AKP'nin kullanışlı aparatı: HÜDA PAR

img
AMED - Hizbullah'ın 90'larda gerçekleştirdiği katliamlar, HÜDA PAR'ın toplumsal eylemlere dönük saldırılarıyla devam etti. Şahit İmam, "Hizbullah, mobilize bir güç olarak devlet tarafından bir yerde tutuluyor. Bu seçimde sandık güvenliğini HÜDA PAR’a ihale edecekleri görülüyor" dedi. 
 
AKP'nin ortaklarından Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) siyasi uzantısı olduğu Hizbullah dosyasının son bölümünü, örgütün lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürülmesi süreci ve AKP döneminde Kurdistan'da paramiliter güç olarak nasıl ortaya çıktığıyla sürdürüyoruz. Velioğlu’nun şoförü Şaban Elaltunteri, itirafçı olduktan sonra Abdülaziz Tunç ile birlikte örgütün çökertilmesini sağladı. Elaltunteri, İstanbul'da yakalandıktan sonra örgütün Akdeniz Bölge Sorumlusu Mehmet Emin Ekinci'yi deşifre etti. Ekinci'yi yakalayan polis, Velioğlu'nun öldürüldüğü Beykoz operasyonunu gerçekleştirdi. Daha sonra oğlu ile birlikte Hizbullah tarafından öldürülen Elaltunteri, Hizbullah’ın çok sayıda ünlü tetikçi yetiştiren ve Çewlik'te bulunan Yamaç aşiretindendi. 
 
Söz konusu aşirette yer alan ve soyadları Elaltuntaş, Elaltunteri, Elaltunkara ve Börü olan aileler, Hizbullah'ın Çewlik'teki örgütlenmesinde büyük rol oynadı. Bu soyadlarından Börü, en son HÜDA PAR'ın Kobanê serhildanı döneminde sahaya sürülmesiyle yeniden gündeme geldi. 
 
'BÖRÜ'LER
 
1990’lı yıllarda Çewlig’in Darahênî ilçesinden Amed’e taşınan Börü ailesinin üyesi olduğu Yamaç aşiretinin Hizbullah’a katılmasını, Hacı Bayancuk tarafından sağlandı. Çewlig asıllı Hacı Bayancuk, PKK sempatizanlarına ve yurtseverlere yönelik saldırıların yoğun olarak yaşandığı 1992’de Hizbullah’ın askeri kanat sorumluluğunu yaptı. Aynı zamanda, Ebu Hanzala olarak bilinen ve daha sonra DAİŞ’in Türkiye sorumlusu olmaktan yargılanan Halis Bayancuk’un babası. Hacı Bayancuk, Yamaç aşiretinin önde gelenlerinden Şevket Börü üzerinden aşiret içinde örgütlendi. Şevket Börü, Hizbullah liderine bağlılığını göstermek için daha sonra Börü olan soyadını Velioğlu olarak değiştirdi. 
 
TETİKÇİSİ BOL OLAN AİLE
 
Börü’nün Yamaç aşiretinden Hizbullah’a kazandırdığı ve Hizbullah liderinin sonunu hazırlayan tek isim Şaban Elaltunteri değildi. Bunlar arasında bulunan ve Diyarbakır DGM'de yargılanan Muhittin Elaltunkara, erkeklerle konuşan genç kızları okul çıkışlarında yüzlerine kezzap atarak ya da bacaklarına jiletle keserek cezalandıran "Kezzap Timi”nin şefiydi. Ancak asıl eylemlerini 1992-1993 yıllarında PKK sempatizanlarını ve yurtseverleri öldürerek gerçekleştirdi. 
 
