DEM Parti seçim çalışmalarına hız verdi

HABER MERKEZİ - 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala DEM Parti seçim çalışmalarını hızlandırdı. Yurttaşların Dem Parti’ye ilgisi seçim çalışlarını şölene çevirdi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimler kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Partililerin coşkuyla karşılandığı seçim çalışmaları, halk buluşması ve şölene döndü. 
 
ELKÊ 
 
DEM Parti seçime günler kala Şirnex’ın Elkê ilçesinde seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. DEM Parti Elkê belediye eşbaşkan adayları Beybun Aslan, Agit Yiğit ve Partililer bugün ilçede bulunan Ali Çavuş, Karşıyaka ve Elkî mahallelerinde aile ziyaretleri gerçekleştirdi. Partiler, daha sonra Sergermav köyünde yurttaşlara bir araya geldi. Yapılan ziyaretlerde, yurttaşlarla seçim hakkında bilgi alış verişinde bulunan partililer, yurttaşlara seçim günü sandıklara sahip çıkma çağrısını yaptı.

DEM Parti Elkê (Beytüşşebap) İlçe Örgütü de seçim çalışmaları kapsamında ilçe binasında gençlik şöleni düzenledi. Coşkunun dinmediği şölene DEM Parti Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan, DEM Parti Elkê Belediye Eşbaşkanları Beybun Aslan ve Agit Yiğit yanısıra onlarca genç katıldı. 

Newroz Uysal Aslan'ın konuşmasıyla başlayan şölen daha sonra yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla devam etti.

KADINLARDAN DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Şirnex’te de kadınlar, “Jin Jiyan azadî” sloganıyla Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne (DEM Parti) yürüdü. Şirnexli kadınlar, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde DEM Parti Şirnex Belediyesi Eşbaşkan adayarı Berivan Kutlu ve Turan Saltan’a destek için DEM Parti seçim bürosuna yürüyüşü düzenledi. Gazipaşa Mahallesinde toplanan kadınlar, Yeni Çarşı Caddesi üzerindeki DEM Parti seçim bürosuna yürüdü. Kadınlar yürüyüşte, “Jin jiyan azadî”, “Direne direne kazanacağız”, “Şirnex sizinle gurur duyuyor” ve “Oylar namustur, namus satılmaz” sloganlarını attı.

Şirnexli kadınları, DEM Parti Şirnex Belediyesi eşbaşkanları ile çok sayıda partili karşıladı. Burada konuşan DEM Parti Şirnex Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu, kadınlara dayanışma ziyaretleri için teşekkür etti. Kutlu, “Şirnexli kadınlar, dosta düşmana iradesini gösterdi. Kadınların kimliğini, dilini elinden almak isteyenlere karşı kadınları duruşunu gösterdi. Şirnexli kadınlar, 31 Mart’ta onlara gereken cevabı sandık başında da verecektir” dedi.

Konuşmanın ardından kadınlar, DEM Parti seçim müzikleri eşliğinde halaya durdu.

AMED
 
DEM Parti, Sur’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Yürüyüşle yapılan ziyarete DEM Parti Amed İl Eşbaşkanları Pınar Sakık Tekin ile Abbas Şahin, milletvekili Serhat Eren, Sur, Rezan belediye eşbaşkan adayları ve çok sayıda kişi katıldı.  
 
Sur İlçe örgütünden seçim bürosuna yürüyen kitle yürüyüş esnasında sık sık “Jin, jiyan, azadi” ve “DEM Parti rumateme ye”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları attı. Yürüyüş boyunca zılgıt ve alkışları bırakmayan kitle, halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 
 
Eşbaşkan adayları ve beraberindeki heyet oy pusulaları ve DEM Parti broşürlerini dağıttı. Sonrasında seçim bürosuna varan kitle burada erbaneler eşliğinde karşılandı. Kitle burada da erbane ve Kürtçe şarkılar eşliğinde şarkılarla halaya durdu. 

ÇERMÛG

DEM Parti, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Amed’in Çermûg (Çermik) ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe DEM Parti milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Kaya, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Çermûg Belediye Eşbaşkan adayları Berat Can ve Sultan Taşkıran, DEM Parti İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin ile Abbas Şahin katıldı. Çok sayıda Çermûg halkının katıldığı etkinlik davul-zurna eşliğinde çekilen halaylarla başladı.Çekilen halaylar sırasında sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı.

