Amed'de binlerce kişiyle sandıklar korunacak

img
AMED - DEM Parti Amed İl Örgütü, sandık güvenliğine dair çalışmalarını tamamladı. 3 bin 968 sandık için birer görevli belirlenirken, binlerce müşahit de sandık başında olacak. 
 
Pazar günü yapılacak yerel seçimler için son bir gün. Amed’de 1 milyon 164 bin seçmen 1 bin 56 mahallenin bin 67 okulunda oy kullanacak. Büyükşehir belediyesiyle birlikte 18 ilçe ve belde belediyesi ve muhtar seçimlerinin yapılacağı oylama için toplam 3 bin 968 sandık kurulacak. Amed’de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) sandık güvenliği için gerekli önlemleri tamamladı.  
 
TÜM SANDIKLARA GÖREVLİ HAZIR
 
Sandık güvenliğine ilişkin konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, seçimlerin önemine işaret etti. Newrozlarda halkın verdiği mesajı hatırlatan Şahin, halkın iradesinin yansıdığı belediyelerin bu seçimde geri alınacağını ifade etti. İşin propaganda boyutu ve halkla buluşma boyutunun son noktasının sandıklara sahip çıkma olduğunu dile getiren Şahin, “3 bin 968 sandığın tamamına bizler görevlendirmeleri yapıyoruz. Okul sorumlularımız oluşturmuş bulunuyoruz. Karşımızda devletin bütün imkânlarını kullanan iktidar söz konusu. Sorun Kürtler olduğunda ciddi anlamda bir araya gelen iktidar ve muhalefete karşı halkımızın iradesini sandıklara yansıtmak ve sandıklara sahip çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. 
 
OYUNA SAHİP ÇIK ÇAĞRISI
 
Sandıklara yapılan görevlendirmeler dışında da halkın sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Şahin, “Çünkü şu anda kaybedeceğini bilen iktidar her türlü yolsuzluğu, yöntemsizliği ortaya koyma durumundadır. Bunu taşımalı seçmenlerden biliyoruz. Bunun içinde halkımız öncelikle oylarını kullanıp, sonrasında kullandıkları oylarına sahip çıksınlar ve sahip çıktıkları oylarla iradelerini ellerine alsınlar” çağrısında bulundu. 
 
‘TUTANAKLAR SAYIM SONRASI İMZALANSIN’
 
Sandık görevlilerine çağrıda da bulunan Şahin, “Tutanakların seçim başlamadan imzalanması suç teşkil etmektedir. Bunun için dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü her türlü yol ve yöntemleri, hileleri kullanacak olan iktidar bunu da kullanabilir. Sayım bittikten sonra tutanakları imzalayalım. Oylarımızı kullanalım, oylarımıza da sahip çıkalım” dedi. 
 
İktidarın şu anda halkın iradesini gasp etmek için kolluk kuvvetlerinin bölgede görevlendirdiğini vurgulayan Şahin, “Bu görevlendirmelerin yapıldığı yerlerde halkımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Sandıklara yaklaşım da çok dikkatli olunmalı. Çünkü görev belgelerinin oradan alınması gerekiyor.  Aldıkları görev belgeleri sandık görevlileri tarafından alınmazsa farklı bir yerde kullanabilirler. Bunu biz Şirnex’te gördük. Askerler kolluk kuvvetlerini gezici olarak birçok sandıkta oy kullandırttılar. Bunda dikkatli olmalıyız” diye konuştu. 
 
ÖNLEMLER ALINDI
 
Aldıkları önlemler hakkında konuşan Şahin, “Bir yerde oy kullanıldığında farklı yerde kullanılmayacağına dair çalışmamız mevcut. Bunu gerekli yerlerde itirazını yapma hem ifşa etme noktasında da hazırlığımızı yaptık” diye belirtti. 
 
HUKUKÇULAR GÖREVDE OLACAK
 
Amed genelinde en az 150’ye yakın avukatın sahada görevlendirildiğini, ilçe ilçe görev dağılımının yapıldığını belirten Şahin, şunları ifade etti: “Özellik bazı ilçelerde ciddi anlamda sıkıntılar yaşandığı için buralara ağırlık verildi. Hem gözlemci heyetimiz, hem sandık görevlilerimiz hem hukukçularımız, kriz masalarımız bu noktada aktif duruma geldi. Sahadaki çalışmalarımız devam ediyor.” 
 
SEÇİM 16.00’DA SON BULACAK
 
DEM Parti İl Seçim Koordinasyon Kurulu üyesi Sedat Uysal da oy kullanma saatlerini hatırlatarak, Kurdistan’da saat 07.00’de başlayıp saat 16.00’da sona ereceğine dikkati çekti. Seçmenleri uyaran Uysal, “Çünkü çoğu insan saati 17.00 olarak biliyor. Bunun için şimdiden halkımızın bilgisi olsun isteriz” dedi. Seçim güvenliği ve sandık güvenliğine ilişkin 3 aydır çalıştıklarını ve çalışmalarını bitirdiklerini vurgulayan Uysal,  1 milyon 164 bin kişinin oy kullanacağı Amed’de 3 bin 968 sandığın kurulacağını ve her sandığa birer sandık kurulu üyesi ile 1 müşahit atadıklarını söyledi.  
 
‘OR/25 OR/26’ UYARISI
 
Her sandığa yüzde 100’e yakın hakimiyet kurduklarını yineleyen Uysal, her okula birer okul sorumlusu ve bir de yedek olmak üzere toplam iki okul sorumlusu yerleştiklerini belirtti. Sandık kurulumundan okullarda itiraz, oy geçerliliği gibi birçok konu hakkında bilgilendirmeyi okul görevlileriyle de tamamladıklarını dile getiren Uysal, “Seçim günü saat 06.00’dan sayım bitene kadar arkadaşlarımız sahada olacak. Bütün il ve ilçe örgütü üyelerimiz itiraza yetkili isim olarak belirtildi” dedi. 
 
Asker ve polis gibi memurların oy kullanımını sağlayan “OR/25- OR/26”nolu belge içinde tedbirleri aldıklarını belirten Uysal, seçim listelerinde ismi olmayanlara kesinlikle oy kullandırtmayacaklarını söyledi. Kendi sistemlerini de kurduklarını belirten Uysal, halkın sandıklara sahip çıkmasının önemine işaret etti. 
 
MA / Müjdat Can