El Kaide’nin Neve Şalom'a yönelik saldırısını ise aynı aşiretten Gökhan Elaltuntaş tarafından yapıldı. Hizbullah'ın tetikçileri arasındaki en ünlüsü Gökhan Elaltundaş’ın amcasının oğlu Ramazan Elaltuntaş'tı. Ramazan Elaltuntaş da 1991-94 yılları arasında, Amed’de 60 kişiyi öldürmekten yargılandı ve hüküm giydi. Elaltuntaş ailesinin diğer ünlü tetikçisi ise, Gökhan Elaltuntaş'ın kuzeni olan Gıyasettin Elaltuntaş'tı. Gıyasettin Elaltuntaş da Çewlig ve Amed’te insan öldürme eylemlerine karışmaktan hüküm giydi. 
 
KOBANÊ EYLEMLERİ VE HÜDA PAR 
 
1991 ve 1994’te yurtseverlerin hedef alındığı saldırıların birçoğunu organize eden Hizbullah’a tetikçi yetiştiren Yamaç aşireti, en son Kobanê protestolarında Yasin Börü’nün öldürülmesiyle gündeme geldi. Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê kentine dönük DAİŞ saldırıların arttığı 2014'te Kurdistan ve Türkiye'nin tüm kentlerinde protesto eylemleri başladı. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, DAİŞ’in Kobanê saldırısı sırasında “Kobanê düştü, düşecek” ifadelerini kullandı. Ardından eylemler büyüdü. Bunun üzerine Hizbullah'ın siyasi uzantısı HÜDA PAR sahaya sürüldü. Amed, Êlih, Wan gibi kentlerden protestoculara silahlı, taşlı ve sopalı saldırılar düzenledi. Onlarca kişi söz konusu saldırılarda katledildi. Bu ölümlere dair soruşturmalar raflarda bekletilirken, Börü’nun dosyası Hizbullah-HÜDA PAR’ın “masumiyet” kampanyası ve hükümetin Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması ve siyasilerin cezalandırılmasının ana odağı haline getirildi.
 
Börü'yü öldürmekle suçlananlar arasında bulunan ve o dönem 14 yaşında olan Mazlum İçli, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak İçli'nin, olay günü 140 kilometre uzakta bir düğünde müzik ekibinde olduğu görüntüleriyle kanıtlandı. Buna rağmen İçli halen cezaevinde. HÜDA PAR'ın saldırıları Kobanê serhildanı sonrası da devam etti. Amed'in Yenişehir ilçesinde bulunan Şehitlik mahallesinde de yurtseverlere dönük yer yer silahlı saldırılar oldu. Börü'nün öldürülmesi olayı, daha sonraki süreçte AKP ve HÜDA PAR'ın seçim kampanyaları ve Kürt siyasetine dönük saldırılarda da yoğun bir şekilde işlendi.  
 
Dosya haberin ilk dizisinde Hizbullah'ın ilk eylemleri ve diğer örgütlerle ilişkilerini anlatan dönemin tanığı Şahit İmam, dizinin son bölümünde Hizbullah-HÜDA PAR, AKP-HÜDA-PAR arasındaki ilişki ile Kobanê protestoları sürecini anlattı. 
 
‘LİDERLER ÖLDÜRÜLEREK DEVLETTE ANGAJE EDİLDİ’
 
