Akdeniz’de kasıtlı çıkarıldığı belirtilen yangınlarda artış

img

MERSİN – Son dönemde Akdeniz ilçesine bağlı Yeşilçimen Mahallesi’nde sıklıkla kasıtlı yangın çıkarıldığı belirtilirken, belediyenin önlem almadığı ileri sürüldü.

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Yeşilçimen Mahallesi’nde bulunan Tırmıl Sanayi Sitesi yakınlarında yangın çıktı. Yangının nedeni tam olarak belirlenemezken, bölgede bulunan işçiler, demir toplayıcılarının demir toplamak için bölgede bulunan çöpleri yakarak ham demire ulaştığını, bu nedenle sık sık yangınlar çıkartıldığını anlattı. Bölgeye gelen polis ekipleri, yangının nedenini öğrenemezken bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgede bulunan çalışanlar söz konusu alanda çok sayıda yangının çıktığını, AKP’li Akdeniz Belediyesi’nin bunu önlemeye yönelik bir çalışma yürütmediğini kaydetti.

Polis ekipleri ise benzer şekilde gelen yangın ihbarlarında yangını çıkartan zanlılar yakalandığında sadece kimlik bilgileri alınarak serbest bırakıldığını ifade etti. Yangının havayı büyük oranda kirlettiği ve kirliliğin tüm mahalleye yayıldığı gözlemlendi.