Genç kadınlar savaşa karşı savunma forumu düzenleyecek

img
 
HABER MERKEZİ - Kuzey ve Doğu Suriye Genç Kadınlar Birliği, “Devrimci halk savaşıyla genç kadınlar kendini savunuyor, şiddeti ve işgali yeniyor" forumu düzenleyecek. 
 
Kuzey ve Doğu Suriye Genç Kadınlar Birliği, 25 Eylül’de "Devrimci halk savaşıyla genç kadınlar kendini savunuyor, şiddeti ve işgali yeniyor" sloganıyla bir forum düzenlemeye hazırlanıyor. Cizre Bölgesi’nde çok sayıda kadın hareketinin katılımıyla gerçekleştirilecek forumun içeriğine dair sendika yöneticisi Şeza El Mihemed, ANHA’ya konuştu. 
 
“Türkiye'nin işgaline karşı direnişin önemini vurgulayacağız. Başta genç kadınların toplumdaki rolü olmak üzere genç grupların rolünü harekete geçirmek ve mücadelesinde karşılaştığı tüm tehdit, saldırı ve özel savaş türlerinden nasıl korunacağı tartışma konusu olacak” diyen Şeza El Mihemed, şöyle devam etti: "Forumda devrimci halk savaşı kavramını geliştirmenin, doğayı korumanın ve bu kültürü kadınlar arasında yaygınlaştırmanın önemine odaklanacağız. Bölgenin istikrarını bozmaya çalışan saldırılara karşı kadınların toplumdaki aktif rolünün yanı sıra tehdide karşı direnişini kanıtlamak için kadınları bilinçlendireceğiz. Forumdaki ana hedefimiz; kadınları özellikle genç kadınları örgütlemek. Bu forum tüm kadınlar için önemlidir. Çünkü kadınların yönetim, askeri ve yaşamın her alanında ayrıca tüm insanlara karşı başarıya ulaşması için bir başlangıç ve bir yol olacaktır."