Kobanê Davası: Kalıcı barış, Demokratik Cumhuriyet!

img

ANKARA - Kobanê Davası’nda iddia makamı, 21 siyasetçi hakkında tutukluluk devam yönünde mütalaa sunarken, HDP eski Sözcüsü Günay Kubilay, “Kalıcı barış sağlanmadıkça demokratik Cumhuriyet’ten bahsedilemez” dedi.

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 14’üncü duruşması 7’nci gününde Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görüldü.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın duruşmasına çok sayıda avukat katıldı.

Sincan Cezaevi'nde tutulan siyasetçiler duruşma salonunda hazır bulunurken, farklı cezaevlerinde bulunan siyasetçiler ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı. 

Kimlik tespitinin ardından dosyaya eklenen evrakların okunmasıyla başlayan duruşma, iddia makamının gelen belgeler, müşteki ve tanık beyanlarına dair mütalaasını sunması için söz almasıyla devam etti. 

TUTUK DEVAM YÖNÜNDE MÜTALAA

Mütalaasının kısa özetini okuyan iddia makamı, tüm siyasetçilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Mütalaasında soyut beyanlarda bulunan tanık beyanları dışında somut delil göstermeyen iddia makamı, siyasetçiler hakkında “kadro elemanı” tabirini kullandı. İddia makamı, ayrıca adli kontrol şartıyla tahliye olan siyasetçilerin üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına dair taleplerin reddine karar verilmesini talep etti.

Sonrasında söz alan HDP eski Sözcüsü Günay Kubilay, 29’uncu celsede dinlenen tanık beyanlarıyla ilgili daha sonra sistematik bir değerlendirme yapacağını ifade ederken, tanık ifadelerinin SEGBİS çözümlerini talep etti. 

‘DAVA PASİF BİR DAİRE ÜZERİNDE DÖNÜYOR’

Mütalaada yer alan tutuk devam gerekçelerini değerlendiren Kubilay, “Bu dava artık giderek pasif bir daire üzerinde dönüyor. MYK çağrımızın savcıya göre ‘devletin birliği bozma’ olarak görülmesine karşılık çağrımızın amacı hakkında cevap vermek istiyorum. İster MYK açıklamasının içeriği bakımından ister Kürt sorununun çözümüne dair programımız bakımından bu çağrı metninde savcının bahsettiği gibi bir amaç olmadığı görülecektir” dedi.

‘HAYALİ DÜŞMANLAR YARATILMIŞTIR’

Kubilay şöyle konuştu: “Türkiye’nin birliğini bozacak asıl zihniyet biz değiliz. HDP MYK çağrısının içerinde görüldüğü gibi muhatap devlet değil, Kobanê’ye ambargo uygulamaya çalışan iktidardır. Çok açık ki devlet içi boş bir kabul değildir. Herhangi bir demokratik protestoyla birliği bozulacak kağıttan bir şato da değildir. Açıkça görüldüğü gibi kâğıt üstünde hayali düşmanlar yaratılmıştır. Çağrıda devletin tamamı ya da kurumlarını hedef gösteren en ufak bir protesto iması bile yoktur. Devletin birliğini bozma olgusu bu kadar küçümsenemez.

KALICI BARIŞ: DEMOKRATİK CUMHURİYET

Bilindiği gibi 2013’te devlet ile Abdullah Öcalan arasındaki görüşmeler devam ediyordu. O dönemde HDP’nin gündemleri arasında Kürt sorununda süregelen Çözüm Süreci de yer alıyordu. DAİŞ’in Kobanê’yi kuşatmasıyla beraber halkın yardımına koşmanın yaşamsal önemde olduğunu kimse inkar edemez. Çözüm Süreci’yle Kürt sorunu gibi büyük bir siyasi sorun çözülecek, silahlar susacaktı. Türkiye ise 100 yıllık siyasi makus talihini yenmiş olacaktı ve yeni bir yaşamın önü açılacaktı. Bu bakımdan MYK’mız özenli davranmış, HDP ile devleti karşı karşıya getirecek sorun ve üsluptan uzak duruyordu. Kürt sorunu Cumhuriyet tarihi boyunca çok iktidar eskitmiş ama demokrasi sorununun ana turnusolü olmaya devam etmiştir. Kalıcı barış sağlanmadıkça demokratik Cumhuriyet’ten bahsedilemez. Eğer Türkiye Cumhuriyet’in ilk yüzyılından dersler çıkarmak ve ikinci yüzyıla hazırlanmak istiyorsa toplumsal ve siyasal bir iradeyle kalıcı barışı sağlamalıdır.”

