DEM coşkusu kent kent yayılıyor

img

HABER MERKEZİ – DEM Parti’nin kent kent, sokak sokak açtığı seçim bürolarına halkın yoğun ilgisi yer yer mitinglere dönüşüyor. Kent merkezinde düzenlenen yürüyüşlere binlerce kişi katılırken, halk belediyeciliğin önemi vurgulandı. 

 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) il ve ilçelerde açtığı seçim büroları, yer yer mitinglere dönüştü. Dêrsim’de yapılan büro açılışına kent milletvekili Ayten Kordu ve Dersim belediyesi eş başkan adayları Birsen Orhan ile Cevdet Konak katıldı. Kitle, Turişmek Mahallesi’nden büro açılışının gerçekleştiği Çarşı’ya doğru araç konvoyu ile hareket etti. DEM Parti bayrakları ve “DEM Dema me ye” sloganlarının yükseldiği konvoy büyük bir coşkuyla kent merkezine ulaştı. Daha sonrasında ise seçim bürosuna doğru yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sırasında, “Jin jiyan azadî” ve “Biji berxwedana gelê Kurd” sloganları atıldı.
 
 
“Wurza Dem ame” şiarıyla açılışı gerçekleşen seçim bürosu önünde halk, Kirmançki kilamlar ile halaya durdu. Açılış etkinliğinde Dêrsim İttifakı bileşenleri ve belediye başkan adayları kısa konuşmalar gerçekleştirdi. Tüm Dêrsimlileri, Dêrsim İttifakı etrafında buluşmaya davet eden DEM Parti İl eşbaşkanları “Mutlaka kazanacağız” mesajı verdi.
 
KORDU: KENTİMİZİ YÖNETECEĞİZ
 
DEM Parti milletvekili Ayten Kordu, “Bütün Dêrsim halkımın vekili olarak çalışmaya devam ediyoruz. Önemli bir süreçteyiz. Faşizm her tarafı sarmış durumda. Her tarafta uyuşturucu yaygınlaştırıldı. Sömürge madenciliği var. Buna izin vermeyeceğiz. Yerel yönetimlerde demokratik ekolojik, kadın özgürlükçü belediyelerle kentlerimizi yöneteceğiz” dedi. “Hep birlikte belediyemizi alacağız, hep birlikte kazanacağız” diyen Kordu, “Dêrsim’de bulunan her arkadaşımızın bu süreçte alanda, mahallede, köyde çalışmaya çağırıyoruz. Kentimizi demokratik ekolojik kadın özgürlükçü paradigmamızla yöneteceğiz” diye belirtti. 
 
Kordu’nun konuşması sık sık “Dersim faşizme mezar olacak” sloganları ile kesildi. 
 
‘YERYÜZÜ AŞKIN YÜZÜ OLUNCAYA KADAR’
 
Belediye eşbaşkan adayı Birsen Orhan, Şair Adnan Yücel’in “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” şiirini okudu. Orhan, “Denizlerin,  Mahirlerin, İbrahimlerin, Mazlumların yoldaşları merhaba. Sakinelerin, Aysellerin, Edibelerin, Nurhayatların, kadın yoldaşları merhaba. 90 gündür açlık grevinde olan hak ve irade gaspına karşı direnen tüm tutsaklara selam” diyerek, sözlerine başladı.
 
‘HIZIR YARDIMCIMIZ OLSUN’
 
Seçim bürosunun kapılarının “özgürlüğe ve kardeşliğe” açılması temennisinde bulunan Orhan, “Dêrsim hem dört dağ içinde hem de çok dert içinde. Bizler bu yaraları sarmak için buradayız. Kadın iradesiyle yerel demokrasiyle kentimizi yöneteceğiz. Dêrsim için DEM vakti. Bizler Dêrsimi devrimci yurtsever ahlakla ve akılla yöneteceğiz. Hızır yardımcımız olsun. Yolumuz açık olsun” dedi.
 
