Îdir’da çocuğa şantaj ve tecavüz davası ertelendi

img
ÎDIR - Îdir’da bir çocuğa şantaj ve tehditle aylarca tecavüz eden 6 sanığın duruşması görüldü. Tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.  
 
Îdir’da geçtiğimiz yıl bir çocuğa şantaj ve tehditle aylarca tecavüz eden Ferhat Angay, Onur Begeç, Vedat Giden, Boran Yıldız, Murat Altun ve Alican Begeç hakkında “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan açılan davanın ilk duruşması Iğdır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, tutuklu sanıklar Onur Begeç, Alican Begeç, Vedat Giden ve Murat Altun ile adli kontrolle serbest bırakılan Ferhat Angay, çocuğun avukatı ve ailesi hazır bulundu. Çocuk ise koruma altında olduğu kentten pedagog eşliğinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Ayrıca İnsan Hakları Derneği (İHD) Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ise izleyici olarak duruşmaya katıldı. 
 
Duruşmayı takip etmek isteyen gazeteciler ve çocuğun yakınları ise salona alınmadı.
 
ÇOCUK ŞİKAYETÇİ OLDU
 
Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, firari sanık Boran Yıldız’ın yakalanması karar verildi. Ardından söz verilen çocuk, savcılıktaki ifadesini tekrarladığını belirterek, tüm sanıklardan şikayetçi oldu.
 
Daha sonra savunma yapan sanıklar ise, dosyanın ilk aşamasındaki ifadelerini tekrarlayarak, suçlamayı inkar etti. Tutuklu sanıklar, savunmalarında tahliyelerini talep etti.
 
Tanık olarak dinlenen çocuğun ağabeyi de, yaşanan olayları hatırlatarak, faillerden şikayetçi olduğunu vurguladı.
 
DURUŞMA ERTELENDİ
 
Verilen aranın ardından mahkeme, yeni tanıkların dinlenmesine, tutuksuz yargılanan Ferhat Angay hakkında adli kontrolün devamına ve tutuklu sanıkların ise tutukluluk halinin devamına kararı vererek, duruşmayı 12 Haziran’a erteledi.