Şahit İmam, devletin Kurdistan’da siyasi örgütlerin tasfiye edilmesi ve Velioğlu’nun öldürülmesiyle, kendi yetiştirdiği kadroları liderlik noktasına taşımayı amaçladığını söyledi. Bu durumu "devletin örgütleri denetim altına alma planı" olarak nitelendiren Şahit İmam, "Velioğlu’na operasyon yapılıp öldürülüyor. Menzil lideri Fidan Göngür’ü Hizbullah kaçırıyor, öldürüyor, onun yerine geçen Mola Mensur hastalıktan ölüyor. Onu yerine geçen Zekeriya Ay, İstanbul’da bir komployla öldürülüyor. Med Zehra’nın lideri İzzettin Yıldırım da Hizbullah tarafından kaçırılıp öldürülüyor. Bu olaylar arasında bir bağlantı var; PKK'nin zaten lider kadrosunun çok büyük çoğunluğu dışarıda. Ama bu 3 İslami grubun liderlerinin öldürülmesinin altında sistemin liderleri boşluğa düşürüp, bu yapılara nüfuz edebilecek kadrolar enjekte etmek vardı. Muhtemelen alttan devşirdiği bir takım insanlar, liderlik pozisyonuna gelebilecek kıvama geldiler. Bu ilk kadroları yok edip onların yerine sızdırma yaptılar. Devlet Hüseyin Velioğlu’nun karakterini biliyor. İran, Suriye, Ortadoğu’daki diğer istihbarat örgütleriyle arasının iyi olduğunu biliyor. İsrail istihbaratı tarafından kullanılabilecek bir pozisyona gelebileceğini bildiği için Velioğlu’nu ortadan kaldırıyor. Beykoz operasyonunda Velioğlu’nun yanında bulunan Edip Gümüş, Cemal Tutar sağ kaldı. Düşünün 3 kişi bir villada operasyona tabi tutuluyorsunuz, binlerce mermi atılıyor. Bir numaralı adamınız öldürülüyor, ama siz ikiniz eliniz ensenizde teslim oluyorsunuz. Bir süre cezaevinde kalıyorsunuz ve bir süre sonra salıverilip buyurun yurtdışına çıkın, izni veriliyor. Bizce tamamıyla devlete angaje olmuş bir kadro. Med Zehra’ya da bu sızma muhtemeldir, yapmış olabilirler" diye konuştu. 
 
‘BAĞIN İNKARI HAKİKATİN İNKARIDIR’
 
Kapatılan ve daha sonra açılan Mustazaf Der’in yöneticileri ile HÜDA PAR’ın içerisinde kadroların bir kısmının Hizbullah davasında yargılanmış, tutuklanmış ve ceza almış kişiler olduğunu hatırlatan Şahit İmam, “Aradaki bu bağın inkarı, hakikatin inkarıdır. Güneşi inkar etmek gibidir. HÜDA PAR’ın bir silahlı kanadı mı var yoksa Hizbullah’ın mı bir legal siyasi yapılanması var? Bunu bilmemekle beraber, kanaatimiz odur ki bu yapıyı illegal yapı oluşturdu. Yani illegal yapının kontrolünde legal faaliyet gösteren bir yapı var” diye belirtti. 
 
'MİNAREYİ ÇALAN KILIFINI HAZIRLAR'
 
HÜDA PAR’ın kurulduğu günden itibaren AKP lehine tavır aldığına dikkati çeken Şahit İmam, bu ilişkiye dair şunları söyledi: "Bugün zirveye çıkan ilişki, o günden beri var olan bir ilişki. Bu günlerde medyayı takip ederken, hayretle karşılıyorum: Sanki bir günde gelişmiş bir şeyden bahsediyoruz. Bunda şaşılacak ne var? Bir anne karnından 9 ay boyunca bir bebek taşıyorsa, 9 ay sonra bu bebeğin doğumu olacak. Yıllardır rahimde döllenmiş bir ilişki vardı, bugün gün yüzüne çıktı."
 
Devlet-Hizbulah, HÜDA PAR-AKP ve Hizbullah-HÜDA PAR ilişkisinin Kobanê serhildanları döneminde zirveye ulaştığına vurgu yapan Şahit İmam, "Hizbullah’ın Bingöl’den Diyarbakır’a yerleşen bazı aileler üzerinden derin ilişkileri yürüttüğü bilinen bir gerçek. Şaban Elaltunteri’nini küçüklüğümden beri tanırdım. Kod adı General’di, hatta ona General Şaban derlerdi. Velioğlu hakkında verdiği bilgi nedeniyle İstanbul Esenler’de Hizbullah tarafından oğluyla birlikte öldürüldü. Bu tip aileler hala onların içinde var. Özellikle Bingöl’ün belli bir hattı üzerinden gidiyor ilişkiler" diye kaydetti.  
 