Çağrının olaylarla illiyet bağının olduğuna dair iddialar hakkında konuşan Kubilay, “MYK çağrısı AİHM incelemesinden geçmiştir ve Demirtaş’ı haklı bulmuştur. Ben hayatın değiştirilip dönüştürülmesinde iradenin önemi olduğunu bilirim ancak nesnel zemine oturmayan değişimler kırar, döker. Sizin olaylar arasında kurduğunuz bağlar da kırıp döküyor. Son 15 yılda bu ülkede ‘ben yaptım, oldu’ tarzı hâkim olmuş. Yargıya da olmuşsa geçmiş olsun” sözlerini kullandı.

TAHLİYE TALEPLERİ

İddianamede örgüt üyesi olduğuna dair herhangi bir somut delil bulunmadığını aktaran Kubilay, “MYK çağrısı, örgüt talimatıyla yapılan bir açıklamadır” gerekçesine tepki göstererek, “İllegal örgüt üyeliği ciddi bir durumdur. Önüne geleni örgüt üyeliğiyle suçlamayın. Hakkımdaki iddiaların asılsız olduğu ortadadır. Ben HDP’de bağımsız ve sosyalist biri olarak yer alıyorum. Tutukluğumun tek nedeni MYK üyesi olmamdır” dedi ve tutukluluk süresinin fiili bir cezalandırma biçimine dönüştüğünü belirterek tahliye talebinde bulundu. 

‘NİYET İNSANİ YARDIM KORİDORU TALEBİYDİ’

Daha sonra beyanlarda bulunan HDP eski MYK üyesi İsmail Şengül, iddianamede aleyhinde herhangi bir delil olmadığını söyledi. Şengül, “Devletin birliğini bozduğuma dair söylenen tek şey HDP’nin 6 Ekim 2014’teki Twitter çağrısıdır. DAİŞ’in giriştiği katliamlara Türkiye kamuoyunun da büyük tepkisi vardı. Birçok siyasi partinin o dönemde konuya dair açıklamaları var. Buradaki niyetin insani yardım koridoru talebi olduğunu görmek gerek. Twit de buna yönelik bir çağrıydı. Şiddetin kullanımına dair herhangi bir iradem yoktur, buna dair bir delil de yoktur” dedi. Şengül, 21 ayın üzerindeki tutukluluk süresinin de göz önüne alınarak tahliye talebinde bulundu. 

KIŞANAK: SAVUNMA HAKKIMIZ SAKLI TUTULSUN

Ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı, mahkeme heyetinin iki hafta boyunca gizli tanık ve müşteki dinlediğini belirtirken, “Bir kısmını dinleme ve izleme fırsatım olmadı. Bu süre içerisinde iki kez aile ziyaretimiz oldu. Başka davalarımın da takibini yapmam gerekti. Ayrıca bulunduğumuz yerde tadilat ve taşınma var. Tanıklarla ilgili savunma hakkımı kullanamadım. Bu nedenle tanık beyanlarına dair savunma hakkımın saklı tutulmasını talep ediyorum ve önümüzdeki periyotta bu hakkımı kullanmak istiyorum. Bu söylediklerim Figen Yüksekdağ ve Gülser Yıldırım için de geçerli” diye belirtti. Kışanak, mütalaaya dair yarın beyanlarda bulunacağını söyledi.

‘MAHKEME HEYETİNİN DIŞINDA BAŞKA BİR GÜÇ VAR’

Daha sonra avukat beyanlarına geçildi. Söz alan avukat Veysi Eski, duruşma salonundaki gerilim haline dikkat çekerken, “Bir şeyler oluyor ve biz olanlara dair fikir üretmeye çalışıyoruz. Burada mahkeme heyetinin dışında başka bir güç var. Her gün başka bir sürprizle uyanıyoruz” dedi.

