İzmir'de kadın katliamları protestosu: Örgütlenelim

img

İZMİR - İzmir Kadın Platformu, kadına yönelik şiddeti ve katliamları  protesto ederek, saldırılara karşı örgütlenme çağrısı yaptı.

İzmir Kadın Platformu, artan kadın katliamları ve şiddete dikkat çekmek amacıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Haklarımızdan hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz", "Kadın cinayetleri politiktir", "Kadın yaşam özgürlük", "Aile değil kadınız, katledilen kadınlar için isyandayız" dövizleri taşınarak, "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Kadın cinayetleri politiktir", "Kutsal aileniz batsın kadınlar yaşasın" sloganları atıldı.

SALDIRILAR ARTIYOR

Açıklamayı yapan İzmir Kadın Platformu üyesi Pınar Çetinkaya, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin her geçen gün arttığını belirterek, kadınların hayatın her alanında katledildiğini söyledi. Kadın kazanımlarının ortadan kaldırılması ve haklarının gasp edilmesinden dolayı kadınlara yönelik saldırıların arttığına dikkati çeken Çetinkaya, "Gerici, cinsiyetçi, erkek egemen politika ve söylemlerle şiddet sıradanlaştırılırken, şiddet faillerine cezasızlık politikası ve iyi hal indirimleriyle kadına yönelik erkek şiddeti ve kadın katliamları körükleniyor. Bu politikalar hayatlarımızı kuşatan şiddete dönüşüyor. Derinleşen yoksulluk erkek-devlet şiddeti ile yönetilmeye çalışılıyor. Kadın ve nefret cinayetleri artıyor" dedi.

'AKP İKTİDARINDA 8 BİN KADIN KATLEDİLDİ'

AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana 8 bine yakın kadının katledildiğini söyleyen Çetinkaya, "2023 yılında 315 kadın öldürüldü, 248 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. 2024’ün başından beri 85 kadın erkekler tarafından katledildi. Bu ülkede 24 saatte 8 kadın öldürüldü" diye belirtti.

Çetinkaya, eşit, özgür bir hayatı kurmak için kadınların her yerde örgütlenerek, mücadeleye çağırdı. Çetinkaya, "Emeğimize, bedenimize, yaşamımıza kast eden bu düzene karşı bir kişi daha eksilmemek için  birbirimizden hayatlarımızda, haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.