‘ALEVİ KENT HAFIZASINI AÇIĞA ÇIKARMAK İSTİYORUZ’
 
Sonrasında konuşan eşbaşkan adayı Cevdet Konak ise, DEM Parti’nin yerel yönetim deneyimine dikkati çekti. Kentteki güncel sorunlara vurgu yapan Konak, "Her mahallemizin sorunlarını komisyonlarımızda tartışarak, kısa, orta ve uzun vadede çözeceğiz. Dêrsim belediyesinin bütçesi halka açık olacaktır. Birlikte çözeceğiz. Burası en büyük Kızılbaş Kürt kentidir. Alevi kent hafızasını açığa çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.
 
 
Konuşmaların ardından seçim bürosu, Barış Anneleri’nin kestiği kurdele ile açıldı. Zılgıtlarla büroya giriş yapan partililer, yeniden halaylara durdu.
 
ÇEWLÎG
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Cewlîg İnönü caddesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il eşbaşkanları, eski milletvekili Erdal Aydemir, kent milletvekili Ömer Faruk Hülakü ve Cewlîg Belediyesi Eşbaşkan adayları Aydın Bürçün ile Çiçek Ariç’in yanı sıra birçok yurttaş katıldı. Açılışta sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganları atıldı.
 
Açılışta konuşan milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Kürt özgürlük mücadelesinin yerelden başladığını dile getirdi. Çewlîg’i halkla birlikte yönetmeye geldiklerinin altını çizen Hülakü, “Çewlîg deprem bölgesi ve biz Ankara’dan talimat alıp yaşamak istemiyoruz, kendi kendimizi yönetmek için buradayız” dedi. 
 
‘GENÇLER KENDİ TOPRAKLARINDA YAŞAYACAK’
 
Belediye Eşbaşkan adayı Çiçek Ariç ise, Çewlîg Belediyesinin kapılarını halka açacaklarını söyledi. Ariç, “O dört duvar sadece gidip fatura ödeyeceğiniz bir yer değil, bütün Çewlîg halkına açık olacak. Biz size şunu diyoruz; Çewlîg’in yüzünü ve rengini değiştireceğiz. Çewlîg ekolojik bir kent olacak.  Gençlerimiz kendi topraklarında kendi dilleri, kültürleri ile yaşayacak. Biz bunun sözünü veriyoruz” dedi. 
 
‘UMUTLARIMIZ ÇALMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ’
 
Eşbaşkan Aydın Bürçün da, konuşmasına cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkati çekerek, başladı. 31 Mart seçimlerini Çewlîg halkının dört gözle beklediğini dile getiren Bürçün, şöyle devam etti: “Halkımıza sözümüz olacak geçmiş dönemlerde iktidar partisinin yaptığı talan, rant ve bütün yolsuzluklarının fotoğraflarını çekip halkımızın görebileceği şekilde Belediyeye asacağız. DEM Parti olarak halkın ve umudun partisiyiz. Aldığımız bütün kararlarda halkımızın düşüncesini alıp hayata geçireceğiz. Bizim umutlarımızı bir daha çalmalarına asla izin vermeyeceğiz.” 
 
Konuşmaların ardından büro açılışı zılgıtlarla gerçekleştirildi. 
 
RIHA
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Riha İl Örgütü, belediye eşbaşkan adaylarıyla kentte bulunan basın emekçileriyle bir araya geldi. Yapılan basın toplantısına DEM Parti Riha İl Eşbaşkanları, il ve ilçe belediye eşbaşkan adayları ve kentte bulunan sivil toplum örgütleri ile insan hakları savunucuları katıldı. 
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu, “Tüm kazanımlarımız ve projelerimizle burada olmaya devam edeceğiz. Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz” dedi. Ardından konuşan DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, “Halkın malını halka geri vereceğimiz bir belediyecilik yapacağız” diye konuştu. 
 
HALKÇI BELEDİYECİLİK
 
Yerelde kurumsallaştırılmaya çalışılan tek devlet, tek kişi siyasetine karşı çoğulcu bir belediyecilik yapacaklarını dile getiren Riha Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gülşen Özer, iktidar partinin imar ve kent politikalarını eleştirerek, betonlaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi. Özer, “Urfa’da bir meydan yok, betondan bir kente dönüşmüş durumda. İl ve ilçe belediye eşbaşkanlarımızla bu şehri nasıl güzel ve yaşanılır bir hale getireceğimizi konuşacağız. Urfa’yı bir su ve tarım kenti projelerimizi de bunun üzerine kuracağız. Halkçı bir belediyecilikle halkımızı da içerisine katarak bu şehri bir cennete çevireceğiz. Başkan adaylarımızın hepsiyle aynı yolu paylaşarak yürüyeceğiz” diye belirtti. 
 
