DEM Parti seçim çalışmasında: 1 Nisan'da zaferi kutlayacağız

HABER MERKEZİ - DEM Parti, seçim çalışmaları kapsamında çalmadık kapı bırakmadı. Seçimlere sayılı günler kala partililer hareketli seçmenlere, "Bize ulaşın ve gelin oylarınızı kullanın. Bir oyla çok şey değişir" çağrısı yaptı. 

31 Mart yerel seçimlere kısa bir süre kala DEM Parti seçim çalışmaları kapsamında çalmadık kapı bırakmıyor. Bir yandan halkın oylarına talip olduklarını söyleyen partililer, diğer yandan hareketli seçmen kampanyası kapsamında çağrılarını yeniliyor. 
 
 
ŞIRNEX/QILEBAN
 
Qileban (Uludere) ilçesinde eşbaşkan adayları Feride Ender ve Ali Ürek, kent merkezinde broşür dağıttı. Broşür dağıtımı, kısa bir süre sonra yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe dönüştü. Yürüyüş sırasında sık sık “Rabe DEM hat” sloganları atıldı. Eşbaşkan adayları, seçmenlere “iradenize sahip çıkın” çağrısı yaptı. Yürüyüş sonrası seçim bürosu önünde açıklama yapıldı. DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Abdullah Gün, farklı kentlerde bulunan seçmenlere çağrı yaparak, “31 Mart’ta sandık başına giderek irademizi belirliyoruz. Uludere’de ikametgahı olan seçmenlere çağrımız; bize ulaşın ve gelin oylarınızı kullanın. Bir oyla çok şey değişir” dedi. 

Şirnex’ın Gundikêmelê (Balveren) beldesinde de Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan ve DEM Parti belde belediye eşbaşkan adaylarının katılımıyla halk şöleni gerçekleştirildi. Şölene kadınlar ulusal kıyafetleriyle katıldı. 

Burada konuşan DEM Partili Newroz Uysal Aslan, her oyun Türkiye halklarının geleceğini belirleyeceğini ifade ederek, “Şuanda cezaevindeki arkadaşlarımız açlık grevinde. Sayın Öcalan'dan bilgi almak istiyorlar. Bugün Türkiye Güney Kürdistan'a operasyon hazırlığı yapıyor bir operasyon yapmak istiyorlar. Bu yüzden kullanacağınız oy çok önemli. Vereceğimiz her bir oy büyük bir cevap olacaktır. Bizler buradayız diyoruz, barış ve özgürlük istiyoruz. Ancak bu olacaksa da ahlaki değerlerle olmalı diyoruz. O yüzden şunu bilmeliyiz ki verdiğimiz her oy Hewler’e, Kobane'ye, Şirnex'e, Amad için olduğunu bilmeliyiz. Verdiğimiz oy ittifakımız içindir. O yüzden o gün oyumuzu kullanacağız. Kent dışında olan gençlere, kadınlara da çağrımızdır  arkadaşlarımıza ulaşın gelin o gün oyunuzu kullanın” dedi.

Yapılan konuşmalar ardından şölen, çekilen halaylar ve ziyaretlerle son buldu. 

DEM Parti Şirnex İl Örgütü, konvoyla köy ve beldeleri gezdi. DEM Parti Şirnex Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu’nun da katıldığı konvoy, onlarca araçlar önce Nîya, Mila Kêra, Mendîkera, Şixê Reş, Çemê Şemo, Milga Şantîya ve Avgamasîya köylerini ziyaret etti. DEM Partililer daha sonra Dergûl (Kumçatı) ve Qesrîk (Kasrik) beldelerini ziyaret etti. Yurttaşların yoğun ilgi gösteridiği DEM Parti konvoyu, 31 Mart’ta gerçekleşecek seçimler için örnek pusula dağıttı.

 
 
 
MÛŞ
 
DEM Parti Mûş il ve ilçe örgütleri gidilmedik yer, çalmadık kapı bırakmadı. HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkkazak ve DEM Parti Mûş Milletvekilli Sümeyye Boz, Milazgir’in (Malazgirt) Dûgnûk (Konukkuran) beldesinde, belediye eşbaşkan adayları Aşan Ateş ve Agit Çetin ile beraber seçim çalışmalarına katıldı. 
 
