Oy kullanmak için yola çıktıkları Yenikapı sahili otobüs terminaline dönüştü

img
İSTANBUL - Memleketlerinde oy kullanmak için DEM Parti'ye başvuran hareketli seçmenin İstanbul’dan yola çıktığı Yenikapı miting alanı otobüs terminaline dönüştü.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Parti’nin (DEM) kayıtları memleketlerinde bulunan seçmenleri sandığa taşımak amacıyla başlattığı çalışma kapsamında Marmara Bölgesi’ndeki kentlerden binlerce seçmen oylarını kullanabilmek için partiye başvurdu. 
 
Yapılan bu başvurular doğrultusunda kayıt altına alınan hareketli seçmenler memleketlerine gönderilmeye başlandı. 
 
İstanbul’daki hareketli seçmenler sabah saatlerinden itibaren otobüslerin kaldırılacağı Yenikapı sahilindeki miting alanında toplanmaya başladı. Yolcular ve otobüslerin kalabalığı nedeniyle miting alanını şehirlerarası otobüs terminalini andırdı.
 
Yapılan ayarlamalar doğrultusunda parti görevlileri tarafından otobüslere bindirilen seçmenler Amed, Rıha, Wan, Agîrî, Şırnex, Çewliğ ve Sêrt kentlerine doğru yola çıktı.
 
DEM Parti Hareketli Seçmenler Komisyon üyesi Gönül Karman, iki aydır hareketli seçmenlere dair çalışma yürüttüklerini belirterek, İstanbul’dan bugün 4 bine yakın seçmeni memleketlerine taşıyacaklarını söyledi. 
Karman, “İstanbul’dan yaklaşık 100 araç hareket edecek. Sadece buradan değil, Esenyurt, Sancaktepe ve diğer bazı uzak olan ilçelerden de otobüsler kalkacak. Seçmenlerimiz iradelerini koruması için Kurdistan’a gönderiyoruz” dedi.
 
HAYALİ SEÇMENLERE KARŞI ÖNLEM
 
AKP ve MHP ittifakı’nın hayalet seçmen taşıdığı merkezlere öncelik verdiklerini belirten Karman, sandık kayıtları memleketlerinde bulunup oy kullanmak isteyen seçmenlerin bugün akşam saatlerine kadar partilerinin il ve ilçe örgütlerine, seçim irtibat bürolarına başvuru yapabileceğini ifade etti. Karman, “Bir seçmenimiz bile olsa göndereceğiz. Bir oy bizim için kritik noktalarda çok şey değiştirecektir. Özellikle kadın arkadaşlarımız gidip sandıkta oylarını kullansınlar” diye konuştu. 
 
Oyunu kullanmak için partiye başvurup memleketi Sêrt’e gidecek olan Şehmuz Çakar isimli seçmen, “Ben irademi korumaya gidiyorum. AKP’nin bu zulmünden bütün halkımızı kurtarmak için gidiyoruz. Bütün herkesin iradesine sahip çıkmasını istiyorum” diyerek,  herkesi oy kullanmaya davet etti.
 
Seçmenlerden Oya Sevim “Bir oy, bir oydur. Herkes gidip oylarını kullansın, kendi iradesine ve sandığına sahip çıksın” derken, Azad Çiçek ise “Buradan Kürt ve Türk arkadaşlarıma sesleniyorum. Kimse aslını hiçbir şekilde satmasın. DEM Parti, bizim partimizdir. Hep öyle kalacaktır” diye seslendi.