DEM Parti Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Serra Bucak, Ortadoğu halkının barışı hak ettiğini belirtti. Çermûg’un Kürt halkı için önemli bir ilçe olduğunu kaydeden Bucak, “Burası tüm zenginlikleriyle bizim için kutsal bir ilçe. Yerel halk için su sorununu bile çözemeyen anlayışa cevabı 31 Mart’ta vereceğiz. En güzel hizmeti taşıyacağız söz olsun” diye konuştu.

Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Doğan Hatun ise, “Biz Amed zaferini Çermûg’da kutlayacağız çünkü Çermûg tarih yazacak. Biz halkın üstüne karabasan gibi çökenlerden hesap soracağız. Kimsenin Çermûg halkının iradesine üzerine rant elde etmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.  DEM Parti Çermûg Belediye Eşbaşkan adayı Berat Can da Çermûg halkıyla birlikte kazanacaklarını söyledi. “Hep birlikte kazanacağız hep birlikte yöneteceğiz” diyen Can, “Kazandığımızda Çermûg’da çözülmeyecek hiçbir sorunun olmadığını göreceğiz biz hizmete talibiz. Çalmadan çırpmadan halkın kaynaklarını halk için kullanacağız” dedi.Can’ın konuşması kitle tarafından “Gençlik seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı.

‘BİZİ YOKSULLUĞA MAHKUM EDEMEZLER’

Son olarak Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, söz aldı. Gergerlioğlu, şunları söyledi: “Büyük bir mahrumiyet ve yoksulluk var bizi buna mahkum edemezler. Parti olarak Kürt meselesinde çok şey söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz. Kürt meselesi hallolmadığı için tecrit devam ediyor. Zulüm devam ediyor siz halksınız, biz de halkların partisiyiz” diye belirtti.

Konuşmalar ardından “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde halaylar çekildi. 

RIHA 
 
Serêkaniyê ilçesinde esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştiren DEM Parti Belediye Eşbaşkan Adayları Rahşan Yazar ve Uğur Kahraman, seçim çalışmalarını daha sonra kırsal mahallelerde sürdürdü. Xirbesûf (Işıklar) mahallesinde yurttaşlar tarafından coşkuyla karşılanan adaylar burada çat kapı ev ziyaretleri yaptı. Ziyaret esnasında mahallede ki kalabalık ailelerden biri de DEM Parti’ye katılımını açıkladı.  
 
Eşbaşkan adayları Gülten Kaya ve Müslüm Baran’nın seçim çalışmalarına günün erken saatlerinde başladığı Pirsûs ilçesinde Hayvan Pazarı ziyaretinin ardından Sarayaltı Mahallesi ve Dikili Mahallesinde esnaf ziyaretleri yapıldı. DEM Parti ilçe yöneticileri ile kalabalık bir gönüllü çalışma grubunun eşlik ettiği adaylar, gittikleri her yerde coşkuyla karşılandı. İlçe merkezinde kurulan stantta gün boyu DEM Parti’ye ait broşür ve afiş dağıtımı devam etti.  
 
Eyyübiye ilçesinde ki çalışmalara Riha Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gülşen Özer’de katıldı. Özer, Belediye Eşbaşkan adayları Adalet Eriş ve Halil Akbaş ile birlikte Tûmpa ve Kaplan kırsal mahallelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. Seçim heyecanın hissedildiği mahallelerde birçok yurttaş DEM Parti belediyeciliğini beklediklerini dile getirdi. 
 
 
Riha’nın diğer Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Celalettin Erkmen ise Karaköprü ilçesinde ki çalışmalara destek verdi. Adaylar beraberlerinde ki kalabalık grupla birlikte Eczacılar Odası’nı ziyaret etti. Buradan da Toptancılar sitesine geçildi. Site esnafının sorunları dinlenirken görü ve önerilerine başvuruldu. Heyetin esnaf ziyaretleri devam ediyor. 
 
Yine aynı şekilde burada da  Ahmet Bahçıvan iş merkezi önünde stand açarak el broşürü dağıtımı yapıldı.
 
