Öğrencilerden İstanbul ve Dêrsim'de Kenan Mak anması

img

DÊRSIM/İSTANBUL - MÖDER’li öğrenciler ve İstanbul Özgür Öğrenci Meclisi, 3 Mayıs 1998’de ırkçı saldırı sonucu katledilen Kenan Mak’ı andı.

Munzur Özgür Öğrenci Derneği ( MÖDER) üyesi öğrenciler, 3 Mayıs 1998’de Bolu Abant İzzet Baysal üniversitesinde, “Türkçülük Günü’nü kutlayan kişiler tarafından katledilen Kenan Mak’ı anma etkinliği düzenledi. Seyit Rıza Meydanı’nda düzenlen etkinliğe, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Demokratik Alevi Derneği’nin (DAD) yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Açıklamada, Seyit Rıza heykelinin bulunduğu yere Mak’ın fotoğrafı bırakılırken, sık sık “Kahrolsun faşizm” sloganları atıldı.
 
Kenan Mak için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan etkinlikte, öğrenciler şiir okudu. Yapılan açıklamada, “Sistemin özel savaş politikalarıyla üstünü örtmeye çalıştığı bu olayları hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturulmasına da izin vermeyeceğiz. Bu faşist zihniyet varlığını sürdürdüğü müddetçe, cevabını en etkili ve net bir şekilde bütün alanlarda almaya devam edecektir. Kenan Mak’ı hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Kahrolsun faşizm” ifadelerini kullanıldı. 
 
Açıklamanın ardından, Kenan Mak’ın fotoğrafının yanına karanfiller bırakıldı. Etkinlik, Mak anısına yakılan mum ve çırağlarla son buldu.
 
İSTANBUL
 
İstanbul Özgür Öğrenci Meclisi (İSMÖ), 1998’de katledilen öğrenci Kenan Mak ve 2010’da katledilen Şerzan Kurt’un yıldönümüne ilişkin Fatih’te bulunan İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünün pankart asarak, anma gerçekleştirdi. Pankarta şu ifadeler yer aldı: “Yürüyor Şerzan ve Kenan’ın yoldaşları güneşin yolunda”