AKP'li Büyüksu'nun 'Yüksekova hiçbir şeyi hak etmiyor' sözlerine tepki

img
COLEMÊRG - Gever Belediyesi Meclis üyeleri, taşımalı oylarla Bajêrge Belde Belediyesi'ne seçilen AKP’li Dırbaz Büyüksu'nun "Yüksekova halkı hiçbir şeyi hak etmiyor" sözlerine tepki gösterdi. 
 
Taşımalı asker ve polis oylarıyla Colemêrg'in Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Bajêrge (Esendere) beldesinde belediye başkanlığına seçilen AKP'li Dırbaz Büyüksu, TFF Kadınlar 2’nci Ligi’nde şampiyon olan Yüksekova Belediye Spor kutlamaları sırasında takımın yeterince sahiplenmediğini belirterek, "Yüksekova halkı hiçbir şeyi hak etmiyor, herkesi kınıyorum” ifadelerini sarf etti. 
 
Büyüksu'nun sözleri tepki toplarken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gever Belediye Meclis üyeleri konuya dair açıklama yaptı. Belediye önünde yapılan açıklamada konuşan Meclis üyelerinden Cevat Ayhan, "Büyük bir farkla kazandığımız halkın belediyesi önünde ağır bedeller ödemiş bu halka, ‘Yüksekova halkı hiçbir şey hak etmiyor, herkesi kınıyorum’ diyerek hakarette bulunmuştur. Taşımalı oylarla seçilen AKP’li belde başkanının yaptığı saygısızlığı kınıyoruz. Halkın belediye binası önünde bu halka hakarete varan söylemler söylemek kimsenin haddi değildir. Taşımalı asker ve polisle yaptıkları irade gaspının hesabını versinler” dedi.
 
Ayhan, “Hakaret söylemlerinin tek amacı ve nedeni, halkın seçimlerde AKP ve yandaşlarına verdiği cevaptır. AKP’yi baraj altında bırakan bu halka söylenen söylemlerin tek nedeni çok büyük kaybedilişleridir. Herkes haddini ve hududunu bilsin” diye kaydetti.