat'ta gözaltına alınıp 16 Şubat günü çıkarıldıkları İzmir 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından ev hapsi ve adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılan 5 gazeteci ile DEM Parti basın çalışanı hakkındaki kararlara ilişkin itirazda bulunuldu.
 
4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Semra Turan ile Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu hakkında haftanın iki gün karakola giderek imza vermeleri şeklinde adli kontrolü tedbiri, MA muhabirleri Delal Akyüz, Tolga Güney, Jinnews Muhabiri Melike Aydın ile DEM Parti basın çalışanı Fatma Funda Akbulut hakkında ise ev hapsi uygulanmasına hükmetmişti. 
 
Avukatların itirazda bulunduğu İzmir 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi, kararları yerinde bulup talepleri reddetti.
 
SAVCININ İTİRAZI DA REDDEDİLDİ
 
Öte yandan soruşturma savcısının gazeteciler hakkında tutuklanmaları talebiyle yaptığı itiraz da aynı mahkeme tarafından reddedildi. Dosyada gizlilik kararı bulunduğu için savcının itirazının neden reddedildiğine dair avukatlara bilgi verilmedi.