Ertuğrul Mavioğlu’nun ‘Bakur Notları’ kitabı Aryen Yayınları’ndan çıktı

img
AMED - Gazeteci yazar Ertuğrul Mavioğlu’nun Yönetmen Çayan Demirel ile birlikte “Bakur” belgesel filminin çekimleri sırasında kaleme aldığı “Bakur Notları” isimli anı kitabı Aryen Yayınları’ndan çıktı.
 
Gazeteci yazar Ertuğrul Mavioğlu’nun uzun yıllar önce tamamladığı ancak çeşitli yayınevlerinin basmaktan çekindiği, özgürlük mücadelesinin felsefesini, politikasını, yaşama bakışını, dağ hayatını ve mücadelesini anlamaya ve anlatmaya çalıştığı “Bakur Notları” kitabı Aryen Yayınları’ndan çıktı. 
 
Yönetmen Çayan Demirel ile birlikte çektikleri ve 2015 yılında büyük ses getiren PKK’yi anlatan ‘Bakur' filmi çekildiği dönemde kaleme alınan kitaba, yaşadıkları coğrafyanın sert ve kanlı iklimini değil, onurlu bir barışın çağrısını işlediklerini belirtiyor Ertuğrul Mavioğlu ve şöyle diyor: “Bu çalışma, dağlarda gerillayla temas kurduğumuz süre boyunca oluşmuş izlenimlerimizden, neredeyse çocuk yaşlarımızdan beri bir türlü giderilemeyen meraklarımızdan, sistemin beynimizi uyuşturan taarruzlarına karşı direnirken ille de gerçeği arayan yüreklerimizden sökün etmiş sorular ve bu sorulara verilmiş yanıtlardan ibarettir. Başka bir ifadeyle bu çalışmanın özünü, yavan bir tarih anlatımı değil, anlama ve anlatma gayreti oluşturdu. Çünkü boğazına kadar kana batmış bu vahşi coğrafyada, herkes herkesin gözünün içine bakıp birbirini anlamaya çalışmadan, barışın bir serap olmaktan kurtulup, gerçek manada bir vahaya dönüşmesi asla mümkün olmayacaktır.”
 
ERTUĞRUL MAVİOĞLU KİMDİR?
 
Ertuğrul Mavioğlu, 1961 yılında Adapazarı’nda doğdu. 1980-1984 ve 1987-1991 yılları arasında devrimci fikirleri nedeniyle toplam sekiz yıl hapis yattı. 1978 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan cezaevi nedeniyle 1986’da mezun oldu. Gazeteciliğe 1985 yılında Hürriyet gazetesinde muhabir olarak başladı. 1986 Aralık ayında çıkan Yeni Çözüm adlı derginin ilk yazı işleri müdürüdür. Yeni Politika, Evrensel, Radikal, Cumhuriyet, Yeni Binyıl, Milliyet, BirGün gazetelerine muhabirlikten haber müdürlüğüne kadar çeşitli görevlerde bulundu. 1996’da Radyo Umut’ta gazete yorum programı hazırladı ve sundu. 2011’de İMC TV’nin kuruluşunda Haber Koordinatörlüğü görevini yürüttü. Çayan Demirel ile birlikte 2015’te “Bakur” aldı belgesel filmin yönetmenliğini üstlendi. Çok sayıda kitaba imza atan Mavioğlu’nun son kitabı “Bakur Notları”dır.