Çîrok Projesi: Kürt hikayeleri müzikle buluştu

img
VAN - Aryen Sanat Atölyesi bünyesinde uzun bir süredir çalışmaları yapılan "Çîrok Projesi" ile Kürt hikayeleri müzikle buluştu. 
 
Van Aryen Sanat Atölyesi, bünyesinde uzun bir süredir çalışmalarını yaptığı “Çîrok Projesi”nin (Hikaye Projesi) ilk konserini verdi. Dilden dile dolaşan Kürt hikayelerinin  müzikle buluşarak anlatıldığı projenin yapımında 12 kişi yer alıyor. Projenin Sanat Yönetmeni Kemal Yıldırım, Kürtçe hikayeleri müzikle buluşturdukları için olumlu dönüşler aldıklarını, halkın ilgisinin oldukça mutluluk verici olduğunu ifade etti. 
 
HİKAYELER MÜZİKLE BULUŞTU
 
Uzun bir süredir kentte bulunan müzisyenlerle birlikte bir çalışma yürüttüklerini belirten Yıldırım, yaptıkları çalışmanın amacının ise Kürt kültürünü ve müziğini halkla buluşturmak olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bir buçuk aydır müzisyen arkadaşlarımızla beraber hazırlık içindeyiz. İlk konserimizi Van’da verdik ve halkın yoğun ilgisinden dolayı mutlu olduk. Mayıs ayı boyunca halkımızla buluşmaya devam edeceğiz. Kürtçe şarkı ve hikâyeleri sanatımızla ortaya koymak bizim için çok önemli” dedi.   
 
HALKTAN YOĞUN İLGİ
 
Yıldırım, yaptıkları etkinliklerin halkın talebi doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi. Yıldırım, “Kürdistan’da sanata yönelik çalışmalara ağırlık verilmelidir. Bugün Kürdistan'da Kürt dili ve sanatına yönelik büyük bir baskı söz konusudur. Bu nedenle sanatçılar bu işin öncülüğünü yapabilir. Sanatçılar olarak daha çok çalışmak ve kültürümüzü yansıtmamız lazım. Halkımız kendi sanatını ve kültürüne müthiş derecede ilgi duyuyor. Bizler de bu taleplere cevap olmak istiyoruz” diye konuştu.
 
'YILDIRMA POLİTİKALARINA KARŞI DİRENECEĞİZ'
 
Devletin son süreçte Kürt sanatçılarına dönük baskısına dikkat çeken Yıldırım, sindirme politikalarına karşı direneceklerini belirtti. Yıldırım,“Sanatçılar gözaltına alınıyor, konserleri iptal ediliyor. Biz Kürt sanatçılar olarak bu yıldırma politikalarını kınıyoruz. Herkesin bu durumu çok iyi görmesi lazım. Her gün bir yerde bir arkadaşımız sanatını icra ettiği gerekçesiyle gözaltına alınıyor” diye konuştu. 
 
DESTEK ÇAĞRISI
 
Kürdistan’da sanata yönelik çalışma yürüten dernek ve kurumların desteklenmesi gerektiği çağrısında bulunan Yıldırım, “Halkımız destek çıkar, moral verirse çok daha iyi işler ortaya çıkar. Aryen Sanat Atölyesi’ni yaptığı etkinliklere tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.