Aynı aşirete mensup Yasin Börü ve arkadaşlarının "kurban eti dağıtırken" öldürüldüğünün tamamen uydurma bir mevzu olduğunu ifade eden Şahit İmam, olayın gece yaşandığını anımsattı. Şahit İmam, HÜDA PAR ve ona yakın derneklerin, reklam için "hayır işlerini" gündüz yaparak, herkesin görmesini isteyen bir yapıda olduğunu ifade etti. İmam, konuya dair şunları dile getirdi: “Et dağıtma mevzusu tamamen uydurma bir mevzu. O zaman bayramın bittiği bir süreçti. Kurban etti dağıtma diye bir şey yoktu. O sadece bir kılıf. Bunun şahitleri de bunları biliyor. O gün başka bir şehirden gelip Diyarbakır’dan transit geçen çok yakın arkadaşlarım, arabayla şehir içinden geçerken Hizbullah’ın silahlı militanları tarafından kimlik kontrolüne tabi tutuluyor. Dolayısıyla şehir o gün onlara bir şekilde teslim edildi. Tabii devlet destekli bir teslim. Yoksa onların şehir teslim alacak güçleri yok. İşte Börü’nün öldürüldüğü atmosfer böyleydi. Tabii minareyi çalan kılıfını hazırlar. Hizbullah, HÜDA PAR gibi yapılar, et dağıtırken öyle geceyi seçmezler. Reklam için uluorta, gündüz reklam yaparlar."
 
‘ALTERNATİF BİR KART PLANLIYORLAR’
 
HÜDA PAR-AKP arasındaki ilişkinin “bir dönemeç” olduğunu söyleyen Şahit İmam, 40 yıla yakın bir geçmişi olan Hizbullah’ın ve onu temsilen kurulan HÜDA PAR’ın Kurdistan’da bir meşruiyet sorunu olduğunu kaydetti. Bu seçim ittifakının Hizbullah ve HÜDA PAR’a meşruiyet kazandırmaya dönük olduğunu ifade eden İmam, "Devletin hakim organları, şimdiye kadar Hizbullah’ı kullanışlı, ama asla meşruiyet kazandırılmaması gereken bir aparat olarak görüyordu. MHP de buna bir icazet verdi. Bu iki yapının buna onay vermesi gösterdi ki, devletin belli başlı organları HÜDA PAR’ı devlet nezdinde meşrutiyet iznini aşan bir duruma getirmek istiyor. Bunu Kürdistan siyasetinde alternatif bir kart olarak sunmayı planlıyor” diye konuştu. 
 
‘SANDIK HÜDA PAR’A HAVALE EDİLECEK’
 
HÜDA PAR’ın alabileceği maksimum oyun 150 bin olduğunu, AKP’nin bu oya ihtiyacı olmadığını, asıl meselenin HÜDA PAR üzerinden Hizbullah’ın güçlerini seçimde mobilize ederek sandıklar üzerinde hakimiyet kurma isteği olduğunu belirten Şahit İmam, şunları söyledi: “Bunların her zaman, her an mobilize olabilecek bir silahlı güçleri var. AKP bunun farkında. Bu seçimde, sandık güvenliğinin gayri resmi tarafını, militarist tarafını HÜDA PAR’a havale edecekleri görülüyor. Ciddi bir potansiyel tehlikedir. Devlet onlara meşruiyet alanını da açtı. Yani ilişki bambaşka bir sürece geldi." 
 