TANIK CEZA TEHDİDİ ALTINDA

Mahkeme heyetinin re’sen delil toplamaya çalıştığını aktaran Eski, “Böyle bir yargılama olmaz. Keşke sizi ikna etmeye çalışma fırsatımız olsaydı. Size karşı suçsuzluğumuzu ispat etme gereği dahi duymuyoruz. Elimdeki bilgileri tanığa soramayacaksam bu bir delil ikamesi değildir. Dün gece saat 01.30’a kadar bulmaca çözmeye çalıştık bu salonda. Tanık Merdan Rüştü Ovalıoğlu, en son maliye dosyasından gözaltına alınmış. Neden açık tanıklığa döndü? Tanık hakkındaki iddia: KCK Mali Komite. Tanığa yönelik yeni suçlama en azından örgüt yöneticiliği olur. Bir ceza tehdidi altında. Bu nedenle kimliğini açıklayıp birtakım yalanlarla bu tehdidin altından kurtulmak istemiş” diye aktarırken “Tanık ‘bir kısım ifadelerimi mahkeme başkanıyla birlikte düzelttik’ dedi. Bizsiz dinlemenizi istemememizin nedeni budur. Biz varken bunu yapamazsınız” diye ekledi. 

Duruşmaya 15 dakika ara verildi. 

MAHKEME HEYETİ BİR TARAF GİBİ!

Aranın ardından beyanlarda bulunan avukat Cemile Turhallı Balsak, mahkeme heyetinin her duruşmada siyasetçiler aleyhine ara kararlar verdiğine dikkat çekti. Mahkeme heyetinin duruşmalarda usulsüz gizli tanık dinlemesine itiraz eden Turhallı Balsak, “Bize tanık ifadelerini izlettiniz ve tanığa soru sorma hakkımız elimizden alındı. Eğer kimliklerini gizlediyseniz neden bir daha gizli dinlediniz. Ceza tehditi altında olan bizim müvekkillerimiz. Her defasında bütün ceza muhakemeleri kaidelerini hep aleyhte yorumluyorsunuz. Bizim yaptığımız bütün itirazları reddediyorsunuz. Sizde nasıl bir motivasyon var?  Bir tarafmış gibi bize karşı direnç gösteriyorsunuz” şeklinde ifade etti. 

Davayı başından beri izlediğini ifade eden avukat Kazım Bayraktar, “Yargıladığınızı sanıyorsunuz fakat siz de yargılanıyorsunuz. Hakimler, bağımsızlık iddialarını dava pratikleri içerisinde sunarlar. Taraflar ve toplum da bunu test eder” mesajını verdi. 

‘SORGULAMAYI NEDEN ENGELLİYORSUNUZ?’

Anayasa Mahkemesi ve AİHM’in gizli tanık dinlenmesi hakkındaki içtihatlarını hatırlatan Bayraktar, “Örgüt insanları öldürür diye her önünüze geleni gizli tanık olarak dinleyemezsiniz. Bu gerekçelerin kanıtlanması gerekir. Bunun yanında gizli tanığa ‘sen bunları nereden biliyorsun’ diye soran da yok. Gizli tanıkların önceki ifadeleri asla delil kabul edilmiyor. Duruşmadaki ifadeleri esastır. Hadi yüzünü sesini değiştirdiniz. Sorgulamayı neden engelliyorsunuz? AYM’nin hükmü çok açık. Sorgulama hakkını ortadan kaldıramazsınız” dedi.

Bayraktar tüm müvekkiler için tahliye kararı verilmesini talep etti.

Son olarak söz alan avukat Mustafa Kemal Baran, yargılamanın ilerlemesi için ihtiyaç duyulan delilerin bulunmadığını dile getirdi. Baran, “Suç ortaklığı deniliyor fakat mahkeme heyeti buna da bel bağlayamıyor. Elde bir tek tanıklar kalıyor. Bir tanık ortaya çıkarılıyor. Onun açıklarını buluyoruz ve çürütüyoruz ama sonra yaptığımız savunmalara cevap olacak şekilde başka bir tanık ortaya çıkarılıyor. Tam bir Ali Cengiz oyunu var. ABC123 korsan olarak dinlenmiş ve sonra biz gördük ki sonrasında açık tanık olarak yeni bir ifade vermiş. Hafta sonu dinlenen tanıkların SEGBİS kayıtları elimizde olsaydı ona göre savunma yapardık” diye belirtti.

Tanık ifadelerinin usuli yanlışlarla elde edildiğini belirten Baran, siyasetçilerin tahliyesini talep etti. 

