Halk buluşması mitinge dönüştü: Hiçbir kuvvet Êlih’in kafasını karıştıramaz

ÊLIH – Kürt siyasetçi Leyla Zana’ın katılımı ile düzenlenen halk buluşması mitinge dönüşürken, alanda yer bulamayanlar balkon ve çatılara çıktı. 
 
Kürt siyasetçi Leyla Zana, Dem Parti'nin seçim çalışmaları için iki gündür Ēlih'te. Gittiği her yerde büyük bir coşku ve kitlesel karşılanan Zana, kent merkezinde gerçekleştirilen halk buluşmasında bu coşku zirveye çıktı. Dem Parti merkezi seçim lokali önünde gerçekleşen buluşma mitinge dönüştü. Buluşma öncesi kadınlar, DEM Parti İl Örgütü önünden lokale kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca kadınlar def çalarak “Jin jîyan azadî” sloganları attı. Lokal önü dolup taşarken çok sayıda kişi çatı ve balkonlara çıkmak zorunda kaldı. 
 
ABDULLAH ÖCALAN’IN POSTERİ AÇILDI
 
 
Alanda sık sık “Bijî Serok Apo”, “Jin jîyan azadî”, “Bê Serok jîyan nabe”, “Kayyımlar gidecek halklar gelecek” sloganları atıldı. Buluşmada PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteri açıldı. Coşkunun ve sloganların hiç dinmediği buluşmada Zana, “Batman seninle gurur duyuyor” sloganı eşliğinde sahneye çıktı. Êlih halkının kirli politikalara karşı duruşunun net olduğunu kaydeden Zana, “Dendi ki ‘Batman’ın kafası karışmış’ hayır diyorum. Hiçbir kuvvet Batman’ın kafasını karıştıramaz. Batman direnişin kenti. Ve her zaman bu rolünün gereğini de yerini getirmiştir.  Buradan sesleniyoruz.  Kim Batman halkının kafasını karıştırmak istiyorsa nafile. Bu halk hiçbir zaman kirli oyunlara aldırış etmedi.  Tekrardan sizin direniş ruhunuzu selamlıyorum”  dedi. 
 
‘KÜRT HALKI 90’LARIN VAHŞETİNİ UNUTMADI’
 
 
DEM Parti Êlih Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük alanın gençler tarafından doldurulmasının kent halkının geleceği için büyük umut olduğunu söyledi. Seçime sayılı günler kaldığını hatırlatan Sönük, sorumluluk alma çağrısında bulundu. Kent dışında kalan seçmene seslenen Sönük, her oyun önemli olduğu bir süreçten geçtiklerini belirterek, kente gelip oy kullanılması çağrısında da bulundu. Kürt halkı için kirli planlar içinde olanları unutmadıklarını kaydeden Sönük, “90’ların vahşetini yaşayan Kürt halkı bu acıları unutmadı ve unutmayacak” diye belirtti.   
 
Yapılan konuşmaların ardından kitle slogan, alkış ve zılgıtlar eşliğinde halaya durdu.  Buluşma sonrası gençler yürüyüş gerçekleştirdi.