Seçim bürosu önüne gelen DEM Partili heyeti halk, “Jin jîyan azadî” ve alkışlarla karşıladı. Saygı duruşunun ardından konuşan DEM Parti Milazgir İlçe Eşbaşkanı Kemal Özel, yıllardır süren mücadeleye işaret etti. Özel, Kürt halkının mücadeleci bir halk olduğuna vurgu yaparak, bir kez daha 31 Mart’ta Kürt halkının iktidara ve muhalefete gücünü göstereceğini söyledi.  
 
'BİZİM OLANI ALMAYA GELİYORUZ' 
 
Ardından söz alan DEM Parti Dûgnûk Belediye Eşbaşkan adayı Aşan Ateş, belediyeyi talan eden ve soyanlara karşı başta Dûgnûk olmak üzere Kurdistan’nın birçok merkezinde cevap olacaklarını söyledi. Direniş ve mücadele ayı olan Mart ayında zafere doğru gittiklerinin altını çizen Dûgnûk Belediye Eşbaşkan adayı Agit Çetin ise,  şöyle konuştu: “Talan, rant ve hırsızlık olan partilere geçit vermeyeceğiz. Yıllardır her alanda mücadele veren Kürt hareketi herkese cevap olacak.” 8 Mart’tan, 21 Mart’ta kadar bir direnişin ve mücadele hattının olduğunun altını çizen Mûş Milletvekilli Sümeyye Boz da, bu direnişi ve mücadeleyi 31 Mart’ta kadar sürdüreceklerini ve zaferi 1 Nisan’da kutlayacaklarının vurgusunu yaptı. 
 
'BU SEÇİM KURDİSTAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR' 
 
Gittikleri her yerde coşkuyla karşılandıklarını işaret eden HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkkazak, Kurdistan coğrafyası için tarihi bir seçimin olduğunu söyledi. Kırkkazak, şu şekilde konuştu: “Yıllardır Kürt halkı, kendi dilli, kimliği ve varlığı için mücadele ediyor. Fakat bizler bunları isterken, iktidar sürekli savaş, silah ve ölümle bize karşılık verdi. Gün geldi dilimizi katlettiler, gün geldi doğamızı katlettiler, gün geldi kardeşimizi ve babamızı katlettiler. Bizler boyun eğmedik, zalimlere ve bunca politikaya rağmen boyun eğmedik. Seyit Rıza’nın da dediği gibi; ‘Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim bu bana dert oldu ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim bu da size dert olsun’ biz diz çökmeyen bir gelenekten geliyoruz. Artık iktidarın oyunlarını da yalanlarını da biliyoruz. Bizim mücadelemiz, bunların yalanları ve oyunları karşısında direnişle sonuçlanacak. Bu seçim Kürt halkının ve Kurdistan coğrafyasının özgürlüğü gibi görüyor ve bu hassasiyetle yaklaşıyoruz.”
 
Heyet, halk buluşmasının ardından Milazgir’de esnaf ziyareti yaparak, esnafla sorunları ve çözümleri konuştu.
 
RIHA
 
Bêrecûk ilçesinde DEM Parti adayları Berivan İlkaya Manas ve Mehmet Begit tarafından yürütülen çalışmalara kent Milletvekili Ömer Öcalan’da katıldı. Öcalan ve adaylar Bêrecûk Fıstıkçılar Sitesi’nde esnaf ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, “Bizim en büyük gücümüz halkımızdır. Biz gücümüzü halkımızdan alırız. Biz bu toplumun bir parçasıyız. Bu halkın içinde çıkıp bu ilçeyi birlikte yönetmek istiyoruz. Bu güç birliği ile olur. 31 Mart’a kadar herkes görev almalı. Asıl bizim işimiz 31 Mart’tan sonra olacak. Biz bir enkaz devir alçağız çünkü. Birlikte kolektif akılla hareket edip bu ilçeyi layık ettiği şekilde ayağa kaldırırız” dedi. 
 
Bêrecûk’ten Fırat Nehri geçmesine rağmen ilçe merkezinde içme suyu sorunu olduğuna dikkati çeken Öcalan, “Bütün sorunları bir araya gelerek çözeceğiz. Sorunların çözmek içinde halka hakaret edenlerden belediyeyi almak lazımdır. Birecik halkının kimseye satacak bir iradesi yok. Rehavete kapılmadan bu halka borcumuzu ödemek için gece gündüz çalışacağız. Bu halk ağalardan, beylerden çok çekti” diye belirtti. Öcalan ve beraberindekiler devamında esnafları gezerek yaşadıkları sorunları dinledi. Daha sonrasında Mezra Mahallesi’nde taziye ve esnaf ziyaretleri yapıldı. 
 
