Riha'da sahura kadar seçim çalışması

img
RIHA - DEM Parti, Riha'da sahur vaktine kadar ev ziyareti ve halk buluşmalarını sürdürüyor. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Riha’da seçim çalışmalarını sahur vaktine kadar sürdürüyor. Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde AKP’ye destek verecekleri iddia edilen Toprak ailesine mensup yüzlerce kişi, DEM Parti seçim bürosuna destek yürüyüş düzenledi. 
 
Bahçelievler Mahallesi'nde bir araya gelen yurttaşlar, eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil’in fotoğraflarının yer aldığı “DEM gelir devran döner” yazılı pankart taşıdı. Meşalelerle yapılan yürüyüşte ayrıca havai fişekler patlatıldı. Yürüyüş boyunca “Bijî berxwedana DEM'ê” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. 
 
DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile belediye eşbaşkan adaylarının içinde olduğu kalabalık bir partili grup, yurttaşları karşıladı. Gergerlioğlu, “Daha önce bana da aynı kumpasları kurarak, milletvekilliğimi düşürüp hapse atmak istediler. Ancak başaramadılar. Meclis'te 'direnmek yaşamaktır' diyerek boyun eğmedik” dedi. 
Belediye eşbaşkan adayı Serhan Paydaş, gelenlere teşekkür etti. Aile fertlerinden Murat Toprak, her zaman DEM Parti’yi desteklediklerini belirterek, “Sonuna kadar DEM Parti’yi destekleyeceğiz ve belediyeyi kazanacağız” dedi. 
 
Yapılan konuşmaların ardından Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun bir süre halay çekildi. 
 
Ardından mahallelerde birçok aile ziyaret edilerek, örnek oy pusulaları dağıtıldı. Buradaki seçim çalışmaları sahur vaktine kadar devam etti. 
 
HEWAG 
 
Çalışmaların sahur vaktine kadar sürdüğü bir diğer ilçe de Hewag (Bozova) ilçesi oldu. İftar saatinden sonra Curnûs, Karacaören, Dutluca, Yaslica, Yaylak, Kepirce, Hacılar ve Kılıç kırsal mahallelerinden yaşayan yurttaşlar, DEM Parti seçim bürosuna yürüyüş gerçekleştirdi. Coşkulu yürüyüşe katılanları, eşbaşkan adayları İsmail Yıldız ile Aygül Kapıkayalı’nın olduğu kalabalık bir kitle karşıladı. Çekilen halayların ardından sahur vaktine kadar kapı kapı seçim çalışması yürütüldü.  
 
PIRSÛS VE XELFETÎ
 
Çalışmaların aralıksız sürdüğü Pirsûs (Suruç) ilçesinde adaylar Ayten kaya ile Müslüm Baran, Xindirxêz, Midêpa Mezin, Midêpa Piçûk, Îmerik, Zeytûn, Meqûş, Edşan, Qera, Kûremûsa, Cerdo ve Mezrê kırsal mahallelerinde halk toplantılarına katıldı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantılar, sahur vaktine kadar devam etti. 
 
Xelfetî ilçesinde ise, seçim bürosu önünde bulunan 4 Nisan Parkı’nda şenlik düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı şenlikte, uzun süre Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.