'PROVOKATİF EYLEMLER OLABİLİR'
 
Cumhur İttifakı’nı “faşist koalisyon” olarak niteleyen Şahit İmam, bu koalisyonun bütün imkanları seferber edeceğine dair herkeste güçlü bir kanı olduğunu, AKP-HÜDA PAR ittifakı ve Hizbullah’ın silahlı güçlerinin sandığa etkisinin hafife alınmaması gerektiğini ifade etti. İmam, "Bunu hafife almamak lazım, bunu ciddiye almak lazım. Seçime doğru yaklaştıkça bir takım provokatif eylemlerin (inşallah olmaz), bir takım kirli suikastların olma ihtimali de doğabilir. Önümüzdeki süreçte bunları ifşa olabilir. Bu seçim bir dönemeçtir, özellikle Kürtler açısından şöyle bir dönemeçtir: Kürtlere siyaset yaptırma veya yapmama konusunda bir ciddi bir dönemeçtir. HDP’nin aday çıkarmamasını basit bir mantıkla değerlendirdiğimizde anlamlandırmakta zorlanabiliriz. Ama öylesine bir riskle karşı karşıyayız ki Cumhur İttifakı’nın kazanması durumunda bir başka sürece evrilir" ifadelerini kullandı. 
 
AKP-Hizbullah arasındaki ittifakın 2 yönlü olduğunu söyleyen Şahit İmam, bunlardan biri Hizbullah ve devletin silahlı, militarist güçleri arasındaki ilişki, diğerinin ise HÜDA PAR üzerinden yürüyen legal siyasi ayağı olduğunu vurguladı Kobanê olaylarına Hizbullah’ın daha önce mobilize edilen silahlı militanlarının saldırılarıyla başka bir yöne evrildiğini anımsatan Şahit İmam, Kobanê eylemleri sürecine işaret etti. 
 
İmam, şöyle devam etti: "Amed’de halk sokağa çıktı. Ancak Hizbullah tabanı, -mobilize edilmiş, hazırlanmış olacak ki- bu olaylara karşı ellerinde silahlı güçleriyle, terör estirdi. Bundan şu sonucu çıkarabiliriz: Hizbullah mobilize bir güç olarak devlet tarafından bir yerde tutuluyor. İstendiği zaman ve gerektiği zaman sahaya sürülebiliyor. Kobanê olaylarından sonra HÜDA PAR’ın kredisi devlet ve iktidarın nezdinde katlanarak arttı. O günden sonra Kürt siyasetine, HDP’nin kapatılması, Selahattin Demirtaş’ın ve birçok MYK üyesinin yargılanması bu hadise üzerinden oldu. Yani devlet bir taşla iki kuş vurmuş oldu. Birincisi, kitlenin o gün meşru olan tepkisini kendince terörize ederek üzerine gitti ve ciddi anlamda kitleyi sindirmek istedi. İkincisi ise Kürt siyasetini bu olay üzerinden terörize ederek bir sürü yargılama yaptı. Seçimde tehlikeli bir sürecin yaşanacağını hepimiz biliyoruz. Bu tarz militarist eylemlerin bunlar tarafından gerçekleştirme ihtimali çok yüksektir.
 