ERKMEN: HALKLA BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ
 
Mevcut belediyecilik anlayışlarını eleştiren Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Celaledin Erkmen, bu anlayışlarla belediyelerin yerelden koparılarak merkezden yönetilmeye çalışıldığını hatırlattı. “Arkadaşlarımızla birlikte bizi destekleyen bizi başkan olarak görmek isteyen halkımızın taleplerine cevap olmaya çalışacağız” diyen Erken, yapacakları belediyeciliği şöyle tanımladı: “Bizi yöneten otoriter, tekçi anlayışın sağlığa, ekonomiye, eğitime, sosyal yaşama bakış açısı neyse yerel yönetimlere de bakış açısı farklı değil. Merkezi otoriteye bağlı kişinin 2 dudağı arasından çıkanı esas alan yerel yönetim şekli. Bizim bakış açımız ise adem-i merkeziyetçiliğin güçlendirilmesi, yerelden yönetimin güçlendirilmesidir. Bunu sadece belediye başkanları ile değil orada bulunan tüm sivil toplum örgütleriyle ortaklaşarak, ortak karara dönüştürerek hizmete dönüştürülmesidir. Dolayısıyla muhtarlar, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri bu memleketin yönetiminde birinci dereceden söz sahibi olacak. Biz bu görevi halkımızla birlikte yürüteceğiz. Kendimizi asla duvarların arkasına, kapıların arkasına gizlemeyeceğiz. Seçim döneminde neredeysek seçim sonrası da orada olacağız. Kendini bu halktan saklayan anlayış bu halkı yönetmeye talip olmamalıdır. Biz açık ve net tüm kaynaklarımızla bu halkın yararına en güzel şekilde kullanma sözü veriyoruz. Biz buradaki rantı birilerine peşkeş çekmeyeceğiz. Birilerinin şirketini zengin etmek için kullanmayacağız. Bu muslukları biz halka akıtacağız.” 
 
Toplantı, soru cevaplar ardından sona erdi. 
 
MÛŞ 
 
DEM Parti Mûş’ta ilk seçim bürosunun açılışı ve adaylar için karşılama programı düzenledi. Mûş’un Kop (Bulanık)  ilçe çıkışında bulunan üç yolda yüzlerce yurttaş bir araya geldi.  Burada şarkılar eşliğinde halaya duran halk, eşbaşkan adaylarını karşıladı.  Konvoy şeklinde büronun açılacağı İstasyon Caddesi’ne doğru yola koyulan kitle, yol boyunca korna çalarak, coşkularını yükseltti. Yol boyunca çevredeki yurttaşların yoğun ilgisi ve coşkusu dikkat çekti. 
 
Konuşmalar öncesi kitle büyük bir coşku, zılgıt, alkış ve sloganlarla büro önünde halay çekti. Yediden yetmişe her kesimden yurttaşların katılım sağladığı aday tanıtımı ve büro açılışı Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başladı. İl ve ilçe eşbaşkan adayları tek tek tanıtıldı. Ardından ilk olarak DEM Parti Mûş belediye eşbaşkan adayı Tuba Sayılgan konuştu.
 
‘HALKIMIZIN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ’
 
Sayılgan, “31 Mart’ta hep birlikte başaracağız. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere hep birlikte birbirimize sahip çıkacağız. Büyük bir mücadele ile başaracağız” dedi. 
 
Mûş Belediye Eşbaşkan adayı Sırrı Söylemez de “Özgür bir yaşam için bir araya geldik. Tek bir amacımız var halkımıza ilaç olmak. Halkımızın verdiği güveni asla boşa çıkarmayacağız. Bu göreve layık olmaya çalışacağız. Mûş’u daha güzel bir şehir haline getirmek için çalışacağız.  Bu yolda bize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu yolda sizlerle yürümek bizim için büyük bir onurdur” diye belirtti. 
 
