Gençlerin umudu DEM Parti!

HABER MERKEZİ - DEM Parti'nin seçim çalışmalarının öncülüğünü yapan gençler, taşımalı seçmen ve kayyım politikalarına karşı iradelerine sahip çıkacaklarını vurguladı.   
 
Kurdistan kentlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) çalışmalarının öncülüğünü gençler yapıyor. Gençlerin çalışmalardaki yoğunluğu, yapılan eylem ve etkinliklerde de kendisini gösteriyor. Gençler, gece gündüz demeden kapı kapı DEM Parti için seçim çalışması yürütüyor. 
 
‘İZİN VERMEYECEĞİZ'
 
Şirnex’ın Qileban (Uludere) ilçesinde değişim için çalıştıklarını belirten Ramazan Paksoy, "Qilebanlı gençlerden talebimiz sandıklarına sahip çıksınlar. AKP iktidarı her seçimde irademizi gasp ediyor. Kayyım atamalarıyla birlikte yaklaşık 10 yıllık süreçte belediyenin parasını yemekle meşgul kaldılar. Belediyenin parası ile kendilerine bina ve araba satın alıyorlar. Ancak biz gençler bu sefer kendimize inanıyoruz ve irademizin gasp edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Elimizden geldiği kadar irademizi sahipleneceğiz. İrademizi kıramazlar ve kazanacak olan bizleriz. AKP 2 bin seçmeni dışarıdan getirmiş. Ancak buna rağmen kazanamayacaklar. 31 Mart'ta bütün kadınların, gençlerin ve halkımızın sandıklarına sahip çıkması ve oylarının çalınmasına izin vermemesi gerekiyor” dedi. 
 
'İRADEMİZİ SAHİPLENMEYE HAZIRIZ'
 
Gençlerden Kurtay Paksoy, AKP belediyeciliğini eleştirerek, yıllardır ilçeye herhangi bir hizmet yapılmadığını dile getirdi. Paksoy, “Önceki seçimde AKP iktidarı irademizi gasp etti. Ancak bizler bu sefer buna izin vermeyeceğiz. Bizler bu sistemi artık istemiyor ve bu sistemden rahatsızız. Bu sefer herkesin iradesini sahiplenmesi gerekiyor. Biz inanıyoruz bu sefer sadece biz gençlere bile kalsa irademizi kimse gasp edemeyecektir. Bizler kendimize ve halka inanıyoruz. Bir 5 yıl daha ilçemizi kirletmelerine izin vermeyeceğiz. Tek bir oyun bile çalmasına izin vermeyeceğiz ve sonuna kadar irademizi korumaya hazırız" diye belirtti.  
 
‘MÜSADE ETMEMELİYİZ'
 
Ahmet Kara, AKP'nin her seferinden iradelerini gasp ettiğine dikkati çekerek, bu hukuksuz uygulamaya karşı duracaklarını ifade etti. Kara, “2019 yılından beri irademiz, askerlerle gasp edilmiş durumdadır. Bunu yapan kişiler bu halkın iradesini yok sayanlardır. Oy insanın namusudur. Ancak bu iktidar kendi kişisel menfaatleri için halkın iradesini gasp etmek istiyor. Ancak biz gençler bu uygulamaya bir kez daha izin vermeyeceğiz. Bizler bir olacağız, birlik olacağız ve sandıklarımıza sahip çıkacağız. Bizler irademizi bu halkın iyiliğini istemeyenlere teslim etmeyeceğiz. Gençlere çağrım; seçim günü oylarını değişimden yana kullansınlar. Bu iktidarın tekrardan ilçemizin kaderini belirlemesine müsaade etmeyelim" çağrısı yaptı.  
 
'BU ZİNCİRİ KIRMAMIZ GEREKİYOR'
 
5 yıllık süreç boyunca ilçenin tek bir sorunun dahil çözülmediğini vurgulayan Bedran Paksoy ise, şunları dile getirdi: “Herkesten önce biz gençlerin irademizi sahiplenmemiz gerekiyor. Bu zinciri kırıp kazanmamız gerekiyor. Artık yeter diyoruz. 2019 yılından beri bizler burada çok zorluk çekiyoruz. Artık zaman kazanma zamanı diyoruz. 5 yıllık süreçte AKP belediyesi bize zarar vermekten başka hiç bir şey yapmadı. Bizler bu sefer oyumuzu DEM Partiye vereceğiz. Biz gençler kendimize güveniyoruz, değiştireceğiz ve bizler kazanacağız." 
 
SÊRT 
 
İki dönemdir belediyenin kayyımlar tarafından yönetildiği Sêrt’te de gençler hummalı bir çalışma içerisinde. DEM Parti Örgütlenme Komisyonu Eşsözcüsü Turgut Yürek, kentin 21 mahallesini 7 bölgeye ayırdıklarını belirterek, yapılan çalışmalarda da gençlerin ağırlıkta olduğunu vurguladı. Yürek, "Bir gecede bin 500 aileyi ziyaret etme planımız vardı. Moral ve motivasyon olarak o kadar iyi durumdayız ki sayıyı 2 bin 300 aileye çıkardık" dedi. 
 
‘ANADİLİM İÇİN ÇALIŞMALARA KATILIYORUM’
 
Kentte DEM Parti'nin seçim çalışmalarına katılan gençlerden Azad Ekinci, iradelerinin gasp edilmesi ve Kürtçenin inkarına karşı seçim çalışmalarında yer aldıklarını ifade etti. Ekinci, "Sadece Kürtçe için değil, herkesin kendini istediği gibi ifade etmesi istiyoruz. Kayyım zihniyetine karşı hala burada olduğumuzu, örgütlü bir şekilde çalışmalara devam ettiğimizi göstermek istiyoruz. Kudretlidir durumumuz" ifadelerini kullandı. 
 
Bir diğer genç Fatma Kaçar ise, çalışmalarda yer almasının nedeninin partinin kadınlara dönük politikaları olduğunu söyledi. Kaçar, "Sêrt’in birçok bölgesinde çalışmalarımızı tamamladık. Bazı yerlerde ise hala devam ediyoruz. Halkı bilinçlendirmek amacıyla logomuzu tanıtıyoruz, broşür ve proje tanıtım kitapçıklarımızı dağıtıyoruz. 'DEM dema me ye, ev doz doza me ye’ diyerek çalışmaya devam edeceğiz” diye belirtti.