Oturum, avukatların tahliye talepleriyle son bulurken, duruşma yarın HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da katılımıyla devam edecek. Duruşma öncesinde Sancar ve bir kısım siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla Sincan Cezaevi önünde davada yaşanan hukuksuzluklara dair basın açıklaması gerçekleştirilecek. 

Diğer başlıklar

17:31 Birleşik Kamu-İş: Açlık sınırı 30 bin 61 lira oldu
17:23 Erzirom’da bir okulda sülfür gazı tespit edildi
17:21 İHD'nin yeni yönetimi görev dağılımı yaptı
17:18 Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Çırak Sazlığı’nda yangın
17:02 Aydın: Elçi’nin barış hayalini gerçekleştireceğiz
16:37 11'inci Yargı Paketi'nde adli suçlar için 'Kovid' düzenlemesi çıktı
16:12 Peyas Belediyesi Glutensiz Yaşam Merkezi'nin açılışını yaptı
16:01 Kuruluş kutlamaları: Kürt halkı direnişiyle var oldu GÜNCELLENİYOR
15:54 3'lü cinayetin zanlısı tutuklandı
15:44 Şakiro Kent Meydanı hizmete açıldı
15:42 BM: Sudan'da 21 milyondan fazla insan şiddetli açlıkla karşı karşıya
15:36 '19 Aralık katliamı insanlığa karşı suçtur, zaman aşımı olmaz'
15:27 Kent Uzlaşısı'nda 2 kişi hariç tahliye kararı çıktı YENİLENDİ
15:20 Gazeteci Aykol üçüncü kez beyin kanaması geçirdi
15:19 Pirsûs Katliamı davasında ek rapor kararı
15:12 Seyfettin Tutmaz ve Sadun Tutmaz için anma
14:42 'Sürece katılmayan kaybeder'
14:11 ‘Basmane Çukuru'nda gökdelen istemiyoruz’
14:06 İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Epözdemir'e ceza istemi
13:53 Ayşegül Doğan: İmralı görüşmesinin tutanakları paylaşılsın
12:53 '60 milyonluk vurgun' haberine takipsizlik
12:52 3 kadın gazetecinin duruşması ertelendi
11:59 Apocu tutsaklar: Demokratik sosyalist inşa bayramını heyecanla karşılıyoruz
11:53 Özgür Gündem dağıtımcısı Işık mezarı başında anıldı
11:51 İmamoğlu protestoları davasında gazetecilere beraat
11:47 Ejegül Ovezova'yı katletmekten yargılanan polisin duruşması ertelendi
11:32 İlk Kürt kadın tarihçi 'Mesture Erdelan' adına kütüphane açıldı
11:16 'Amacımız Başûr gençliğinin desteğini Önder Apo'ya bildirmek'
10:51 'Kent Uzlaşısı davasında yanlış yoldasınız, bu yoldan dönün'
10:38 Meclis Komisyonu 4 Aralık’ta toplanacak
09:50 Qoser’de 3 kişinin öldüğü olayda 1 tutuklama
09:20 Gazete dağıtımcısı Işık cinayeti 32 yıldır aydınlatılmadı
09:19 Abdullah Öcalan ile görüşme, devlet paradigmasında kırılmanın işaretidir
09:17 Suluca 1 Nolu Cezaevi’nde neler oluyor?
09:16 Yolsuzluğa karşı çıkan sendika temsilcisine saldırı
09:15 Tahir Elçi'siz 10 yıl geçti: Savaşsız bir ortamı tahayyül ediyordu
09:14 'Görüşmenin içeriği açıklansın'
09:11 'Abdullah Öcalan'ın felsefesi sömürgenin sömürgesi kadını tanrıçalaştırdı'
09:10 Bulancak'ta organik fındık projesi geliştiriliyor
09:08 Amed'de trafik artık çileye döndü
09:07 Dorşîn’deki ağaç kıyımına tepki: Eko-kırıma karşı tutum sergilenmeli
09:06 Maden için bir milyon zeytin ağacı 'taşınacak'
09:01 Fuat Kav: Müzakere de mücadelenin bir parçasıdır
09:00 27 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:51 3. Uluslararası Amed Film Festivali başlıyor
26/11/2025
23:58 Maxmûr gençlerinden 47. yıla özel koreografili kutlama