DEM Parti bayraklarıyla donatılan büro, kadınların zılgıtları eşliğinde açıldı. 
 
ANKARA
 
DEM Parti Mamak Belediyesi Eşbaşkanları aday tanıtım etkinliği düzenlendi. DEM Parti Mamak İlçe Örgütü binası önünde yapılan etkinlikte, seçim startı verildi. Etkinliğe DEM Parti İl ve ilçe örgütü yöneticileri ve temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
 
Açılış konuşmasını yapan DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Mustafa Kartal, Ankara, seçimlerin kendileri açısındaki önemine dikkati çekerek, tutsak bulunan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak’ı selamladı. Ardından Mamak Belediyesi Eşbaşkan adayları Elif Kaya ile Mustafa Uğur Akkaya ise seçimlerin önemine dair birer kısa konuşma gerçekleştirdi. 
Etkinlik halaylar eşliğinde devam etti. 

AGİRÎ

DEM Parti Agirî belediye Eşbaşkan Adayları Hazal Aras, Mehmet Akkuş ile beraberindeki heyet seçim çalışmaları kapsamında kentte bir dizi ziyaretleri gerçekleştirdi. Agirî’deki bugün gerçekleşen ehliyet sınavı direksiyon sınavına giren adayları ziyaret eden eşbaşkanlar daha sonra, DEM Parti seçim bürosunda düzenlenen dengbêj etikliğine katıldı. Eşbaşkanlar daha sonra Fırat Mahallesinde bulunan esnafları ziyaret etti. Eşbaşkanların  son durağı ise, kent meydanında kurulan Cumartesi Pazarı esnaf ziyareti oldu.

Büyük bir ilgi ile karşılanan eşbaşkan adayları halkın sorunların dileyerek not etti. Eşbaşkanlar, Agirî’nin yaşanabilir bir kent olması için ellerinden geleceklerini yapacaklarını altını çizerek, birlikte kazanacaklarının mesajını verdi. 

COLEMÊRG

DEM Parti Colemêrg’in Çelê (Çukurca) ilçesinde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Düzenlenen coşkulu etkinliğe, DEM Parti Colemêrg milletvekilleri Öznur Bartın, Onur Düşünmez, DEM Parti ve DBP Colemêrg il, ilçe örgütleri, belediye eşbaşkanları ve Barış Annelerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. İlçenin Biyardir (Narlı) köyünde yüzlerce kişi adaylarını halaylar ve coşkuyla saatler öncesinden bekleyişe koyuldu. Burada karşılanan Çelê Belediye Eşbaşkan adayları Hividar Ertunç ve Arafat Çetinkaya onlarca araçlık konvoyla ilçe merkezine doğru yola çıktı.

Konvoy içerisinde bulunan yüzlerce kişi ilçe belediyesi Eşbaşkanları ve partili heyetle seçim bürosunun bulunduğu noktaya kadar, “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana Çelê” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla yürüdü. 

‘ZAFER ŞİMDİDEN BİZİMDİR’

Çelê’nin, “Burası Kurdistan’dır” diyenlerin yeri ve yaşam alanı olduğunu belirten DEM Parti’li Onur Düşünmez, Çelê’nin, Kürtçeyi konuşamayanların, hırsızlık ve talancı zihniyetlerin yeri olmadığını vurguladı. Düşünme, “31 Mart’ta kimseye baş eğmediğimiz göstereceğiz. Nasıl ki,  Seyit Rıza, Şêx Said, Abdullah Öcalan ve Selahattin Demirtaş baş eğmedi, bizler de her zaman burada olarak duruşumuzu göstereceğiz. Burası Askerlerin değil halkın yeridir. Halk gelip, belediyelerini de alarak iradelerini temsil edecek. Çelê halkı bu duruşuyla gerekli cevabı vermiştir ve zafer bizimdir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Barış Anneleri öncülüğünde barışın temsili olan beyaz renkteki kurdele kesilerek seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılış çekilen, “Şêxanî” halaylarıyla son buldu.

