Kantinden para ile satın aldıkları eşyalara el konuldu

img
AMED – Kürkçüler Cezaevi'ndeki tutsakların kantinden para ile satın aldıkları saz akort cihazı ve diğer kimi eşyalara el konuldu. 
 
Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutsakların cezaevi idaresinin keyfi uygulamaları ve yaklaşımları nedeniyle hak ihlallerini maruz kaldıkları belirtildi. Cezaevindeki tutsaklar karşılaştıkları ihlalleri ve hukuksuzlukları, müdafiliklerini yürüten Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlara anlattı. 
 
Tutsakların anlatımlarına göre, cezaevi yöneticilerinin değişmesi ile birlikte hak ihlalleri arttı.
Hasta olan tutsakların kullandıkları antibiyotik, ağrı kesici ilaçların günlük olarak tek doz şeklinde verildiğini aktaran tutsaklar, kronik hastalıkları olan tutsakların zorluk yaşamasıyla oluşan tepkiler üzerine cezaevi idaresinin ilaçları haftalık vermeye başladığı bilgisini verdi.
 
Tutsaklar, koğuşlarda yapılan aramalarda ise yazdıkları şiirler ve not defterlerinin yanı sıra kantinden para ile aldıkları eşyalara dahi el konulduğunu belirtti. 
 
BAZILARI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
 
Kantinden satın aldıkları saz akort cihazına, yine satın aldıkları battaniye ile yaptıkları minderlere aramalarda el konulduğunu söyleyen tutsaklar, “amaç dışı” kullanım gerekçesi ile bazı tutsaklar hakkında soruşturma başlatıldığı da aktardı.