Diğer başlıklar

11:22 Feti Yıldız İmralı’ya gitmeden önce paylaştı
11:20 Gazeteci Ali Barış Kurt'un tahliyesi ertelendi
11:00 Meclis Komisyonu İmralı'ya gidiyor
10:52 Filozof Therborn: Abdullah Öcalan çağrısıyla Nobel Ödülü'nü hak etmiştir
10:48 Karayılan: CHP yanlıştan geri dönsün
09:53 Gazeteci Özdemir: Duhok'taki fotoğrafın gerekleri yerine getirilsin
09:29 Mazlûm Ebdî: İmralı’yı ziyaret ihtiyacı duyuyoruz, Türkiye bundan korkmamalı
09:13 'Özgürlük şehitlerine barışın müjdesini vermek istiyoruz'
09:11 'Tüm halklar süreci desteklemeli'
09:10 ‘25 Kasım’da kadını yok sayan politikalara cevap verelim’
09:09 'CHP Kürtler üzerinden oyun oynamaya son versin'
09:08 Beluc Fariba Borhanzahi: Jin, jiyan, azadî ortak haykırış olarak benimsendi
09:02 Rojhilat Genç Kadınlar Birliği üyesi: Temel kazanım özgürlüktür
09:00 İstanbul’da 'Uluslararası Barış ve Demokratik Toplum Konferansı' düzenlenecek
09:00 24 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:55 Meteoroloji’den 32 il için sağanak uyarısı
23/11/2025
23:08 Humus’ta 2 kişi katledildi
22:30 Egîdê Cimo Ma Muzik okulu bir yaşında
20:48 Kavga eden Gürhan ve Dündar ailelerine sağduyu çağrısı
20:43 Mersin’de 14 işçi zehirlendi
19:29 Trump’tan Biden’ı suçlama, Zelenski’ye sitem
19:22 Beluc hak savunucusu Turan Halamzahi cezaevine girecek
18:39 Paris’te kadınlardan görkemli yürüyüş
18:00 Metin-Kemal Kahraman’ın ‘Ferfecir’ albümünün 25 yılına özel konser
17:54 İsrail Beyrut’a saldırı düzenledi
17:48 Humus’ta Alevi ve Hristiyan mahallelerine saldırı
17:43 Bakanlık Şêx Said'i aşağılayıcı ürün satışını durdurdu
17:39 İmamoğlu, CHP’nin İmralı’ya gitmeme kararını destekledi
17:36 İsrail’in ateşkesi tanımıyor: 339 kişi katledildi
17:30 Kadınlardan örgütlülük çağrısı: Asla yalnız yürümeyeceksin
17:20 İtalyan Sosyolog: Kürt siyasi hareketi başka bir dünyanın önünü açacak adımlar attı
17:19 Dilovası’nda açıklama: Kastik katillere karşı özgür yaşamı inşa edeceğiz
17:14 19 HPG’linin taziyesine kitlesel ziyaret
17:10 Awesta'dan anadilde eğitim talebi
17:08 Alevilerden süreç talebi: Her toplum baskısız yaşayabilmelidir
15:48 Sabahat Tuncel'den CHP'ye: İmralı'ya gitmeden Kürt sorununu çözemezsiniz
15:29 Tülay Hatimoğulları: Süreç devletle yürütülen bir süreçtir
15:14 HPG'li Gündüz'ün taziyesine kitlesel ziyaret
15:11 Gazeteci Aykol'a PEG tedavisi uygulanacak
14:42 Dorşîn’de ağaç kıyımına karşı fidan ekimi
13:40 Ronahi Gazetesi basılı yayına yeniden başladı
12:49 Şengal’de kadınlar erkek şiddetine karşı çözümü tartıştı
12:43 Öğrenci yurdunda şüpheli ölüm
10:50 Wan'da silahlı kavgada baba-oğul yaşamını yitirdi
10:26 Sakarya'da zehirlenen tutuklu sayısı 171'e yükseldi
10:22 Agirî'de 'güvenlikçi' adımlar: Barış sürecinin ruhuna ters düşüyor
10:07 Jin dergi 25 Kasım’ı kapağına taşıdı
09:34 Yeni Yol'a 'İmralı' müdahalesi mi yapıldı?
09:30 Özel Okmeydanı Hastanesi çalışanları: Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz
09:29 ‘Kadın katliamları dosyaları 'şüpheli ölüm' denilerek kapatılıyor’