ELIH

DEM Parti Êlih İl Örgütü tarafından merkezi seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Gap Mahallesinde bulunan seçim bürosu büyük bir coşku ve yoğun katılım ile açılışı gerçekleşti. Açılışa DEM Parti Milletvekilleri Ömer Öcalan, Zeynep Oduncu, TJA, Barış Anneleri Meclisi, belediye eşbaşkan adayları Gülistan Sönük ile Mehdi Öztüzün ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan büro açılışında ilk olarak eşbaşkan adayı Gülistan Sönük konuştu.

Kürt halkının basık ve zulüm ile karşı karşıya kaldığını belirten Sönük, “Kürt gençleri apolize edip gerçeklerinden uzaklaştırmak istiyorlar. Fuhuş ve uyuşturucu ile gençleri partiden uzaklaştırmaya çalışıyorlar.  Bu halkı tecrit altında tutup ölüm ile karşı karşıya bırakmak istiyorlar. Kadını köle gören bir devlet aklı var. Kürt kadını şahsından Kürt halkını boğmak istiyorlar. Buna karşın kentimizi de kendimizi de koruyacağız ve tüm kirli politikalarını boşa çıkaracağız” dedi.

BİRLİK ÇAĞRISI

Diğer eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün ise barış ikliminin sağlanması gerektiğini belirterek, “Bu barış ikliminde halklar kazanacak.  Bizler seçim partisi değiliz dediğimizde ağırlaştırılmış tecritten konuşmak istiyoruz. Ortadoğu da birilerin planı var. İmralı Adası’nda bu işi çözebilecek güç var. Tecridin derhal sona ermesi gerekiyor. Birlik olmamız lazım. Gülistan yoldaşın öncülüğünde beraber tekrar bu halkı bu psikolojiden kurtarıp coşkulu bir hale getirmek için işe koyulma sözü veriyoruz. Biz başaramadığımızda halkımız bizden hesabı soracak. Birlik için çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ

Êlih Milletvekili Zeynep Oduncu, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” şiarıyla 1 Şubat’ta başlatılan Özgürlük Yürüyüşü’ne dikkat çekti. Oduncu,  “Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için şehir şehir, ilçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle yürüdük. Biliyorsunuz ki Abdullah Öcalan ile 2015 yılında bir görüşme sağlandı. O dönemde ne insan kanı döküldü ne de savaş oldu. Şimdi de yeniden bir görüşme sağlanmalı. Kürt halk Önderinin üzerindeki tecrit kaldırılmalı ve bir an önce özgürlüğüne kavuşmalı. Özgürlük yolundaki mücadelemiz çözüme ulaşana kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Riha Milletvekilli Ömer Öcalan ise AKP-MHP-HÜDA-PAR ortaklığına değinerek, “Bu kentte Kürt halkını katledenler  gelip bu halktan oy istiyor. Bugün Gazeteci Cengiz Altun’un ölüm yıl dönümü. Bu kentte insanlar sokak ortasında öldürüldü. Gazeteciler katledildi.  Milletvekilli katledildi. Siyasetçi katledildi. Bu halkın çocukları katledildi. Bunu yapanlar şimdi gelip, dil, din siyaseti yapıyorlar. Bu halkın bunlara vereceği cevap nettir. Biz sizi tanıyoruz. Sizin kim olduğunuzu biliyoruz” dedi.

Konuşmalar ardından büro açılışı yapıldı. Büro açılışı ardından Êlih halkı “Bê serok jiyan nabe” , “Bijî serok Apo” ,”Jin jiyan azadî” ve “Bijî berxwedana zîndanan” sloganları eşliğinde halaya durdu.

AMED

Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde de DEM Parti Rezan Belediye eşbaşkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Selahattin Eyyubi Caddesi üzerinde dükkan dükkan gezen eşbaşkan adayları, halkın sorunlarını dinledi. Mahallede büyük bir coşku ile karşılanan belediye eşbaşkan adayları, semt pazarında da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kayyımlara karşı tepkisini dile getiren yurttaşlara, DEM Partili belediye eşbaşkan adayları, kayyımların yarattığı talanın önüne geçerek, halkla birlikte 31 Mart’tan sonra belediyelerini yöneteceklerinin sözünü verdi. 