23:39 Muğla’da tavuktan zehirlenen kardeşlerden biri hayatını kaybetti
23:32 Gençlerden havai fişekli kutlama
23:29 Beyaz Saray yakınında 2 asker vuruldu
23:01 Savunma Bakanı’na tepki: Askeri hatlar ve yollar neden yapılıyor?
22:14 Hakan Tosun anıldı: Kamerası hala kayıtta
21:11 Anatolia’da kadınlar için film ve müzik etkinliği
21:02 Gümüşhane’de kadına bıçaklı saldırı
20:55 10 yaşındaki çocuğa tecavüz eden fail tutuklandı
20:21 Bozdağ: Savunmaya ayrılan bütçe ekonomiye büyük yük getirecek
20:09 Çewlîg’de 120 öğrenci hastaneye kaldırıldı
19:43 MGK’den 7 maddelik bildiri
19:38 DEM Partili Tanhan: İç barış için sınırlardaki mayınlar temizlenmeli
19:26 Böcek Ailesi’nin otopsi raporu tamamlandı
19:23 İsrail, Batı Şeria’da 32 kişiyi gözaltına aldı
19:20 İşçilerin direnişi 120’nci gününde
19:16 KHK eyleminde adalet talebi
18:50 Uluslararası örgütlere çağrı: Alevi katliamını durdurun
18:48 Gine Bissau’da askeri darbe
18:44 Keskin Bayındır İzmir'de aileleri ziyaret etti
18:38 Komisyon 1 Aralık'ta toplanıyor: İmralı tutanakları okunacak
18:25 Hong Kong’da yangın: 36 kişi yaşamını yitirdi
18:16 ÖHD Mersin: Kadınların yaşadığı baskılara ses yükseltiyoruz
18:11 Uşak’ta iş cinayeti
18:07 BM Güvenlik Konseyi Suriye ve Lübnan’a gidecek
17:59 İdlib kırsalında patlama: 5 kişi hayatını kaybetti
17:07 Gülistan Kılıç Koçyiğit: Türkiye, Suriye’deki Alevi katliamına karşı harekete geçmeli
16:44 MSD’den Alevi katliamlarına tepki
16:42 İlham Ahmed: Çözüm konusunda kararlıyız
16:39 PKK’lilerin taziyesine ziyaret: Demokratik barış istiyoruz
16:19 Amedspor 4'üncü store mağazasını açtı
16:18 Çandar: Türkiye Suriye politikasındaki alışkanlıklarından vazgeçmeli
Oluç: Özerk Yönetim ile Türkiye arasındaki sınır kapıları açılmalı
15:51 Amed’de öğrenciler Tahir Elçi’yi andı
15:05 Alevi derneklerinden Şam’a bağlı güçlerin saldırısına tepki
14:21 TİP: İmralı tutanakları kamuoyuyla paylaşılsın
14:18 Altaylı’ya 4 yıl 2 ay ceza verildi
13:40 Başûrlu gençlerden Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusu
13:01 31 yıl sonra tahliye edilen Edemen yaşamını yitirdi
12:51 Peyas'ta 'Direnişçi Kadınlar Heykeli' açılışı
12:36 İranlı Sosyolog: Abdullah Öcalan'ın çağrısı Ortadoğu kördüğümünü çözecek
12:35 Aykol'a mektup: Daha yapılacak çok işimiz var heval
11:38 DBP’den Suriye’deki Alevi katliamlarına tepki
11:23 DEM Parti'den süreç kapsamında Avustralya'ya ziyaret
11:12 Aykol'un tedavisi kalp destekleyici ilaçlarla sürüyor
10:35 Özerk Yönetim'den Alevilere dönük saldırılara ilişkin açıklama
10:05 Trump: Ukrayna savaşının sona ermesinde büyük ilerleme sağladık
09:55 DEM Parti, 'süreci' uluslararası konferansla tartışacak
09:53 Alanlara çıkan kadınlar: Şiddete karşı direnmeye devam edeceğiz
09:33 Eskişehir'de hastaneler yetersiz: Sağlık politikasında rant var
09:30 Anne Pertsch: Mülteci kadınlar için her adımda gerçek bir tehlike var
09:29 Ekonomist Döğüş: İktisat siyasetten koparıldı
09:26 'İhlaller sürecin ruhuna ters, tutsaklar serbest bırakılmalı'
09:13 Prof. Alaeddinoğlu: Wan Gölü’ndeki çekilme iklim krizine işaret ediyor