09:28 Halktan Sezgin Tanrıkulu’na: Amed sokaklarına girmemeli
09:26 KESK’in bölge mitingine katılan emekçiler: Halktan yana bütçe istiyoruz
09:25 Adliye bahçesinde işlenen bir cinayetin anatomisi
09:23 Gazeteci Can: CHP İmralı’ya gitseydi tabanından büyük bir reaksiyon almayacaktı
09:20 Hurda metallerin dönüşümü: Sanat bir zihin meselesi
09:19 Yoksulluk, güvencesizlik ve şiddet zincirinde yaşam mücadelesi
09:17 Türkiye'de COP31 için alternatif zirve hedefi
09:13 Mahkeme Trump'un 'hızlı sınır dışı' talebini reddetti
09:12 Jinwar ‘kadın kentleri’ne ışık tutuyor
09:04 MA’ya konuşan Mazlûm Ebdî: QSD’nin katılımı Suriye ordusunu güçlendirir, huzur getirir
09:00 23 KASIM 2025 GÜNDEMİ
22/11/2025
23:27 İşkenceyle katledilen Kendirci'nin dosyasına gizlilik kararı getirildi
23:22 Hamburg’da Bîra Sûrê belgeseline ödül
23:17 31 yıl sonra tahliye olan Karatay memleketinde karşılandı
22:55 Riha'da yaşanan 2 ayrı kazada 2 kişi öldü
22:51 Riha’da engelli bakım merkezinde yangın: 1 çocuk yaşamını yitirdi
20:34 Türkiye Kobanê’de çiftçilere ateş açtı
19:44 Kılıçdaroğlu'ndan CHP’nin İmralı kararına tepki: Tarihin doğru tarafında olmak cesaret ister
19:11 25 Kasım etkinliklerinde birlikte mücadele vurgusu
18:39 Tülay Hatimoğulları: Komisyon tarihi bir karar aldı
18:35 Kadınlar katledilmek istenen Yasemin D.'yi ziyaret etti
18:29 Kadın tutsakların çizimleri sanatseverlerle buluştu
18:19 Özel: Komisyonda aldığımız karardan dönmeyeceğiz
17:32 Şax’ta Kadın Yaşam merkezi açıldı
17:29 Ekmek, toprak, adalet mitingi: Ekolojik saldırıya karşı kendimizi korumak zorundayız
17:17 25 Kasım kapsamında medyanın dili tartışıldı
17:10 Halide Türkoğlu: Kadınlar barış ısrarını sürdürmeli
17:02 Ekoloji Kervanı Kuzey Ege'de
16:36 Amedspor maçında Jîna Emînî’nin koreografisi açıldı
16:22 Wan’da Burak Ercan kararı protesto edildi
15:43 Emekçiler bütçe taleplerini açıkladı
15:35 Şevket Epözdemir katledilişinin 32’nci yılında anıldı
15:30 KESK’ten bölge mitingi: Bütçe emeğe ve barışa ayrılmalı
15:23 Pervin Buldan'dan partilere: Çözümün gelişmesi için herkes elini taşın altına koymalı
15:01 Dêrsim Emek ve Demokrasi Platformu: Halkın iradesi derhal teslim edilmeli
14:52 İSKİ’den su tüketimi uyarısı
14:45 Kadınlara yönelik cezaevindeki şiddet tartışıldı
14:22 Hasta tutsakların tahliyesi talep edildi
14:09 Wan’da Çocuk Hakları Dayanışma Ağı kuruldu
14:02 Katledilen ve kaybedilen kadınlar için adalet istendi
13:57 Bakırhan: ‘Şununla oturmam’ diyenler barış istemiyor, bunu da bir yere not ettik!
13:31 Yeni Yol Grubu İmralı'ya gidecek heyete üye vermeyecek
13:09 Cumartesi Anneleri: 45 yıldır Hayrettin Eren’in nerede olduğunu soruyoruz
12:57 Abdullah Öcalan: Hukukun yeniden inşa edilmesi bir gerekliliktir
12:42 Bozkurt ve Akgül’ün taziyesine kitlesel ziyaret
12:37 Mansur Yavaş ve özel kalem müdürü hakkında soruşturma izni
12:31 DEM Parti Mersin’de gazetecilerle bir araya geldi
12:26 Bahis soruşturmasında 149 hakemin kariyeri sona erdi
12:25 Değer Artış Payı Uygulama Yönetmeliği değiştirildi