Diğer başlıklar

05/07/2025
22:55 Tetwan'daki festival konserlerle sürüyor
22:48 Muhittin Böcek tutuklandı
22:29 3 ilçedeki yangınlar kontrol altına alındı
22:14 Gazze'de katledilenlerin sayısı 57 bin 338’e çıktı
22:09 Pirsûs'ta katledilenler için Tuzluçayır'da yürüyüş
21:55 Özel'den Erdoğan'a istifa çağrısı
21:46 Birçok kentte 'süreç' temalı buluşma: Halk somut adım bekliyor
21:19 İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy'den Şam’a ziyaret
21:14 Muhittin Böcek'e tutuklama talebi
20:40 CHP PM yarın olağanüstü toplanacak
20:06 Serra Bucak: Belediye başkanlarının yeri cezaevi değildir
19:46 Gabar Dağı’nda yeniden yangın çıktı
19:42 Kürtçe, Süryanice ve Ermenice kurslardan mezun olanlar belgelerini aldı
19:27 Muhittin Böcek adliyeye sevk edildi
19:22 Aydınlar barışı tartıştı: Direnenin direnenle dayanışma düzeyi düşük
19:11 Ege Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem
19:08 AKP’li Çelik'ten Özel'e yanıt
18:50 Emek ve Demokrasi Güçleri: Başkanları serbest bırakın
18:45 Deprem Bilimci Görür’den uyarı
18:18 Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı
18:16 'Kültürel soykırım' paneli: Köklerimize dönmeliyiz
18:08 İHD: Yangına geç müdahale ihlallere yol açtı
18:01 Bakırhan: Hukukun olmadığı bir sistem kimseye kazandırmaz
17:53 Aydın’da bir kadın katledildi
17:48 Bakan Tunç CHP’ye operasyonları eleştirenleri hedef aldı
17:43 Licê’deki yangın kontrol altına alındı
17:31 DEM Parti olağanüstü toplanıyor
17:27 Wan’da halk buluşmaları: Daha büyük bir mücadele başlıyor
17:14 Gözaltındaki Zeydan Karalar halkı belediye önüne çağırdı
17:07 Güney Kürdistan Ulusal Kürt Kadın Birliği Platformu deklare edildi
16:35 Çocuk çalıştayında deneyimler paylaşıldı: Modelimizi oluşturmalıyız
16:16 'Hêviyên Hunerê' sergisi açıldı
16:13 Özgür Özel: Bu savaş ilanı demokratik siyasete açılmıştır
16:03 KHK eylemi 137'nci haftasında: Barışın önü işe iadelerle açılır
15:44 Sabahat Tuncel: 8 Temmuz’da Ankara’da buluşalım
15:39 DEM Parti'den Semsûr Belediyesi'ne dayanışma ziyareti
15:37 Amedspor yeni sezon formalarını tanıttı
15:21 Dörtyol yangınında son durum
15:16 Muratpaşa'da aynı yerde ikinci yangın
15:12 Licê kırsalında yangın
15:10 Antalya Arkeoloji Müzesi yıkılacak
14:58 Adana Büyükşehir Belediyesi önünde gözaltı protestosu
14:44 Silivri açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem
14:36 Ağır hasta tutsaklar Aktaş ve Gurban'ın tahliyesini istediler
14:19 Çocuk çalıştayında anadilde eğitime vurgu
14:09 İki kentte gençlik çalıştayı: Üzerimize düşeni yapacağız
13:58 Erdoğan'dan 'süreç' açıklaması: Titizlikle çalışıyoruz
12:56 Hatay'da deprem
12:56 Bakırhan'dan operasyonlara tepki: Antidemokratik uygulamalardan vazgeçin
12:51 Cumartesi Anneleri: Vedat Aydın dosyasında cezasızlığa son verin
12:26 CHP'nin Kurtulmuş ile yapacağı komisyon görüşmesi ertelendi
