Mêrdîn'de su şebekesi yine patladı

img

MÊRDÎN - Qoser ve Artuklu ilçelerinin su ihtiyacını karşılayan Beyazsu hattı boruları bir hafta içinde 3'üncü kez patladı.  

Mêrdîn'in Qoser (Kızıltepe) ve Artuklu ilçelerinin su ihtiyacını karşılayan Büyükşehir Belediyesine bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (MARSU) ait Beyazsu isale hattının boruları 22 Nisan'da iki ayrı yerden patladı. Su hattının boruları bugün bir kez daha patladı. 
 
Daha önce Tibyad (Eymirli) mevkiinde yaşanan patlamanın ardından MARSU ekipleri yaşanan arızayı onararak, kente su akışını sağladı. Ancak su kentte yetişmeden farklı mevkilerde borular peş peşe iki ayrı yerden daha patladı. MARSU ekiplerinin 4 günün sonunda giderdiği arızanın ardından iki ilçeye su akışı yeniden sağlanırken, bir patlama daha meydana geldi. 
 
Bu kez Mardin Havalimanı mevkiinde yaşanan patlama ile iki ilçeye su akışı yeniden durdu. Boruların patlamasıyla MARSU bölgeye ekiplerini seferber etti. Kazı çalışmasının başladığı bölgede hasarın boyutu henüz bilinmezken, belediye yetkilileri patlamanın teknik bir sorundan kaynaklandığını tahmin ettiklerini aktardı.