DEM Parti'ye destek yürüyüşü

img
MÊRDÎN - Şemrex ilçesinde yüzlerce kişi, meşalelerle DEM Parti’ye destek yürüyüşü yaptı. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) Mêrdîn’deki seçim çalışmaları gece gündüz devam ediyor. Şemrex (Mazıdağı) ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, DEM Parti’ye destek vermek amacıyla meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yurttaşlar, davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Ardından ilçe merkezinde meşaleli yürüyüş yaptı. Sık sık “Jin, jiyan, azadî", “Bijî berxwedana zindanan" ve “Dem dema azadiyê ye” sloganları atıldı. Birçok yurttaş da evlerinin balkon ve pencerelerinden zılgıt ve alkışlarla yürüyüşe destek verdi. 
 
EŞBAŞKANLARDAN SANDIK ÇAĞRISI
 
Partinin kadın seçim bürosu önüne kadar yapılan yürüyüş sonrası da yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde halay çekildi. Şemrex Belediye Eşbaşkan adayı Kudret Uçuk, belediyelere atanan kayyımlara işaret ederek, "Artık Şemrex halkı kayyımları istemediğini bir daha göstermektedir. Kürt halkı hiçbir zaman kendisine yapılan baskılara boyun eğmediği gibi şimdi de eğmeyecektir” dedi. Eşbaşkan adayı Hamdin Demir de, yurttaşlara "sandıklara iradenize sahip çıkın" çağrısı yaptı.  
 
ARTUKLU
 
Artuklu Belediye Eşbaşkan adayları Münevver Ölker ve Mehmet Ali Amak, İstasyon Mahallesi'nde bulunan Sanayi Sitesini ziyaret etti. Sanayi Sitesi yönetimi ve esnafıyla bir araya gelen eşbaşkan adayları, sanayi sitesinin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Eşbaşkan adayları, özellikle istihdam ve usta-çırak yetiştiriciliğine yönelik projelerini paylaştı. Ardından İstasyon Mahallesi'ndeki Çarşamba Pazarı ziyaret edildi. Ziyaretler, Kabala Mahallesi'ndeki esnaf ve halk ziyaretleriyle devam etti. Yurttaşlar, eşbaşkan adayların yoğun ilgi gösterdi. 
 
TÜRK: BU UZUN SOLUKLU BİR MÜCADELE
 
Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk, Qoser (Kızıltepe) ilçesinde dernek ziyaretlerinde bulundu. Necara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Türk, "Kürt halkı olmadan hiç kimse farklı arayışlara giremez. Kürt halkı iradesini güçlü bir şekilde desteklerse hiç kimse bizleri görmezden gelemeyecektir. Tabi bu mücadele sadece seçimle de sınırlı değil. Bir gün, iki gün değil bu mücadele. Uzun soluklu bir yoldur. Bizim derdimiz bu topraklara onurlu bir barışın gelmesidir. Bu topraklarda yaşayan Arap, Kürt, Türk ve Süryani halklarının bir arada eşit olarak yaşamasını istiyoruz. Herkes birbirinin haklarına saygı göstermesini istiyoruz. Tabi belediyeler de biziler için önemlidir. Halkımızın iradesine iki dönemdir el koyuyorlar. Halkın iradesine ipotek koyuyorlar. Halkımız da bir kez daha iradesine sahip çıkarak kayyımlara cevap verecektir” dedi.
 
Hükümete “Sizler kayyım atadınız ama halk sizlerden razı değil” diye seslenen Türk, “Halkımızın iradesi bir kez daha tecelli edecektir. Halkımıza hizmet ekmek için geliyoruz. Her türlü imkanımızı halkımıza sunacağız” dedi.