'Sandık başında göçü, yıkımı, hasta tutsakları unutmayalım'

img
AMED - Amed'de tutsak yakınları ve yasaklar döneminde evleri yıkılanlar, kent sakinlerine "Sandık başında göçü, yıkımı, hasta tutsakları unutmayalım" çağrısı yaptı.  
 
Amed'de, tutsak yakınlarından sokağa çıkma yasakları döneminde evi yıkılan yurttaşlara kadar tüm kesimlerden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ciddi bir destek söz konusu. Seçime 2 gün kala konuşan yurttaşlar, “Oyumuzu DEM Parti’ye verelim" çağrısı yaptı.  
 
SÛRLULARDAN DEM'E DESTEK
 
Sur’da 2015-2016 yılları arasında ilan edilen sokağa çıkma süreçlerinde evi yıkılan İsmail Özmez, yasaklar sonrası yaşanan yıkımı anımsattı. Özmez, "Öyle bir savaş yürüttüler ki Kürt halkına boyun eğdirtmeyi amaçladılar. Ama Kürt halkı boyun eğmedi. Direnerek yaşadı ve bugüne kadar da bu direniş sürüyor. Yine kendi topraklarımızdayız, Amed’i bırakmadık. Amed bizim kalbimiz, Kürdistan’ın kalbidir" dedi. 
 
Özmez, “Bir seçim var önümüzde; bu seçimde oyumuzu tabi ki kendi partimiz olan DEM Parti’ye vereceğiz. Katliamcılara oy vermeyeceğiz" diye kaydetti. Özmez, “Tüm Amed halkına çağrımdır; seçim günü herkes oyunu DEM Parti’ye versin. Kendine versin. Zaten başaracağız. Belediyelerimizi onlara bırakmayacağız" ifadelerini kullandı. 
 
Yasaklarda göçe zorlanan bir başka yurttaş Kasım Örmek, "2015’te evimizi yıktılar, göçe maruz kaldık. 8 yıl dışarıda kaldık. Bu sene 15 yıllık taksit karşılığında bize ev verdiler. Kürt halkı olarak oyumuzu kendimize kullanmalıyız. DEM Parti’ye vermeliyiz. Sandığa giderken yaşatılan göçertme politikalarını unutmamalıyız. Belediyeleri geri alarak onlara en büyük cevabı vereceğiz” dedi. 
 
‘DEM BİZİM DEM’İMİZ’
 
Dengbêj Mustafa Oğuz, "DEM bizim DEM’imizdir" dedi. Oğuz, "Kimse ‘zaten kazansak da kayyum atanır’ demesin. Bin defa da kayyum atasalar da oyumuzu kullanalım. Herkes elini vicdanına koyup, vazifesini yerine getirsin" dedi. 
 
“PKK Lideri Abdullah Öcalan’ a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” talebiyle Adalet Nöbeti'nde olan tutsak yakını Nazime Boltan, "116 gündür Önderlik (Öcalan) ve zindandaki tutsaklarımız üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Adalet Nöbeti'ndeyiz. Halkımıza çağrımdır; ellerini vicdanlarına koyup oylarını kullansınlar. Sandığa giderken bizim 116 gündür süren nöbetimizi unutmasınlar" çağrısı yaptı. 
 
Bir diğer tutsak yakını Rabia Ataş, hasta tutsakların unutulmaması gerektiğini söyledi. Ataş, "Sandığa giderken bize, Sayın Öcalan’a ve tutsaklara yapılan zulmü unutmayın. Ne olursa olsun oylarımıza sahip çıkalım" diye kaydetti.