DEM Parti Riha Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Celalettin Erkmen, merkez Eyyübiye ilçesi eşbaşkan adayları Adalet Eriş ve Halil Akbaş’la birlikte Riha Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Bölgenin bakımsız ve harabe haline dikkat çeken Erkmen “Sanayileşme iddiası olan bir şehirde ki sanayi merkezinin haline bakın. Seçimden seçime, bakanların oy deposu olarak gördüğü ve boy gösterdiği Riha’nın haline bakın. Bu şehrin hakettiği değer bu değil. Şimdi kentimize ve yaşamlarımıza çıkma zamanı. DEM Parti’yle Riha hakettiği değere de hizmete de kavuşacak” şeklinde konuştu. 
 
Wêranşar Belediye eşbaşkan adayları Bedriye Yorgun ve Serhat Dicle İnan, seçim çalışmalarına ilçe merkezinde bulunan kadınlar tarafından iletilen iş yerlerini ziyaret ederek başladı. Eşbaşkan adayları ardından Tilbender, Mozik, Mangesor ve Karakuzu kırsal mahallelerinde düzenlenen halk buluşmalarına katıldı. Yurttaşlardan yoğun ilgi gören eşbaşkan adaylar, düzenlenen toplantılarda görüş ve öneriler alarak DEM Parti’nin seçim sonrası projelerini anlattı.  
 
Sêwereg ilçesinde ise belediye eşbaşkan adayları Yıldız Çetiner ile Ali Dusak, ilçe kırsalında Keloşk, Bab ve Kefcal kırsal mahallelerinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Eşbaşkan adayları seçmenlerden yerel seçimler için destek istedi. Pirsûs ilçesinde ise eşbaşkan adayları Ayten Kaya ile Müslüm Baran'ın içinde bulunduğu heyet Yıldırım mahallesinde ev ve esnaf ziyaretleri yaptı. Ardından kırsal Hemî ve Alikoy mahallerinde halk buluşması yapıldı. 
Hewag ilçesindeki çalışmalara kentin milletvekili Ferit Şenyaşar’da katıldı. Eşbaşkan adayları Aygün Kapıkayalı ve İsmail Yıldız ile birlikte ilçe merkezinde ki esnaflar ziyaret eden Şenyaşar, esnafların sorunlarını dinleyerek çözümün DEM Parti belediyeciliği olduğunu kaydetti. Yoğun seçim çalışmalarının devam ettiği ilçelerden biri olan Serêkaniyê ilçesinde adaylar ayrı gruplar halinde esnaf ziyaretleri ve kadın toplantıları düzenledi. DEM Parti belediye eşbaşkan adaylarından Rahşan Yazar merkez Mevlana ve Adnan Menderes mahallelerinde düzenlenen toplantılarda kadınlarla bir araya geldi. Diğer eşbaşkan adayı Uğur Kahraman ise eş zamanlı olarak ilçe esnafını ziyaret ederek, projelerini anlatan el kitapçıklarını dağıttı. 
 
AMED
 
DEM Parti, seçim çalışmaları kapsamında Sosyal Danışmanlık Merkezi ile bir araya geldi. DEM Parti Amed İl Örgütü binasında gerçekleştirilen buluşmaya DEM Parti Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Serra Bucak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray ve DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin katıldı. Görüşmede kentin ve yurttaşların sorunlarıyla ilgili neler yapılabileceği tartışıldı.
 
DÊRSİM 
 
DEM Parti arasında bulunduğu Dêrsim İttifakı, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Çepni ve Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu’nun da katılımıyla, Alibaba ve Yenimahalle’de gerçekleşen seçim çalışmalarına yüzlerce partili katıldı. “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Jin jiyan azadî” ve” Dêrsim yê mao, wayir vêcîme” sloganları ve zılgıtlarla mahallelerde yürüyen kitle, belediye eşbaşkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak eşliğinde yurttaşlar ile buluştu. Kitleye dönük halkın yoğun ilgisi görülürken, çoğunluğun gecekonduların oluşturduğu mahallelerde pencere ve balkonlardan zafer işaretleri ve alkışlar yükseldi.
 
Öte yandan, seçim çalışmalarını devletin ve kolluk güçlerinin yoğun baskısı altında sürdüren Dêrsim İttifakı ve DEM Parti’nin, mahalle çalışmaları sırasında özel askeri panzerler tarafından sürekli olarak tacize maruz bırakıldı. Buna karşın, belediye eşbaşkan adayları seçimlerde halkın iradesinin kazanacağını belirtti. Dêrsim Eşbaşkan adayı Birsen Orhan, “OHAL’de miyiz, seçim de mi? Belli değil” sözleriyle tepki gösterdi. 
 
