Adıyaman Kadın Platformu: Bu ülkede kadınlar korunmuyor

img
ADIYAMAN - Adıyaman Kadın Platformu, artan kadın katliamlarına dikkat çekerek, “Katledilen tüm kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı yasayı uygulamayan politikalar nedeniyle aramızda değil” dedi. 
 
Adıyaman Kadın Platformu, kentte 17 Ocak'ta boşanma aşamasında olduğu Mahmut Işık tarafından katledilen Canan Işık ve İstanbulda katledilen hemşire Ömür Erez'e ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adıyaman Şubesi’nde düzenlenen toplantıya, kentte bulunan sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri destek verdi. Salona, “Her yerde kadın cinayeti, öldürülen kadınlar isyanımızdır” yazılı pankart asıldı. Katılanların siyah kurdele taktığı toplantıda, platform adına Süphan Deniz Doğan konuştu. 
 
UYGULANMAYAN YASALAR 
 
Kadınlara ve sağlık emekçilerine dönük saldırıların her geçen gün arttığına dikkati çeken Doğan, “Şiddet pandemisiyle karşı karşıyayız. Bu ülkede kadınlar korunmuyor. Kadınlar her gün tanıdığı ve hatta tanımadığı erkekler tarafından şiddete maruz kalıyor ve gerekli mercilere başvurduklarında, hayatları için koruma istediklerinde bile yalnız bırakılıyorlar. Ömür Erez ve Canan Işık dahil olmak üzere katledilen bütün kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı yasayı uygulamayan politikalar yüzünden aramızda değil” diye belirtti. 
 
'HAKLARIMIZ İÇİN SOKAKTAYIZ' 
 
Kadınların haklarına, kazanımlarına ve mücadeleye daha çok sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Doğan, “Bin bir emekle elde ettiğimiz kazanımlarımıza ve haklarımıza sahip çıkmak için sokaklardayız. Katledilen Erez ve Işık başta olmak üzere öldürülen bütün kadınlar için isyan ediyoruz. Bir kişi daha eksilmemek için sokaklardayız. Hakkımız olanı ancak sokaklarda olarak alacağımızı, evde, işte, sokakta, okulda ve yaşadığımız her yerde mücadeleyi büyütürsek kazanacağımızı biliyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Açıklama, “Jin jiyan azadî”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” ve “Kadın cinayetleri her yerde” sloganlarıyla son buldu.