Anter: Kitabı okuyanlar Apê Musa’nın bilinmeyen yanlarını öğrenecek

img
İZMİR - “Reşê-Kızının Gözünden Musa Anter” adlı kitabın imza etkinliğine katılan Musa Anter’in kızı Rahşan Anter, “Bu kitapta Apê Musa’yı sevenler, onun çokça bilinmeyen yanlarını öğrenmiş olacak” dedi.
 
Gazeteci Hatice Kamer’in yazdığı “Reşê-Kızının Gözünden Musa Anter” adlı kitabı için Yakın Kitap evinde imza etkinliği düzenlendi. Yoğun ilginin olduğu imza etkinliğine, Kürt bilgesi ve gazeteci Musa Anter’in kızı Rahşan Anter de katıldı.
 
Etkinlikte konuşan Anter, 21 Eylül’de babasının davasının düşürüldüğünü, bu duruma karşı çok üzgün olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte gerekli bütün mercilere başvurup mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. Anter, kitaba ilişkin şunları söyledi: “Babamla kısa ama kaliteli zaman geçirdim. Çünkü o dönemde çokça cezaevine girip çıkıyordu, çok görüşemiyorduk. Ancak beraber olduğumuz zamanlar çok güzel geçiyordu. Babam çocuklarla çok güzel zaman geçiriyordu. Sadece kendi çocukları değil, bütün çocuklarla güzel zaman geçiriyordu. Babamla aramdaki hatıraları, yaşananları, Hatice kızım 3 sene uğraşarak doğal bir akış içerisinde yazdı. Ben de Anter’in kızı olarak neler yaşadığımı, neler hissettiğimi, Türkiye’de o tarihlerde neler yaşandığını anlattım. Bu kitap nostaljik anılarımızın olduğu, Apê Musa’yı sevenler, onun çokça bilinmeyen yanlarını öğrenmiş olacak” diye konuştu.