Dicle Üniversitesi’nde zamlanan yemeğin porsiyonu küçüldü

img
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi’nde yemeklere yüzde 50 zam yapıldığını belirten öğrenciler, yemek porsiyonlarının da küçüldüğünü söyledi.  
 
Ekonomik krizin etkilerini derinden hisseden üniversite öğrencileri, ev kiralarının katlanması ve bunun yanında Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü yurtlarının yetersizliği nedeniyle barınma sorunları yaşıyor. Kampüslerde yeni dönemle birlikte yemeklerin zamlanması da öğrencileri bir hayli zorluyor. Yemek zammı yapan üniversiteler arasına Dicle Üniversitesi de katıldı. Üniversite yemekhanesinde geçen yıl 3 TL olan bir öğün yemek, bu yıl yüzde 50 zamlanarak 4 buçuk TL’ye çıkarıldı. Öğrenciler, zamla birlikte yemek porsiyonlarının küçüldüğünü söyledi.  
 
YEMEK KUYRUKLARI UZADI
 
Yemeklere yapılan zamlara ilişkin konuşan Dicle Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencisi olan Emir Aydın, Türkiye’deki yüksek enflasyonda Dicle Üniversitesi öğrencilerinin de payını aldığını belirtti. Zamla birlikte yemek porsiyonlarının da küçüldüğünü aktaran Aydın, “Üniversitemizde yemek ücretleri 3 TL den 4,5 TL çıkarıldı. Yemeklere zam yapıldı ama yemeğin kalitesinde bir değişiklik olmadığı gibi geçen yıla oranla yemek kuyrukları daha fazla uzadı. Yemek sırasının dışarıya kadar uzuyor. Merkezi yemekhanede hijyen kurallarına daha çok uyulurken, yemek fakültelerdeki yemekhaneler dağıtılırken, bu hijyeni göremiyoruz. Üniversite içindeki yemekhanelerde yemek kalitesi değişiyor ama hangi yemekhaneye gidersek gidelim; porsiyonlar küçük” dedi. 
 
BURS GİDERE YETMİYOR
 
Öğrencilerden Dilek Biçer ise, kısa bir süre önce okulun yemekhanesine gittiğini, ancak tepsiyi aldığı gibi geri bıraktığını söyledi. Yemeklerin iyi olmadığını belirten Biçer, dışarıdaki pahalılığa dikkat çekti. Öğrencilerin birçok harcaması olduğunu, verilen bursların öğrencilerin hiçbir giderine yetmediğini kaydeden Biçer, “Yemek fiyatı bence çok fazla ve yemeğe değmiyor. Ben aslen Diyarbakırlıyım ama sabah dersim ve öğleden sonra da dersim var, arada bir yerde yemek yemem lazım ve yemekler dışarıda çok pahalı. Yemek kalitesinin düzeltilmesi lazım ve porsiyonların büyütülmesi lazım. Genelde dışarıda yemek yemeye çalışıyoruz ve o da en az 60 TL’ye denk geliyor” diye belirtti.
 
‘PORSİYONLAR BÜYÜTÜLSÜN’
 
Dicle Üniversitesi Turizm Otelcilik 1’inci sınıf öğrencisi İbrahim Erdoğmuş da, küçük porsiyonla yetinmeyenler için ikinci porsiyon yemek ücretinin 14 buçuk TL’ye çıkarıldığı kaydederek, “Üniversite açılalı bir hafta oldu ve benim sadece bir defa yemekhanede yemek yeme fırsatı buldum. Hijyen kurallarına biraz daha uyulması lazım. Yine yemek porsiyonları çok küçük ve ikinci bir defa yemek almaya kalkıştığınızda, ekstradan 14 buçuk TL bir ücret daha vermeniz gerekiyor. Bu haksızlık. Gönümüz ekonomik koşullarda şehir dışından gelen öğrenciler bunu yapamaz, o yüzden porsiyonlar büyütülmeli” diye konuştu.