‘WURZE DÊRSİM’
 
Yürüyüş sırasında asker ve polis oylarının taşınmasına karşın, “sandığa gelin” çağrısı yapan Ayten Kordu, “Dersi topraklarının yiğit halkı 31 Mart’taki yerel seçimlerde hepinizi sandığa bekliyoruz. Biliyoruz ki yiğit halkımız Dersim İttifakı’nı her koşulda destekleyecektir. 31 Mart’ta mutlaka sandıklara gidelim. Demokratik ekolojik, kadın, özgürlükçü bir yerel yönetim için, halkçı bir yerel yönetim için hep beraber oylarımızı kullanalım. Wurze Dêrsim” mesajı verdi.

BEDLÎS -XİZAN 

DEM Parti Xîzan (Hizan) İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında ilçe merkezi ve Tatîk’teki (Yolalan) esnaflara ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette çok sayıda yurttaşın yanı sıra Xizan Belediye Eşbaşkan adayları Hediye Çetin Koçman ile Kerem Uğur ve önceki dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Mizgin Irgat, Devrimci İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı İş) Genel Sekreteri Nihat Demir de katılım gösterdi. 

Xizan ve Tatîk’teki esnaf gezisinde DEM Partililere yoğun bir ilgi gösterildi. DEM Partililer, yurttaşların katılımıyla kitlesel bir şekilde Xizan’da halaylara durdu. Ardından partililer, kalabalık bir tekstili de ziyaret etti. Tekstil ziyaretinde işçiler, oylarının DEM Parti’den yana olduğunu dile getirdi. 

TETWAN 

DEM Parti Tetwan İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Sanayi Bölgesi’ndeki esnafına bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete, Tetwan Belediye Eşbaşkanı adayı Belkiza Beştaş Epözdemir ve DEM Parti Amed Milletvekili Mehmet Kamaç katıldı. 

DEM Partililer, araba tamiri, kaporta gibi işleri yapan buradaki esnafları selamladı. Esnaflar ise onları güler yüzlü ve sıcak tavırlarıyla karşıladı. Esnaflar, partililere coşkulu bir şekilde karşılayarak, oylarının DEM Parti’den yana olduğu mesajını verdi. 

KOCAELİ

DEM Parti Dilovası İlçe Eşbaşkan adayları Mustafa Avcı ve Şevin Coşkun, seçime sayılı günler çalışmalarını hızlandırdı.  Bu kapsamda Dilovası ilçesine bağlı Diliskelesi Mahallesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştiren adaylar esnafların yoğun ilgisiyle karşılandı. Adaylara, ayrıca ziyaretler esnasında DEM Parti bayraklarıyla eşlik eden çocuklar ziyarette renkli görüntüler oluştururdu.

Ziyaretlerde esnaflarla sohbet ederek şikayetlerini dinleyen adaylar, partilerinin çözüm önerilerini sunarak kendilerine destek verme çağrısında bulundu. Ziyarette ayrıca adaylara esnaflar tarafından Kürt edebiyatçı Ehmede Xani tablosu hediye edildi.

ÊLIH

DEM Parti Êlih’teki seçim çalışmalarına yoğun bir katılım ve coşku ile sürdürüyor. DEM Parti Êlih milletvekilleri Zeynep Oduncu ve Mehmet Rüştü Tiryaki’nin de olduğu heyet, Qabilcewz (Sason) ilçesinde gerçekleştirdiği halk buluşması yoğun bir katılım ile gerçekleşti.  Kent meydanında kalabalık bir kitle tarafından “Jin jiyan azadî” ve “Bijî berxwedana zîndanan” sloganları eşliğinde karşılanan DEM Partililer daha sonra seçim lokaline geçti.

Burada konuşan Tiryaki, AKP’li belediyenin Qabilcewz’e zarar dışında hiçbir şey vermediğini belirterek, “Arkadaşlarımız belediyeyi aldığında bu belediye sizin olacak. Belediyenin her kuruşunu bu halka harcayacağız. Sizden bunun için deste bekliyoruz. Bu kent kadim bir kent sizin desteğiniz ile belediyeyi alacağız. Batman Belediyesi olanaklarını sizlerle paylaşacağız. Bu kentin sorunu çözmek için buradayız.  Bir oy ile her şey değişir. Şimdiden başaracağımıza inanıyorum” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından ilçedeki esnaf ziyaret edildi. Esnaf tarafından sıcak karşılanan DEM Partililer, ilçe halkının hakkettiği değeri kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı. 
 
