BES: İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak istiyoruz

img
HABER MERKEZİ - BES, EYT ile ilgili yapılan yasal düzenlemenin ardından SGK çalışanlarının iş yükünün ağırlaştığına dikkat çekerek, "İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.  
 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yapılan yasal düzenlemenin ardından Sosyal Güvenlik Kurumları (SGK) çalışanlarının iş yükünün ağırlaşmasına ilişkin birçok kentte iş bırakan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, basın açıklaması yaparak taleplerini sıraladı.  
 
AMED 
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, EYT ile ilgili yapılan yasal düzenlemenin ardından SGK çalışanlarının iş yükünün ağırlaşmasına ilişkin açıklama yaptı. Peyas (Kayapınar) ilçesi Sosyal Güvenlik Merkezi önünde bir araya gelen büro emekçileri adına basın metnini BES Kadın Sekreteri Güneş Özel okudu. 
 
Özel, emeklilik yaşına takılanların uzun yıllar yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için muhalif parti ve konfederasyonlarla yürüttükleri mücadele sonunda “EYT Yasası” çıkarıldığını ancak bunun üzerine bu kez de SGK çalışanlarının iş yükünün iki katına çıktığına dikkati çekti. Özel, “Biz SGK emekçileri açlık sınırındaki bir ücretle 85 milyon vatandaşa hizmet vermekteyiz. Büro emekçilerinin onurlu sesi BES olarak SGK emekçilerinin sesiyiz ve yanındayız” dedi. 
 
TELEPLERİ SIRALADI 
 
SGK emekçilerinin taleplerini sıralayan Özel, şunları ifade etti: “SGK emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz, SGK ödeme yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100’er puan eklenmesini istiyoruz, ek gösterge düzenlemesinde 3 bin 600 kapsamı dışında bırakılan SGK emekçilerine de 3 bin 600 ek gösterge istiyoruz, Hazine Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz, ücretsiz yol ve yemek hizmeti istiyoruz.”
 
‘EYLEMLERE DEVAM EDİLECEK’
 
Sonuç almadıkları taktirde eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan Özel, “Tüm bunlar hakkımızdır ve hakkımız olanı alana kadar her Perşembe günü SGK müdürlükleri önünde eylem yapacağız” diye konuştu. 
 
İZMİR 
 
BES İzmir Şubesi, SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. “Ulufe değil hakkımızı istiyoruz” sloganlarının atıldığı açıklamada, BES Şube Başkanı Mustafa Güven konuştu. SGK çalışanlarının taleplerini belirterek taleplerinin karışlanmamamsın durumunda yarın ve 6 Nisan’da iş bırakacaklarını duyuran Güven, "SGK da en az 5 Yıl süre ile devam edecek bir iş yoğunluğundan bahsediyoruz. EYT’liye yasal olarak imkansız olan sözleri en naif ifadeyle kamu zararı yaratmaktadır. SGK çalışanının sırtından verilen sözlerin muhatabı kendisidir. Buyursun 1 Nisan’da kendisi aylık bağlasın. Kimse vatandaşı alt yapısı oluşturulmadan, yeterli personel alınmadan yapılan EYT Yasası nedeniyle teknik ve bilimsel olarak 1 Nisan’da hatta aylarca aylık bağlamanın yetişmeyeceği konusunda uyarmamaktadır" şeklinde konuştu. 
 
ANTALYA
 
BES Antalya Şubesi, iş bırakarak SGK İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. "İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz" diyen BES Antalya Şube Kadın Sekreteri Selma Güzel, EYT düzenlemesiyle sosyal güvenlik emekçilerinin ağır bir angaryayla baş başa bırakıldığını vurguladı. Bu yoğunluğun mevcut personelle karşılanmasının mümkün olmadığını ifade eden Güzel, başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere kurum yetkililerini acilen personel alımı yapmaya davet ettiklerini söyledi
 
ADANA
 
BES Adana Şubesi üyeleri de iş bırakarak SGK İl Müdürlüğü önünde bir araya geldi. BES Adana Şube Başkanı Fatma Sarıoğuz Güney, "İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz" diye belirtti.