12:17 DEM Parti, Semsûr ve Adana belediyelerini ziyaret edecek
12:15 Hatay’da yangın kısmen kontrol altına alındı
12:01 Kayıp yakınları: Vedat Aydın’ın faillerini açığa çıkarın
11:32 CHP MYK'si olağanüstü toplandı
11:18 Eş genel başkanlar: Bu operasyonlar çözümün yolunu tıkıyor
11:11 Gençlik çalıştayında Ortadoğu'daki krizler ve çözümler tartışılacak
11:07 DEM Parti’den önemli bilgilendirme: İsim bildirin
10:44 Gabar’da binlerce ağaç küle döndü
10:03 DEM Parti'den İzBB tepkisi: Barış umuduna zarar veriyor
09:49 Köylüler nöbette: Yasa geri çekilene kadar mücadele edeceğiz
09:17 Hastane sevki 15 defa engellenen tutsağa alzeheimer tanısı konuldu
09:12 AYM'den Kader Ortakaya kararı: Yaşam hakkı ihlal edildi
09:07 İzol Davası yeniden görülecek: Avukatlardan 'tutuklama' başvurusu
09:06 Asgari ücrete ara zam tartışmaları: Birleşik mücadeleyle yol alabiliriz
09:06 Uytun davası 16 yıldır sürüyor: Asker cezalandırılmadı, gaz fişeği bulunmadı
09:05 AKP'li Nasıroğlu'nun şirketi Sisê'yi talan ediyor
09:04 Helikopterden atılan Şiban’a verilen ceza onandı
09:03 ‘Tehlikeli’ gemi söküm için Aliağa'da
09:02 Suavi: Sanat barışla özgürleşir
09:01 Amed’de düzenlenecek gençlik çalıştayına davet
09:00 05 TEMMUZ 2025 GÜNDEMİ
08:47 Belediye başkanı tutuklanmıştı: Vekili de gözaltına alındı
08:21 Dörtyol'da orman yangını: Bin 870 kişi tahliye edildi
08:02 CHP'li belediyelere operasyon: Karalar, Tutdere ve Böcek gözaltında
04/07/2025
22:52 Kürdistan ve Türkiye'de demokrasiyi sağlamalıyız'
21:06 Bakırhan'dan Soyer'in tutuklanmasına tepki: Derhal serbest bırakılmalı
20:31 Munzur Festivali çağrısı: Sanatçıların katılımı topluma güç verecektir
19:57 Zeytinlik yasasına karşı nöbette olan köylülere dayanışma ziyareti
19:44 Eskişehir'de madden aramaya ÇED olumlu kararı
19:33 KESK üyesi KHK'lilerin işlerine iadesi istendi
18:53 Omerya'daki yangın kontrol altına alındı
18:40 Yangından zarar görenlerle dayanışmaya valilik engeli iddiası
18:27 İhraç istemiyle disipline sevk edilen Jiyan Ormanlı'nın istifası istendi
18:07 Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı Aslanoğlu tutuklandı
18:01 Pınar Bayrak'ı katleden Ziya Ecer’e ağırlaştırılmış müebbet
17:35 Pınar Bulunmaz davasında yine tutuklama çıkmadı
17:06 Diploma iptalini protesto eden öğrenci serbest
16:54 Tetwan’da ‘İnsan hakları ve barış’ paneli düzenlendi
16:34 Eskişehirliler Cengiz Holding'in maden projesine karşı eylemde
16:33 Buca ve Ödemiş’te yangın: Yerleşim yerleri boşaltıldı
16:10 Manavgat Belediye Başkanı gözaltına alındı
15:59 İstanbul'da 'Demokratik Toplum Çalıştayı' düzenlenecek
15:59 Xeceri'deki GES projesi iptal
15:41 İmamoğlu hakkında 'sahte diploma' iddianamesi
15:39 Gundik Festivali'ne itiraz: Fikriyatı başka yöne evrildi
15:31 ‘Öcalan’ın çağrısı Ortadoğu’yu istikrara kavuşturabilir’
15:24 ATK'den hasta tutsak Güler için ‘hayatını yalnız idame ettiremez' raporu
