Urfa’da gençler Amini için yürüdü

img

URFA - HDP Urfa İl Gençlik Meclisi, İran rejimi tarafından katledilen Jîna Mahsa Amini için yürüyüş gerçekleştirerek, “Tüm kadınları ve halkımızı Rojhilat'ta yükselen isyana ve direnişe ortak olmaya çağırıyoruz!” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Gençlik Meclisi, İran rejimi tarafından katledilen Jîna Mahsa Amini için yürüyüş düzenledi. İran protestolarında kadın direnişinin sembolü olan, kadınların saçlarından yaptıkları bayraklı pankartı açan gençler ellerinde de katledilen Amini ve İran’da sembolleşen kadın direnişçilerin fotoğraflarını taşıdı. Urfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Bahçelievler semtinde yürüyüş yapan gençler, “Jin Jiyan Azadi”, “Biji berwedana Rojhilat” sloganlarını haykırdı.

Gençler HDP Urfa İl Gençlik Meclisi sanal medya hesabından, “HDP Gençlik Meclisi Üyeleri olarak, faşist molla rejimi İran tarafından katledilen Jina Mahsa Amini'nin katledilmesine karşı Urfa'da yürüyüş gerçekleştirdik. Tüm kadınları ve halkımızı Rojhilat'ta yükselen isyana ve direnişe ortak olmaya çağırıyoruz!” mesajını paylaştı.