ZANA’DAN SORUMLULUK ÇAĞRISI 
 
Kürt siyasetçi Leyla Zana, DEM Parti Êlih Belediye Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük de seçim çalışmaları kapsamında Girê Sîra (Balpınar) Beldesi’ne geçti. Seçim lokali önünde kalabalık bir kitle tarafından karşılanan heyet, burada alkış, slogan ve zılgıtlar eşliğinde halaya durdu. Kürt halkının birliğini sağlaması gerektiğinin altını çizen Zana, bunun için herkesi sorumluluk almaya çağırdı.  Zana ve beraberindekiler ardından Bekirhanlılar Derneği’ni ziyaret etti. 

SÊRT

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, seçim çalışmaları için Sêrt’e geldi. DEM Parti belediye eşbaşkanları ile Sêrt’in Misirc (Kurtalan) ile Comanî (Atabağı), Zoqeyd (Kayabağlar) beldelerinde seçim çalışmalarına katılan Gergerlioğlu, büyük bir coşku ile karşılandı.

İlk olarak Comanî ilçesine giden DEM Partililer, burada büyük bir coşku ile karşılandı. Esnaf ziyareti ardından DEM Parti temsilciliği önünde halkla buluşan Gergerlioğlu, AKP’nin Kürtçe dili üzerindeki ikiyüzlü politikalar yürüttüğüne dikkat çekerek, “Seçim çalışmalarında Kürtçe konuşuyorlar ama Meclis’te mikrofonu kapatıyorlar” dedi.

'DİRENENLER ÖZGÜRLEŞİR'

Gergerlioğlu ve beraberindeki heyetin sonraki durağı Zoqeydê beldesi oldu. Burada da esnaf ziyareti yapılarak, 31 Mart’ta herkesin iradesine sahip çıkması çağrısı yapıldı. Seçim çalışmaları kapsamında Gergerlioğlu’nun bir sonraki durağı Misirc ilçesi oldu. Misirc’de yapılan halk buluşmasında konuşan Gergerlioğlu, Selahattin Demirtaş, Gultan Kışanak ve Figen Yüksekdağ’ın selamlarını getirdiğini belirtti.

Halkın güçlü iradesi karşısında hiçbir gücün duramayacağının altını çizen Gergerlioğlu, “Hiçbir güç ‘direnmek yaşamaktır’ diyenlerin sesini kısamaz. Direnenler özgürleşiriz, bizlerde tüm baskılara ve zorbalıklara karşı direniyoruz” dedi.

Sêrt merkeze geçen Gergerlioğlu, seçim çalışmaları kapsamında iftar ardından aileleri ziyaret edecek. 

QERS  

DEM Parti Qers İl Örgütü seçim çalışmaları kapsamında DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’ın katılımıyla  kentteki sivil toplum örgütleriyle  iftar yemeğinde bir araya geldi. DEM Parti Grup Başkanvekili ve Qers Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ile Qers Belediye Eşbaşkan adayları Arzu Savaş Derman  ve Kenan Karahancı eşlik etti.

Bakırhan, burada kısa bir konuşma yaptı.

‘DEM PARTİ KADIN VE GENÇLERİN PARTİSİDİR’

Bakırhan, çok değerli sivil toplum örgütleriyle bir arada olmaktan memnun olduklarını söyledi.  Seçimlere sayılı günler kaldığını belirten Bakırhan, gittikleri her yerde iktidarın artık ülkeyi yönetemediğini ve toplumun değişimi yapacak olan DEM Parti’de gönül kıldığını dile getirerek, “Çünkü DEM Parti kadınların, gençlerin, emekçilerin partisidir.  Partimiz üçüncü yol partisidir ve halkta büyük bir ilgi görüyor.  Birçok yerde olduğu gibi Qers Belediyesi’ni 2019’da aldık.  Yine kazanacağız.  Bizler belediyeyi aldığımızda hizmet vermiyor, belediyenin kapılar kapattı demeyeceksiniz. Bizim belediyecilik anlayışımız ortadadır.  Birçok belediyemize kayyım atandı” dedi.

