Ramazan kolilerini depremzedelere ulaştırıyorlar

img
ÊLIH - Depremin vurduğu kentlerde çalışmalarını sürdüren HDP Êlih Gençlik Meclisi üyeleri, Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan kolileri de depremzedelere ulaştırıyor. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Êlih Gençlik Meclisi üyeleri, depremin yaşandığı ilk andan itibaren Dîlok, Semsûr, Meletî ve Hatay’da başlattığı dayanışma çalışmalarını sürdürüyor. Partinin merkezi kriz koordinasyonuyla eşgüdüm halinde çalışan 45 genç, deprem bölgelerinde bulunurken, bir kısmı da kente yerleşen depremzedelerle dayanışma içinde oldu. Gençlik Meclisi üyeleri, Meletî’de bin çocuğa oyuncak, boyama kitabı ve yiyecek götürdü. 
 
‘SURİYELİLERE AYRIMCILIK UYGULANIYOR’
 
İlk günden itibaren deprem bölgelerinde çalışan HDP Gençlik Meclisi Üyesi Yusuf Kaya, 6 Şubat’ta seferberlik ruhuyla Meletî’ye gittiklerini belirterek, arama kurtarma çalışmalarına katılmak istediklerini ancak AFAD’ın yardım etmediği gibi kendilerine de izin vermediğini söyledi. Kaya, engellemelere rağmen depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalışma yürüttüklerini anlattı. 
 
Depremzedelerin çadır, yemek, gıda, ilaç ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Kaya, kentte yardım alımı noktasında ayrımcılığa uğrayan Suriyelilerle de dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Hastanelerin dahi mültecilere bakmadığını dile getiren Kaya, ekipleri içerisinde olan sağlıkçıların onlara destek olduğunu ifade etti. 
 
‘DAYANIŞMA SÜRMELİ’ ÇAĞRISI
 
Meletî’de 2 hafta seferberlik ruhuyla dayanışmayı sürdürdüklerini dile getiren Kaya, “Daha sonra Batman’a geldik. Orada arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyor. Biz de buraya yerleşen binin üzerinde aileye yardımda bulunuyoruz. Özelikle çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda kampanya başlattı. Hazırladığımız ramazan kolilerini ailelere ulaştık” diye belirtti. 
 
Depremin yıkıcı etkisinin devam ettiğini sözlerine ekleyen Kaya, dayanışmanın devam ettirilmesi çağrısında bulundu.