HDP’li gençlerden tutuklamalara tepki: Mücadeleye devam

img
ANTEP - Diyarbakır’da HDP Gençlik Meclisi üyelerinin tutuklanmasını yürüyüşle protesto eden gençler, “Faşizme cevabımız; bulunduğumuz her alanda mücadeleyi yükseltmektir” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Gençlik Meclisi, Diyarbakır’da Gençlik Meclisi üyelerinin tutuklanmasını yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti. Şahinbey İlçe Örgütü binası önünde bir araya gelen gençler, “Baskılar ve gözaltılar bizi yıldıramaz. Gençlik size boyun eğmez” pankartı açarak, buradan Vatan Mahallesi'ne yürüyüşe geçti. 
 
Açıklamada ilk önce konuşan İl Eşbaşkanı Avni Binici, HDP’ye dönük baskıların uzun zamandır sürdüğünü belirterek, “Baskılar demokratik siyaset zeminini yok etmeye yöneliktir. Dibe vuran AKP-MHP faşizmi, partimize saldırarak kendini kurtarmaya çalışmaktadır” dedi.
 
‘GENÇLİK TESLİM OLMAYACAK’
 
Daha sonra Gençlik Meclisi adına konuşan Abdurrahman Elmas, çalışmalarının illegalize edilmeye çalışıldığını söyledi. AKP-MHP iktidarının gençleri tehdit olarak gördüğünün altını çizen Elmas, “Kürtlere, gençlere, demokratik siyasete, halklara karşı devreye koyduğu savaş konseptinin 8 Mart ve Newroz alanlarına akan gençler, halklar tarafından yıkıldığını gören iktidar, HDP Gençlik Meclisi üyelerini hedef alarak, baskılarla vazgeçirmeye çalışmaktadır. Faşizme cevabımız; bulunduğumuz her alanda gençlik mücadelesini yükseltmek olacaktır. Gençlik, iktidarın baskı ve yıldırma politikalarına teslim olmayacaktır. Gençler, mücadelesine devam edecektir. Tüm baskılara göz altılara rağmen onurlu mücadeleden bir adım bile geri durmayacak, baskılara boyun eğmeyecektir” diye belirtti. 
 
Konuşmaların ardından açıklama, “Jin jiyan Azadî”, “Gençlik burada dimdik ayakta” sloganları ve alkışlarla sona erdi.