Adliye önünden seslendiler: Kadınlar ‘şer’ ittifakına karşı

img
İSTANBUL - Kadir İstekli ile baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel’in yargılandığı H.K.G. davası duruşması öncesi adliye önünden seslenen kadınlar, “Şer ittifakına karşı buradayız” dedi. 
 
İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.G.K.'nin 6 yaşından itibaren “evlilik” adı altında tecavüze maruz bırakılmasıyla ilgili açılan davanın 3’üncü duruşması Anadolu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. İddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’e, “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 ay, H.K.G'nin evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “Cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyor.
 
Duruşma öncesi Sol Feminist Hareket, adliye önünde açıklama yaptı. “Yaşamlarımızı tarikatlara teslim etmeyeceğiz” pankart taşınan açıklamada kadınlar adına Gizem Gül Kürekçi konuştu.
 
KADINLAR ‘ŞER’ İTTİFAKINA KARŞI 
 
Davanın takipçisi olduklarını belirten Kürekçi, “6 yaşındaki çocukları istismara maruz bırakan, yaşamını, umutlarını çalan, Ensar’da, Aladağ’da, Kulp’ta, Taşkent’te, Hiranur Vakfı’nda ve şimdi anlatılamaz acılar, yıkımlarla kuşatılan deprem bölgesinde kimsesiz kalmış çocukları cemaat tarikat karanlığına mecbur bırakan, bu karanlığa karşı ‘H.K.G.’nin davası hepimizin davası’ diyoruz. Buradayız, takipçisiyiz. Memleketin her yerini halkın, emekçilerin emeğini, halka ait olanı halkın elinden alıp tarikatlara peşkeş çekenlere, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenlere, çocukların yaşamlarını karartanlara, ‘Çocuğun rızasıdır’ diyerek kol kanat gerenlere, kadınların ve çocukların hayatlarını karartan Taliban rejimini bu ülkede kurmaya çalışan şer ittifakına karşı buradayız” dedi. 
 
TARİKAT KARANLIĞI 
 
Kadınların ve toplumsal muhalefetin mücadelesiyle davanın açıldığını anımsatan Kürekçi, “Duruşmanın kapalı yapılması ve yayın yasağı getirilmesi ile dava unutturulmak, cemaat-tarikat karanlığı bir kez daha aklanmak isteniyor. ‘Gerçek adalet için davanın takipçisi olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz’ demek için buradayız. H.K.G.’nin davasına sahip çıkmak memleketin her yerindeki çocukların, kız çocuklarının yaşamlarına, umutlarına sahip çıkmak, bugün kimsesiz bırakılmış çocukların tarikat karanlığa teslim edilmesine karşı çıkmaktır” ifadelerini kullandı. 
 
‘İYİ Kİ MÜCADELE VAR’
 
Daha sonra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da adliye önünde açıklama yaparak, tepki gösterdi. “İstismara ortak olanlardan hesap soracağız”, “Çocuk istismarını aklatmayacağız” dövizlerinin taşındığı açıklamada konuşan KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, şunları belirtti: “Sesi bastırılmaya çalışılan bir kadının davası için buradayız. Çocuk istismarı engellenebilecek bir olgu iken yasalar etkili uygulanmadığı için bu istismar haberlerini duymaya devam ediyoruz. Ama ne iyi ki mücadelemiz var. Kadınlar, çocuklar asla yalnız yürümeyecekler” ifadelerini kullandı.