Kılıçdaroğlu: Toplu kaçış planı yürürlükte

img
 
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın kaçış planı hazırladığını ileri sürerek, "Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan, vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
 
"Türkiye'nin iyi yönetilmediğini görüyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Bütün vatandaşlarıma çalıştığı alan ne olursa olsun seslenmek isterim; siz de görüyorsunuz ben de görüyorum, Türkiye iyi yönetilmiyor. O kadar havai bir yapı, o kadar gerçeklerden kopuk bir yapı var ki eleştiri geldiği zaman gözlerime bakın diyorlar. Biz sizin gözlerinize de baktık, boyunuza da baktık, endamınıza da baktık diplomanıza da baktık, siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz. Vatandaştan kopan vatandaşın derdini dinlemeyen sizin derdiniz var mı diye sormayan bir yönetim Türkiye'de var olan sorunları çözemez, çözemiyor da zaten” diye belirtti. 
 
‘İNSANLAR PAZARA ÇIKAMIYOR’
 
Liyakat sistemi bitirilirse devletin içten içe çürüyeceğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Geldiğimiz nokta budur. Bir çürüme görüyoruz devlette. Kimin ne yaptığı hangi kararı aldığı belli değil. Ve ben bunu büyük bir samimiyetle söylüyorum ilk kez T.C. tarihinde yaşanan derin bir ekonomik bunalım içinde dar gelirli bir avuç gruplardan üst gelir grubuna kaynak aktaran bir ekonomik politikaya ilk kez tanık oluyorum. 84 milyon bir avuç kişiye çalışıyor. Aşağıda insanlar perişan, pazara çıkamıyorlar. Aldıkları gelirler kısa süre içinde enflasyon karşısında neredeyse sıfırlanıyor” dedi.
 
‘TÜRKİYE’Yİ TEFECİLERE TESLİM ETTİLER’
 
Nisan ayı 2022, merkezi yönetimin borç miktarının 1 trilyon 483 milyar lira olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, bu borca karşı ödenecek olan faizin ise 1 trilyon 743 milyar lira olduğunu söyledi ve “Faiz anaparayı geçmiş vaziyette. Faiz haramdır diyorlardı. E anapara faizi geçti ben size yıllardır ifade ediyorum, bunun adı tefeciliktir diye. Devletin resmi rakamları da bunun tefecilik olduğunu gösterdi. Mayıs ayına geliyoruz, borç. 1 trilyon 503 milyar liraya çıktı. Faiz 2 trilyon 52 milyar liraya çıktı! Bunlar bir ara borçlanma genel müdürlüğünü kurmuşlardı.  Osmanlı'nın son döneminde de genel borçlar idaresi kurulmuştu. Aynı mantık aynen çalışıyor. Türkiye'yi bir avuç tefeciye teslim ettiler. Kurtulmak istiyorlar kutulamıyorlar ama servetlerini yurtdışına götürüyorlar, bunun da farkındayız” diye konuştu.
 
‘KAÇMANIN HAZIRLIKLARINI HIZLANDIRDILAR’
 
“Söz veriyorum, haramilerin saltanatını yıkacağız” vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, son olarak iktidarın kaçış planı hazırladığını ileri sürerek, "Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan, vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla yurtdışına devasa paralar aktarıyor. Bunların başında da Erdoğan’ın aile bireyleri geliyor. Taşınan kara paralarla yurt dışında kurdukları bu paravan kurum üzerinden o yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkartmak istiyorlar. Bu birkaç yüz kişi ile sınırlı" dedi. 
 
22.00'DE AÇIKLAYACAK
 
Kılıçdaroğlu, söz konusu "kaçma planı" iddiasının ayrıntılarının saat 22.00'de açıklayacağını duyurdu.