‘KARAÇOBAN BELEDİYESİ ÖRNEKTİR’

Yönetimi HDP elinde olan Qereçoban (Karaçoban) Belediyesi’ne değinen Bakırhan, “Belediyecilik anlayışımızda yolsuzluk, hırsızlık yoktur. Aynı zamanda belediyecilik anlayışımızda ne Türk, ne Kürt, Arap, ne Azeri  ne de Terekeme olarak bakmıyor herkes eşit bir şekilde hizmet yapıyor, kapıları herkese açıktır, taleplerini rahatlıkla dile getirebiliyorlar. Belediyecilik anlayışımız bizden başka Türkiye’de yok. Oyunuzu kullanırken Türk, Kürt, Azeri olduğuna bakmayın oyunuzu vereceğiz kişi vicdanlı ve hakkaniyetli mi ona bakın. Yine daha önce aldığımız Bazarcix ve Qaxizman belediye pratiğimiz ortadır. 24 saat halkın arasında idi. Qers’in içinde bulunduğu durumu hak etmiyor. Qers mozaik bir kenttir. Barış kentidir. Belediyeyi kazandığımızda 5 yıl sonra Qers Belediyecilik anlayışını anlatalım” şeklinde konuştu.

ANKARA

DEM Parti Ankara İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Keçiören’de halk buluşması düzenledi. Bir düğün salonunda düzenlenen buluşmaya DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Öztürk Türkdoğan, DEM Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay, DEM Parti Keçiören Belediyesi Eşbaşkan Adayları Sadık Yıldız ve Güler Aydın, DEM Parti Ankara İl ve İlçe Örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
Buluşmada konuşan Günay, “Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayımız Sayın Gültan Kışanak bugün cezaevinde olduğu için aramızda değil. Onunda belirttiği gibi sömürgeciler her an, her saat ve her dakika Kürt halkına karşı düşmanca ve zorbaca çalışıyor. Kışanak’ın hakkını burada sesimizle, varlığımızla ve seçim çalışmalarımızla göstereceğiz” diye konuştu. Türkdoğan da Ankara’da diğer parti adaylarının milliyetçilik yarışına girdiğini belirterek, “Ülkücülükleri ve milliyetçilikler ile övünüyorlar ve ‘DEM Parti ile yan yana değiliz’ diyerek anti propaganda yapıyorlar. DEM Parti Halkların ve inançların, DEM Parti emekçilerin partisidir. DEM Parti'nin kimse ile bir ittifakı yoktur. DEM Parti Ankara’da sadece ve sadece kendisi için oy istemektedir. Barışı ve bu memleketin sorunlarının çözümünü istiyorsak bunun yolu DEM Parti'nin güçlenmesinden geçmektedir” ifadelerini kullandı.
 
KONYA

DEM Parti Konya İl Örgütü ve İlçe Örgütleri Konya’nın Kulu İlçesinde seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri düzenledi. Düzenlenen ziyaretlerde DEM Parti Adayları yoğun ilgi gördü.

XERPÊT
 
DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, seçim çalışmaları kapsamında Dep (Karakoçan) ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Uçar, ilk olarak  DEM Parti Dep kadın bürosunda düzenlenen  iftar yemeğine ardından DEM Partili gençlerin düzenlediği meşaleli yürüyüşe katıldı. Yürüyüşte sık sık  “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. Yürüyüş seçim bürosu önünde son buldu.
 
‘KÜRT HALKI GEÇİT VERMİYOR’
 
Burada konuşan Uçar, AKP- MHP iktidarının Kürtlerin coğrafyasında kendisini var edemediğini söyledi. Uçar, “Kayyım atamadığı yerlerde haram oy dediğimiz oy kaydırmaları, seçmen kaydırmaları yaparak kendine ait olmayan bir kazanımı elde etmeye çalışıyor. Kürt halkı buna geçit vermedi, bunu en iyi devlet biliyor. Hep birlikte yeni demokratik bir ülkeyi inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. Seçimde oy kullanmanın önemine değinen Uçar, “Seçime çok az gün kaldı bu süreçte yapacaklarımızı da birlikte birbirimizden güç alarak yapalım.  Her vatandaş sandığa gidip oyunu kullanmalı, oyunu kullandıktan sonra sandıklara sahip çıkmalı. Onların haram oylarına karşı bu coğrafyada yaşayan herkesi buraya  oy kullanmaları için taşıyalım.  Hiç şüphem yok Dep kendi mücadelesine, tarihine sahip çıkacak. 31 Mart bizim ilk adımımız, 31 Mart’tan sonra Dep’te bütün değerleri birlikte büyütmeye ve inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.