Yeni Yaşam Kadın Eki ‘Mekan ve Kadın’ manşetiyle yayında

  • kadın
  • 09:26 1 Temmuz 2022
  • |
img
 
HABER MERKEZİ - Yeni Yaşam Kadın Eki’nin 41. sayısı, “Politik bir ürün olarak mekan ve kadın” manşetiyle okuyucuyla buluştu. 
 
Yeni Yaşam Gazetesi’nin 15 günde bir yayınlanan Kadın Eki’nin 41’inci sayısı “Politik bir ürün olarak mekan ve kadın” manşetiyle okuyucuyla buluştu. Yeni sayıda, politik bir tutum olarak mekanların cinsiyetlendirilmesine odaklandı. 
 
Şehir plancısı Berivan Güneş, “Mekan politik bir üründür” başlıklı yazısında sokağa çıkma yasaklarının ardından Nusaybin’de inşa edilen TOKİ konutları üzerinden kent ve toplumsal cinsiyeti ele aldı. Figen Ekti ise “Zigguratlardan bugüne mekan ve kadın ilişkisi” başlıklı yazısıyla kent ve kadın konusuna tarihsel bir bakış sundu. Yülsel Mutlu da, “Cinsiyetlendirilmiş bir mekan olarak hapishaneler” başlıklı yazısında cezaevinde kadın olmayı ve kadınların cezaevi koşullarında yaşamlarını kaleme aldı. 
 
Hicran Urun, “Pınar Gültekin davası ve Aktütün baskını” başlıklı yazısıyla Pınar Gültekin davasında fail Cemal Metin Avcı’nın eski bir asker olarak yaptığı savunma üzerinden bölgedeki savaşın kadın cinayetlerine nasıl gerekçe yapıldığına işaret etti. Hülya Osmanağaoğlu, “ABD’de kürtaj yasağı: Eskiden buralar hep burjuva feminizmiydi” başlıklı yazısıyla ABD’deki kürtaj yasağını kaleme alırken, Heval Arslan da bu sayıda DAİŞ’li ailelerin kaldığı Hol Kampı’ndaki art arda yaşanan kadın ölümlerini ve DAİŞ’in kadın kanadını ele aldı. 
 
Son sayıda yer alan tüm başlıklar şöyle:
 
* Mekan politik bir üründür / Berivan Güneş
 
* Zigguratlardan bugüne mekan ve kadın ilişkisi / Figen Ekti
 
* Cinsiyetlendirilmiş bir mekan olarak hapishaneler / Yüksel Mutlu
 
* ABD’de kürtaj yasağı: Eskiden buralar hep burjuva feminizmiydi / Hülya Osmanağaoğlu
 
* Pınar Gültekin davası ve Aktütün baskını / Hicran Urun
 
* Danıştay’da hayatlarımızı çalmaya çalışanları yargılıyoruz! / Latife Demirci Kahya
 
* Hol Kampı’nda kadın ölümleri ve Al-Hisb’in kadın kanadı / Heval Arslan