Çatımız Gökyüzü öğrencilerinden iktidara: Tükeneceksiniz

img

İSTANBUL – Sorunlarının çözülmesi talebiyle, “Çatımız Gökyüzü” eylemi başlatan öğrenciler, polislerin kendilerine desteğe gelen kişileri “taciz” ettiğini belirterek, “Dayanışmamız büyüdükçe siz küçülecek, alçalacak ve tükeneceksiniz” dedi.

Okulların açılmasıyla beraber başta barınma problemi olmak üzere bir çok sıkıntıyla karşılaşan öğrenciler, “Çatımız Gökyüzü” eyleminin 13’üncü gününde yine sokaklardaydı. Yaşadıkları problemlerin giderilmesi talebiyle bir araya gelen öğrenciler, geceyi eylem yaptıkları parklarda veya sokaklarda geçiriyor. Eylemlerini sürdürmekte karalı olan öğrenciler zaman zaman polis engellemeleri ve gözaltılarıyla karşı karşıya kalıyor.

“Çatımız Gökyüzü” hareketi öğrencileri, polislerin yanlarına dayanışma amacıyla gelen insanları “taciz ve tahrik” ettiğini söyleyen bir yazılı açıklama yaptı.

‘BİZ HAKKIMIZI AMAÇLAYANLARIZ’

Duruma tepkili olan öğrenciler yaptıkları yazılı açıklama da, “Bizler iktidarın talan ve hırsızlıkları sonucu içine düştüğümüz sefaleti kabul etmeyen ve buna karşı hakkımızı amaçlayanlarız” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin, kimlik konrtolü adı altında saatlerce rahatsız edildiklerini ve provakasyonlara maruz kaldıklarını belirttikleri açıklama da, “Tacizleriniz ve provokasyonlarınız ne bize geri adım attırabilir ne de haklı mücadelemizi zayıflatabilir” ifadelerine yer verildi.

ÖĞRENCİLERDEN İKTİDARA: TÜKENECEKSİNİZ

Öğrencilerin, “Ne tehditleriniz ne de gözaltılarınız sesimizi kısmaya yetmeyecektir. İran’ın eli sopalı ve silahlı polisini oynamanız sizi ve sizi dizginlerinizden tutan iktidarınızı korumaya yetmeyecektir. Dayanışmamız büyüdükçe siz küçülecek, alçalacak ve tükeneceksiniz” dediği açıklama da, talepler karşılanana kadar mücadelenin son bulmayacağı mesajı verildi.