MKGP'den ‘Kadınlardan Haber Var’ çalışması

  • kadın
  • 16:53 23 Mayıs 2022
  • |
img
HABER MERKEZİ - MKGP, başlattığı “Kadınlardan Haber Var” çalışması kapsamında kadın gazetecilerden haber, yazı ve fotoğraf bekliyor. 
 
Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) gerçekleştirdiği “Dijital Medyada Kadın Haberciliğinin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında “Kadınlardan Haber Var” ismiyle bir çalışma başlattı. Platform, 6 aylık proje kapsamında gazetecilik, kadın haberciliği, toplumsal cinsiyet eşitliği, medya ile medya okuryazarlığı üzerine video serisi hazırladı.
 
Platform, kadın gazeteciler, gazeteci adayları ve kadın sivil toplum aktivistlerine yönelik hazırladığı çalışma kapsamında, kadınlardan gelecek haber, yazı ve fotoğrafları web sitesinde yayınlayacak.  
 
Twitter ve instagramdan duyurusu yapılan çalışmanın detaylarına sitesinden ulaşılabilir. 
 
MKGP HAKKINDA
 
2017 yılında, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde Diyarbakır’da kuruluşunu ilan eden Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, kadın ve gazetecilik kimlikleri çerçevesinde demokrasi temelinde bir araya geldi. Platformunun öncelikli amaçları arasında gazeteci kadınlara yönelik hak ihlallerini izleme, raporlama ve bu ihlallere karşı savunuculuk faaliyetlerini gerçekleştirme yer alıyor. Bununla birlikte gazeteci kadınları eğitim, seminer ve atölyeler yoluyla güçlendirmeyi, stajyer gazetecilere destek olmayı, istihdam için imkanlar yaratmayı, yurtiçi ve yurtdışı dayanışma ağları kurmayı; medyadaki cinsiyetçi ve şiddet dili ile mücadele etmeyi ve bu yönde araç ve politikalar geliştirerek cinsiyet eşitliğine saygılı bir medya dili oluşturmayı hedefliyor.