WAN 
 
DEM Parti Wan İl Örgütü, yarın Musa Anter Barış Parkı’nda düzenlenecek mitinge hazırlanıyor. DEM Parti, kentin tüm sokaklarında miting çağrısı yaptı. Bu kapsamda merkez Artemet (Edremit), Tuşba ve Rêya Armûşê ilçelerinde broşür dağıtıldı. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Abdullah Zeydan ile Neslihan Şedal ile çok sayıda kişi katıldı.
 
Beşyol Meydanı, Cumhuriyet Caddesi, Maraş Caddesi'nin yanı sıra kentin birçok işlek cadde, park ve ortak yaşam alanlarında broşür dağıtılarak Wanlılar mitinge davet edildi.  Broşür dağıtımında türküler söyleyen partililere halktan alkışlarla destek geldi. 
 
Yarın saat 13.00’da Musa Anter Park’ında düzenlenecek mitinge DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, konuşmacı olarak katılacak. Konuşmaların ardından sanatçı Murat Demir sahne alacak. 
 
XARPÊT 
 
Xarpet’in Dep (Karakoçan) ilçesinde halk buluşması gerçekleştirildi. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in de katıldığı halk buluşması mitinge dönüştü. İlçe merkezinde onlarca aracın katılımıyla yapılan seçim turu atıldı.  İlçe merkezinde yapılan tur ardından Yolçatı da bulunan seçim bürosu önünde yapılan halk buluşmasına binler katıldı. Ellerinde sarı, kırmızı, yeşil flamaları taşıyan kitle, “jin, jiyan, azadî” sloganları attı. 
 
Burada konuşan Dep Belediye Eşbaşkan adayı Songül Düzgün, sözlerine tutsak siyasetçiler Gülten Kışanak, Nurhayat Altun, Edibe Şahin, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’a selam göndererek, başladı. Düzgün, Her yurttaşın barınma hakkını savunarak doğayla uyumlu, depreme ve afetlere dirençli bir kent inşa etmek için geldiklerini söyledi. Dep Belediye Eşbaşkan adayı Cafer Oğur ise “Bugün burada toplanan halk seçimin sonucunu ilan etmiştir.31 Mart’ta halkımız bu talan ve rüşvet düzeninin sonunu getirecek” şeklinde konuştu.
 
 
‘İŞLERİNİ GELİNCE KÜRT VAR’
 
Son olarak söz alan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “ Bu meydanı görmeyenlere buradan sesleniyorum; İşte halk, işte parti, işte mücadele. Sizler bugün bizlere 31 Mart’ın müjdesini verdiniz. Dep, yıllardır direnmiş, mücadele etmiş bedel ödemiş Kürt halkının ayakta olduğunu direndiğini ve direneceğinin müjdesini vermiştir. Kürt halkı var olduğunu 40 yıldır ortaya koymuş ve bunun sonucunu almaya çalışıyor.  12 Eylül askeri cezaevinde Esat Oktay Yıldıran’lara karşı direnen Mazlum Doğan’lar, Gülten Kışanak’lar, Sakine Cansız’ların mücadelesi bugün 2024’te Dep’in meydanında büyüyor” dedi. 
 
Devletin Kürt halkına yaklaşımının değişmediğinin altını çizen Koçyiğit, “İşlerine gelince Kürtler var, işlerine gelmeyince ne Kürt ne de Kurdistan var. Bizler Meclis’te iki kelime Kürtçe konuştuğumuzda mikrofonlarımızı kapatıyorlar. Orada kurt siyaseti yürütüyorlar ama utanmadan sıkılmadan Amed’e, Colêmerg’e, Dep’e geldiklerinde birdenbire Kürt oldukları akıllarına geliyor. ‘Ser çavan’ yazan otobüslerin üzerine çıkıp Kürtleri sadece  ‘ser çavan’ diye selamlayarak kandırabileceklerini sanıyorlar” diye belirtti. 
 
