HDP Gençlik Meclisi: Saldırıların cevabını kongreyle vereceğiz

img

İZMİR- Üyelerine yönelik gözaltı, tutuklama ve ajanlaştırma politikalarına tepki gösteren HDP Gençlik Meclisi üyeleri, bu saldırılara cevabı 3 Temmuz’da HDP kongresinde vereceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Gençlik Meclisi, son dönemde gençliğe yönelik artan baskılara dair Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "Gençlik mücadelesine devam edecek, baskılara boyun eğmeyecek" pankartının açıldığı açıklamada sık sık "Biji berxwedana ciwanan" ve "Yaşasın mücadelesi" sloganları atıldı. Açıklamaya HDP Milletvekili Murat Çepni, HDP İl yönetimi, kentte bulunan sosyalist gençlik örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Basın metnini okuyan HDP İzmir Gençlik Meclisi üyesi Hanife Çaçan, AKP-MHP ittifakının, Kürt halkına karşı başlattığı savaşın, gençlere yönelik baskı, ajanlık dayatması, gözaltı ve tutuklamalarla sürdüğünü söyledi. Egemenlerin yalan, hile ve baskılarla olan saldırılarının çok kapsamlı olduğunu kaydeden Çaçan, "Böylesi bir süreç, bize çok daha büyük tarihsel görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Görev ve sorumluluklarımız hep olduğu gibi egemenlerin korkulu rüyasi olan gençlik ve genç¸ kadın kimliğimize sahip çıkmak ve ondan aldığımız güçle mücadele etmektir. Partimize, partimizin gençlik mücadelesine, demokrasi, özgürlük, eşitlik, adalet mücadelesi veren kesimlere yapılan saldırılar bunun açık göstergesidir" dedi.

'CEVABI KONGREDE VERECEĞİZ'

Gençliğin bu saldırılara cevabını 3 Temmuz’da yapılacak olan 5'inci HDP Olağan kongresinde vereceğini vurgulayan Çaçan, "Kongre öncesi yapılan bu siyasi soykırım operasyonları AKP-MHP faşizminin gençlik mücadelesine yönelik saldırılarının bir boyutudur. Gençler değerlerinden alıkonularak, sistemle bütünleştirilmek ve itaatkâr hale getirilmeye çalışılmaktadır. Sistemin yoz ve kimlik bilincinden yoksunlaştırma amacı taşıdığı bu özel savaş politikalarını boşa çıkaracak deneyime ve güce sahibiz. İktidarın toplum ve gençler üzerinde kurduğu baskı politikaları, üniversite kampüslerinden sokaklara kadar her alanda görülmektedir. Üniversitelerde devrimci yurtsever öğrencilere yönelik saldırıların artması bu anlayışın yansımasıdır. Bizler tarihten de biliyoruz ki; gençlerin, halkların ve savaş karşıtı kesimlerin direnişi savaş çığırtkanlarına karşı daima galip gelmiştir. Gençliğin siyasette yer almasına tahammül edemeyen AKP-MHP ittifakı kaybedecek gençler kazanacak, biz kazanacağız" diye konuştu.

ÇEPNİ: MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ

Ardından konuşan HDP Milletvekili Murat Çepni ise, şunları söyledi: "Gençlik Denizlerden bu yana mücadelenin en önünde yer aldı. Bugün gençliğe karşı büyük bir örgütsüzleştirme saldırı var. Gençlik bu saldırıya en güzel cevabı daha fazla örgütlenerek verecektir. Bizlerde gençliğin devrimci mücadelesinden aldığımız güçle mücadeleyi yükselteceğiz."