12:24 Tülay Hatimoğulları: Hiç kimsenin çözümden kaçma lüksü yoktur
12:11 Siyaset Bilimci Aksoyoğlu: CHP’nin tutsak edildiği bir siyaseti izledik
11:35 DBP: Çözüm iradesini yok saymak, barış ve eşitlik taleplerinin inkârdır
10:33 Mazlûm Ebdî’den MA’ya önemli değerlendirmeler
10:12 Komisyonun İmralı’ya gitme kararını gazeteler nasıl gördü?
09:55 Kaybeden Kürtler değil CHP olacak
09:49 Dêrsim Belediyesi’nde kayyımın 1 yılı: Bina ve arsalar satılığa çıkarıldı
09:44 Rojava Film Festivali’ne katılan Ott: Burası Ortadoğu’ya örnek olabilir
09:31 Amed sokakları: CHP çözüm istemiyor
09:27 TTB süreç için çalışmalar yapacak: Hekimler süreci desteklemeli
09:27 Semsûr'da depremzedeler oldukları yerde!
09:24 Bulancak Sanat Tiyatrosu, 38 yıldır sahnede
09:07 Şikayete rağmen çocuk istismarı davasında soruşturma tamamlanmıyor!
09:06 Yoksullaşmanın fotoğrafı: Kirasını ödemek için eşyalarını satıyorlar
09:04 KESK Wan’da bölge mitingi düzenliyor
09:04 Wan'da uyuşturucuya karşı ortak mücadele hattı kuruluyor
09:02 Filistinli kadınlar 'acıma' değil adalet istiyor
09:01 'Barış sürecinde hasta mahpusların tahliyesi sağlanmalı'
09:00 İmralı ziyaretinde hangi başlıklar masada olacak?
09:00 22 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:30 Belen'de 7 katlı binada yangın: 2 ölü
21/11/2025
22:56 İspanya’da 3 madenci göçük altında kaldı
22:53 Bütçe görüşmeleri: Agirî'de doktor yok, doğan çocuklar ölüyor
22:39 Humus’ta kaçırılan Alevi gençler katledildi
22:36 Bangladeş’in başkenti Dakka’da deprem
22:32 Mazlum Ebdî, Şêx Mani El Cerba ile bir araya geldi
22:29 Kayyımın TELE1'de 32 kişiyi işten çıkardığı iddiası
22:25 29 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
22:01 AKP'den Hüseyin Yaman İmralı'ya gidecek
21:53 Böcek ailesinin kaldığı otelin sahibi ve çalışanı tutuklandı
21:51 Çiğdem Açlan'ın cenazesi köyünde toprağa verildi
21:44 Tülay Hatimoğulları: Kalıcı barışın tek yolu örgütlenmek
21:18 İsrail katlettiği Filistinli'nin cenazesini alıkoydu
21:15 'Sağlık hizmetlerinin 3'te 1'i özel sektöre devredilmiş durumda'
20:57 CHP PM üyesi Fırat: Parti yönetimimiz tarihsel bir hataya düşmüştür
20:24 Aynı firmanın ilaçlaması bir çocuğun ölümüne de neden olmuş
20:16 Şişli'de 25 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu
20:11 'Şüpheli kadın ve çocuk ölümleri aydınlatılsın'
20:06 Temel: CHP stratejik bir hata yapmıştır
19:44 Kadınlar, şartlı tahliyelerin engellenmesini protesto etti
19:35 Amed’de trafik kazası
19:29 Geçiş Hükümeti Reqa’yı Dêrazor’a bağlayan yolu kapattı
19:26 Zaxo Spor taraftarlarından Amedspor’a ziyaret
19:22 Pervin Buldan: Komisyonun İmralı kararıyla daha emin adımlarla yürüyeceğiz
18:47 223 işçinin eylemi devam ediyor
18:45 SRK inşaat, ajansımızı tehdit etti
18:38 ÖGB, Anadolu Üniversitesi öğrencilerine saldırdı
18:23 Murat Çepni: Öcalan’la görüşmek olmazsa olmazdır
18:21 TJA’dan fail Burak Ercan’ın beraat etmesine tepki
18:17 İmralı'ya dört kişilik heyet gidecek
18:12 Ahmet Faruk Ünsal: CHP büyük bir siyasi hata yaptı