15:21 İnsan hakları sempozyumunda 'ortak mücadele' vurgusu
15:13 Defterdeki Kürtçe şarkılardan dolayı hücre cezası verildi
14:49 2 yıl 1 ay hapis cezasının gerekçesi: Öcalan'a 'PKK Lideri' demek!
14:39 DBP Agirî’de yeni yönetimini belirledi
14:29 Hindistan'da sel ve heyelan: 69 ölü, 110 yaralı
14:26 Ahmet Saymadi hakkında ceza ve tahliye
14:13 33 yıl tutsaklığın ardından Amed'de kitlesel karşılandı
14:07 Omerya’da ormanlık alanda yangın
12:51 Gabar'daki yangın geniş bir alana yayıldı
12:27 Meclis’te yemekten zehirlenme iddiası
12:09 Tunç Soyer: Dosyamızda cevabı olmayan hiçbir soru yok
12:07 Tunç Soyer ve 98 kişi hakkında tutuklama talebi
11:58 10. Yargı Paketi sonrası tutuklu/hükümlü sayısı
11:38 İzmir'deki yangınlarda son durum
11:11 Ailelerden İmralı’ya gitmek için başvuru
11:07 Diploma iptalini protesto eden öğrenciye gözaltı
10:58 Wan'da tutsaklara görüş yasağı
09:53 Eylemdeki işçilerden 'grev' uyarısı
09:52 Gelecek Partili Torun: Komisyon bir an önce kurulmalı
09:50 İzmir’de 137 kişi adliyeye sevk edildi
09:41 Köyden ilçeye atla gidiyorlar
09:38 Tutsak Güneş çoklu hastalıklarına rağmen tahliye edilmiyor
09:34 IHRNGO Direktörü: İran'da artan baskının amacı yeni protestoları engellemek
09:30 Gençler 'Barış ve Demokratik Toplum Süreci' gündemiyle buluşacak
09:23 Doğa harikası Heftbori HES'le yok edilecek
09:22 Amed Baro Başkanı: Sürece hukuki katkı sunmaya hazırız
09:21 Uluslararası Kürt-Alman Üniversitesi’ne dair merak edilenler
09:14 Türkiye’ye gelen aydınlar: Temel hedef Öcalan’ın özgürlüğüdür
09:07 Îdir'de bereketli kayısı hasadı
09:04 KNK Eşbaşkanı Karamus: Ulusal birlik için her zamankinden daha umutluyuz
09:02 Aydın: Ulusal kongreyi erteleme ve geciktirme şansı kalmadı
09:01 Wan'da 'Hêviyên Hunerê' sergisi açılacak
09:00 04 TEMMUZ 2025 GÜNDEMİ
03/07/2025
23:59 Festivalde pedallar madde bağımlılığına dikkat çekmek için döndü
23:52 Mehmet Çakas, Türkiye'ye sınır dışı edilmeyle karşı karşıya
23:13 'Demokratik Toplum Buluşmaları' sürüyor: Sürece sahip çıkalım
22:06 Tahliye kararı verilen gazeteci Aksu cezaevinden çıktı
19:22 Ödemiş'te orman yangında can kaybı 2'ye yükseldi
19:16 Tabutla AKP binasına yürüyen işçiler, iktidarı istifaya çağırdı
18:30 Zeynep Kınacı ve Sema Yüce Amed'de anıldı
18:08 3 işçi hayatını kaybetmişti: Kaza değil, cinayet
17:39 TÜİK enflasyon verileri, BES-AR'ın 16.52 puan gerisinde kaldı
16:58 Ege'de 3 kentte yangın
16:53 Aydın'da kadınlar süreci konuştu
15:33 İstanbul’daki yangın kontrol altına alındı
15:23 Tağar Çayı'nda bilirkişi incelemesi
15:22 Çocuğu intihara sürükleyen iki zanlı yine tutuklanmadı
15:18 Gazeteci Aksu tahliye edildi
15:17 DFG: LeMan dergisinin yanındayız
15:15 Dev Sağlık-İş bakanlık önünde: Bu teklifle müzakere değil mücadele edilir
15:08 DEM Parti: Silahsızlanmaya dair önümüzdeki hafta tarihi adım hazırlığı var
14:50 Musa Kaya'nın taziyesine kitlesel ziyaret