09:09 Abdullah Öcalan: PKK Kürt varlığını kanıtladı, şimdi özgürleştirme zamanı
09:03 Fuhuş ağından ajanlaştırma faaliyeti: Kızılay yardımlarından dinleme cihazı çıktı
09:00 26 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:04 Kadınlardan mücadele ve dayanışma çağrısı
25/11/2025
23:33 Heval Bozdağ'dan Bakan Tunç’a: Kanunlara uymuyorsunuz
22:22 Ukrayna’dan Rusya'nın 4 noktasına saldırı
22:21 İsrail, Filistin’de 2 yılda 33 bin kadını katletti
21:49 Kadına yönelik şiddetin araştırılması önerisine AKP-MHP'den ret
21:44 Ankara'da kadınlar sokakta: Barışın garantisiyiz
21:40 Uluslararası basın heyeti, RTÜK üyesi İpekyüz’le bir araya geldi
21:15 Bayındır'dan partilere çağrı: Demokrasi istiyorsanız sürece destek verin
20:46 Çewlîg'te kadınlar ilk kez gece yürüyüşü düzenledi
20:38 Wan’da kadın yürüyüşü: Rojin için yaşamak ve yaşatmak istiyoruz
20:27 AİHM kararının uygulanmamasına tepki: Yargı siyasi kararı bekliyor
20:21 Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan eylem 861'inci gününde
19:54 Yarın yapılması beklenen komisyonun toplantısı ertelendi
19:36 Okulda fenalaşan öğrenci hayatını kaybetti
19:16 Dêrhafîre yapılan saldırıda bir çocuk yaralandı
19:15 Böcek ailesinin ATK Raporu: Fosfin gazı zehirlenmesi
19:13 Binlerce kadın Taksim’den seslendi: Erkek-devlet şiddetine son
19:09 11'inci Yargı Paketi 28 Kasım'da Meclis’e sunulacak
19:02 Irak, Ekim ayında 110 milyon varil petrol ihraç etti
18:27 Nijerya'da açlık krizi derinleşiyor
18:15 Süveyda'da ateşkes ihlal edildi
18:11 Kaplan davasında 9 kişiye gözaltı
18:01 Alpaslan Yüce İYİ Parti'den istifa etti
17:40 BM: İsrail ateşkese rağmen Lübnan’da 127 sivili öldürdü
17:36 'Polis yanlış ev baskınında bir genci öldürdü' iddiası
17:23 Qoser’deki 3 kişinin ölümüne ilişkin detaylar: Silah evde yok, bir kovan kayıp
17:09 Hasta tutsak Yıldırım’ın tahliyesi bir kez daha engellendi
17:02 'Öcalan Kürt ve Türklerin barış içinde yaşaması gerektiğini net bir biçimde ortaya koydu'
16:55 Adalet Bakanı’na çağrı: Siyasi tutsaklar serbest bırakılmalı
16:32 Kadınlar Amed’den haykırdı: Demokratik toplumu kadın özgürlüğüyle inşa edeceğiz
16:18 MKG: Hakikati birlikte savunalım
16:14 Urfa Adliyesi'nde patlama: 1 yaralı
16:04 Şam hükümeti, Lazkiye ve Humus’ta eylemcilere ateş açtı
15:21 Sabrî Tendurek ve Masîro Xabûr için mevlit verildi
14:36 Kadınlar eşitlik temelinde bir yaşam talebiyle alanlarda
14:18 Askerlerden mahalleye maden ablukası
14:13 DEM Parti Eş Genel Başkanı: İmralı tutanaklarının açıklanmasını talep edeceğiz
14:12 'Ses verin'
14:10 Aydın'da JES borusu patladı
13:27 '40 kişilik koğuşta 60 kişi kalıyor'
13:25 BM raporu: Günde 137 kadın ve kız çocuğu yakınları tarafından katlediliyor
12:55 Tülay Hatimoğulları: Kadın cinayetlerinin üstü örtülüyor
12:03 Derya Çağlar'ın taziyesine kitlesel ziyaret
12:02 İBB iddianamesi kabul edildi
11:29 İstiklal Caddesi'nde 25 Kasım ablukası
11:29 Gazeteci Gök hakkındaki adli tedbir kontrolü kaldırılmadı
11:06 Qoser'de bir evde biri çocuk 3 kişi vurulmuş halde bulundu
11:03 Bahçeli: Komisyonun İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
11:01 Varlığı yarım asır, etkisi bir ömür