‘Kurtuluş devrimci mücadelededir’

img
İSTANBUL - Son demlerini yaşayan iktidarın savaşla krizin üstünü örtmek istediğini belirten gençlik örgütleri üyeleri, “Bu düzenin üstüne yürümeliyiz. Saldırılarla sonuç alınmayacak, kurtuluş devrimci mücadelededir” dedi. 
 
Türkiye ve Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) işbirliğiyle Federe Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Avaşîn, Zap, Metina bölgelerine yönelik 17 Nisan tarihinde başlattığı saldırılar devam ediyor. Türkiye’nin saldırılarına tepki gösteren Gençliğin Devrimci Güçleri üyesi Candaş İşcan ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Ahmet Bayazıt, saldırıların halkı yoksullaştırdığını söyledi. 
 
Gençliğin Devrimci Güçleri üyesi Candaş İşcan, Türkiye’nin saldırılarını “işgal girişimi” olarak değerlendirdi. İşcan, Türkiye’nin geçtiğimiz yıllarda da savaş anlayışıyla saldırılar yaptığını söyledi. İşcan, bu savaş anlayışının Türkiye’ye sadece ölüm ve yoksulluktan başka bir şey getirmediğine işaret etti.  İşcan, “Bu yıl yaptıkları ‘işgal’ girişimi de aynı şekilde sonuç alamayacak. Bu savaşın sebebi içerdeki krizin üstünü örtüp biz ‘bunlarla mücadele ediyoruz’ diye yansıtmaktan başka bir şey değil” dedi. 
 
‘İKTİDARIN SONU GELDİ’
 
İşcan, AKP-MHP ittifakının saldırılarla yoksulluğu, sömürüyü ve talanı; medyasıyla, kurum ve kuruluşlarıyla meşrulaştırmaya çalıştığını kaydederek, iktidarın, sonunun geldiğinin farkında olduğunu ifade etti. İşcan, “İktidar, mücadele eden insanları baskı altına almaya çalışıyor. Ekonomik krizi gittikçe derinleştiriyor. Ve dışarıda bir düşman varmış gibi saldırıyor. Aslında halkları ve iradesini yok sayıyor. ‘Ben varım ve benim dediğim olur’ diyor. İktidar, ‘ben varım ve kendi istediğimi yaparım’ haline bürünmüş durumda” şeklinde konuştu.
 
‘DÜZENİN ÜSTÜNE YÜRÜMELİYİZ’
 
Düzenin içinde sıkışmaktansa “radikal” çıkışlar yapılması gerektiğini söyleyen İşcan, devrimcilerin harekete geçmesi gerektiğini belirtti. İşcan,“Devrimci ve yurtsever hareket olarak da bu çıkışları yapabilmemiz gerekiyor. Bunu sadece kent merkezlerinden değil, Türkiye ve Kürdistan topraklarında da bunun mücadelesi verilmeli. Bu düzenin üstüne yürümeliyiz. Devrimci ve muhalif kesimlere şunu söyleyebilirim ki; düzenin bize verdiği ölçüde değil girebildiğimiz her sokakta, her alanda, her meydanda işgal politikalarının bir şey getirmeyeceğini ve kurtuluşun devrimci mücadele de olduğunu göstermemiz gerekiyor” dedi.
 
‘SON DEMLERİNİ YAŞIYORLAR’
 
HDP Gençlik Meclisi üyesi Ahmet Bayazıt, Türkiye’nin savaş konseptinin, Kürt halkının yaşadığı her alanı “cehenneme” çevirme konsepti olduğuna dikkat çekti. İktidarın savaş anlayışının sadece bir noktada değil her alanda olduğunu ifade eden Bayazıt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu saldırılar Kürdün yaşadığı her yeri cehenneme çevirmeye çalışma anlayışından kaynaklanıyor. AKP-MHP faşizmi biliyor ki son demlerini yaşıyor. Bir kaybedişe ve yıkılışa gidiyor. Bunun çaresini de savaşta arıyor. Bu yüzden de Kürtlere saldırıyor. Geçen günlerde 80 yaşındaki iki yurttaşı tutukladılar. Yaşlı insanları tutuklaması acizliklerini çaresizliklerini gösteriyor.” 
 
‘HALK SAVAŞ İSTEMİYOR’
 
Bu savaşın AKP-MHP’nin savaşı olduğuna dikkat çeken Bayazıt, “Zap, Avaşîn, Metina bölgelerine yapılan saldırıların cezasını Türkiye’de yaşayan halklar çekiyor. Halk savaş istemiyor. Savaş halka bir şey kazandırmıyor. Savaşta çocuklar ölür,  insanlar ölür. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşa hayır diyenler, bugün neden Kürdistan’a yönelik savaşta destekleyici oluyorlar? Burada ikiyüzlülük var. Savaşa karşılar mı değiller mi bunu söylemeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
‘VARLIK SAVAŞI’
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun daha önceki saldırılarda “300 kişi kaldı, 400 kişi kaldı, bitti bitecek” sözlerini hatırlatan Bayazıt, varlığı için savaşan bir halkın bitmeyeceğini dile getirdi. Bayazıt, “Varlık mücadelesi veren bir halkın kaybedecek bir şeyi yoktur ama kazanacağı çok şey vardır. Çünkü Kürt halkı özgürlüğü ve kimliği için savaşıyor. Kürt halkı kendi kimliğine ve özüne kavuşmak istiyor. Bu insanları engelleyemezsin. Onlar bir vurdukça bine dönüşüyoruz. Bir Kürde Türk diyemezsin. Milyonlarca Kürdün konuştuğu bir dili ‘bilinmeyen dil’ olarak görüyorlar. Bu savaşı çıkartanların kaybedecek bir şeyleri vardır” dedi.
 
‘HALK İSYANDA’
 
Bayazıt, savaşın insanların geleceğini çaldığını belirterek, “Halk artık isyan ediyor. Pazara gidip bir şey alamıyor, enflasyon uçmuş durumda. Tayip Erdoğan, ‘bir mermi ne kadar biliyor musunuz?’ diye soruyor. Onun haberi var mı halkın yaşadıklarından. Halk bir merminin fiyatına değil yiyeceği şeylerin fiyatına bakar. Halk neden merminin fiyatına baksın” şeklinde konuştu.