Nöbet tutan öğrencilere polis şiddeti

img

ANKARA- “Çatımız Gökyüzü sokaklar evimiz” hareketinin çağrısıyla Çankaya’ya bağlı Kurtuluş Park’ında bir araya gelmek isteyen öğrenciler polis tarafından şiddete maruz kaldı.

İstanbul’da “Gökyüzü çatımız sokaklar evimiz” hareketinin çağrısıyla Ankara’da bir araya gelen üniversite öğrenciler 10 gündür Ankara’nın farklı parklarında bir araya gelerek, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için nöbet tutuyor. 

Üniversite öğrencileri, bugün Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Kurtuluş Park’ında bir araya geldi. Öğrencilerin nöbetine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çankaya ilçe örgütü ziyaret etti. Burada konuşan öğrencilerden Eda Karaman, haklı taleplerini savunmak için 10 gündür farklı parklarda nöbet tutuklarını hatırlattı.

‘İŞKENCE İLE GÖZALTINA ALINIYORUZ’

Karaman, “Nöbetlerimiz esnasında park bekçileri ve polisler tarafından defalarca kez tehdide ve tacize maruz kalıyoruz. Son iki gündür de işkenceyle gözaltına alınıyoruz. Bu gözaltılar ve baskılarla sesimizi kısmaya çalışıyorlar” dedi.

“Burada sesi kısılan sadece, nöbet tutan öğrencilere değil, toplumun her kesimine saldırıdır” diyen Karaman, “Barınma sorunu sadece biz öğrenciler yaşamıyoruz, aileler artık evlerini geçindiremiyor. Bizler seslerimizi birleştirmediğimiz sürece bu böyle devam edecek. Herkesi ‘çatımız gökyüzü’ hareketinde buluşmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz” diye belirtti.  

DARP EDİLEREK, GÖZALTINA ALINMAYA ÇALIŞILDI

Bugün de eylem yapmak isteyen üniversite öğrencilerinin etrafı bir anda çevik kuvvet ve sivil polisler tarafından çevrildi. Bekçiler tarafından etrafı sarılan öğrencilere Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. GBT sırasında polis amiri öğrencilere, “Sosyal medyadan yeterince çağrınızı yapıyorsunuz, kalkın toplanın gidin buradan” diyerek, öğrencilere müdahale etti. Polis şiddetine tepki gösteren öğrencilerin kolları ters çevrilerek, gözaltına alınmaya çalışıldı.

JİNNEWS MUHABİRİNE TEHDİT

Polis amirinin görüntü çekmek isteyen Jinnews muhabirini polislere işaret ederek, “Bu basından alandan uzaklaştır görüntü çekmesine izin verme” sözleri dikkat çekti. Görüntü çekmeye çalışan Jinnews muhabiri polisler tarafından “O telefonu kapat yoksa sana da gerekeni yaparız” sözleriyle tehdit edildi.  

Öğrencileri parktan dışarıya çıkaran polislerin ve öğrencilerin bekleyişi sürüyor.