‘KÜRDÜ KATLETMEK İÇİN OY İSTİYORLAR’
 
Koçyiğit,  “ Kürt sorunu vardır ve bizim sorunumuzdur. Kürtlerin dil sorunu, Anayasal yurttaşlık sorunu, statü ve siyasal temsil sorunu vardır. Kürtlerin, milyon sorunu vardır ve bunların çözülmesi gerekiyor. Nasıl mı? Tabi ki barışçıl demokratik yöntemlerle çözülmeli ama bunu yapmıyorlar. Meydanlardan yeniden Kürt düşmanlığı yapıyorlar. Erdoğan meydanlardan Kürtleri tehdit ediyor.  Barış aklı var mı yok, Kürdün elini tutmak var mı? Yok. Değerlerine saygısı var mı? Yok. Ama utanmadan gelip Kürt’ten oy istiyor. Hep birlikte MHP’si, Ergenekon’u Hizbulkontra’sıyla Kürdün soykırımını yapmak için oy istiyor. Kürdün hiçbirine oyu yok” ifadelerini kullandı.
 
Yapılan konuşmalar ardından halk halaya durdu.
 
ANKARA 
 
DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak’ın seçim çalışmalarını yürüten DEM Partili kadınlar Sıhhiye Pazarı’ndaki esnafa bildiri dağıttı. Ardından Güvenpark’taki seçim standına doğru yürüyen kadınlar yol boyunca bildirilerini dağıtmaya devam etti. Güvenpark’taki stantta da çalışmalarına devam eden kadınlar son olarak Konur Sokak’taki Kadın Seçim Bürosu önünde de stant açarak bildiri dağıttı.
 
DEM Parti’nin tutsak eşbaşkan adayı Kışanak için dağıtılan bildirilere halk yoğun ilgi gösterdi.

İZMİR

DEM Parti Konak İlçe Örgütü, Çimentepe mahallesinde bulunan ilçe binası önünde halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri, DEM Parti Konak Belediyesi Eşbaşkan Adayları Faraşin Gümüş, Ahmet Türk ve çok sayıda yurttaş katıldı. Coşkuyla geçen halk buluşmasında kitle sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganını attı.

Buluşmada söz alan DEM Parti Konak Belediyesi Eşbaşkan Adayı Faraşin Gümüş, İzmir genelinde ve Konak ilçesinde halkın desteğiyle çok başarılı bir seçim süreci yaşadıklarını söyledi. 31 Mart’tan sonra da ekolojik, kadın özgürlükçü yerel yönetim anlayışını İzmir’de inşa edeceklerini belirten Gümüş, "Biz alanlarda da sokaklarda da gördük ki halkımız değişim istiyor, yenilik istiyor. Gençliğin enerjisiyle, kadının gücüyle eşitliğin barışın gelmesini istiyor. Ve bizler diyoruz ki tam da bunun zamanıdır. Halkımıza duyarlılık çağrısında bulunmak istiyorum. 1 oy 1 oydur 1 oy çok şeydir çok şeyi değiştirir. Oyumuza sandıklarımıza sahip çıkalım. Özellikle Kurdistan’da kayyımları sandığa gömmek için belediyelerimizi bizim olanı geri almak için oyumuz oradaysa kullanmaya gidelim. Partimizin hareketli seçmen çalışması mevcut bunları bildirelim varsa çevrenizdekilere çağrısını yapalım bu hepimizin sorumluluğundadır” ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan DEM Parti Konak Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk de  “Bizim amacımız bu seçimi kazanmak. Halkımıza bir seçenek sunduk. Üçüncü yol seçeneği. Bu yol kimseye ne resttir ne de jesttir. Üçüncü yol, annelerin, kadınların, çocukların, gençlerin, engellilerin, ezilen tüm halkın yoludur. Üçüncü yol, bizim yolumuzdur” dedi.

AKIN: TECRİT SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

Son olarak konuşan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın ise, Akın, “Bu tecrit politikasıyla Türkiye tarihinde görülmemiş bir hukuksuzluk yaşanmıştır. Dünyada böyle bir örnek de yoktur. Hiçbir tecrit politikası da sürdürülebilir değildir. Asla devam etmesini kabul etmeyeceğiz. Yüz günü geçen açlık grevi sürüyor. Cezaevindeki arkadaşlarımızın açlık grevini buradan selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Halk buluşması halaylar eşliğinde sona erdi.