Çatımız Gökyüzü eylemine HDP’den destek ziyareti

img

İZMİR – HDP, en temel hak olan barınma ve beslenme talepleri için sokak ve parklarda sabahlayan öğrencilerin oluşturduğu Çatımız Gökyüzü Hareketi’ni ziyaret etti.

Çatımız Gökyüzü Hareketi, okulların açılmasıyla birlikte en temel hak olan barınma ve beslenme hakları için sokaklarda ve parklarda eylemlerini sürdürüyor. Öğrenciler, soğuk hava şartlarına rağmen parklarda sabahlıyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl yöneticileri öğrencilere destek ziyaretinde bulundu.

Burada konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan konuştu. HDP olarak haftalardır öğrencilerin sürdürdüğü eyleme destek verdiklerini söyleyen Altan, “Ulaşım, beslenme ve temel haklarından yoksun olan öğrenciler geçtiğimiz yılda yaşadıkları sorunları dile getirdi. Bu yaşanan sorunlar milyonlarca üniversite öğrencisinin eğitim hakkından mahrum kalmasına neden oluyor. Öğrenciler birçok kentte bu eylemi sürdürüyor. Çünkü öğrenciler temel haklarını istiyorlar. HDP olarak bizde bu haklı taleplerin yanındayız” diye belirtti.