Gözaltında çıplak aramaya maruz kalan kadınlar: Yıldıramayacaklar

  • kadın
  • 10:52 20 Ağustos 2022
  • |
img
İSTANBUL - Gözaltında çıplak aramaya maruz kalan SKM üyeleri Deniz Aktaş ve Ebru Yiğit, avukatları aracılığıyla gönderdikleri mesajda, “Biz kadınları, cinsel işkence uygulayarak yıldıramayacaklar. Direnişe devam, biz kazanacağız” dedi. 
 
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri Deniz Aktaş ile Ebru Yiğit'in de aralarında bulunduğu 4 kişi, 18 Ağustos gecesi Gazi Mahallesi'nde bulundukları evde gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınan 4 kişi hakkında 24 saatlik avukat kısıtlılığı getirildiği, erkek polislerin de bulunduğu bir ortamda çıplak aramaya maruz bırakıldıkları ve evde kamerasız bir şekilde arama yapıldığı bilgisi edinildi. 
 
YİĞİT: BİZ KAZANACAĞIZ
 
Gözaltındaki Yiğit ve Aktaş, kısıtlılık kararının kalkmasının ardından görüştükleri avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi. Gözaltına alındıklarında “çıplak arama işkencesine” maruz kaldığına dikkat çekerek, “Kadınları, evde, sokakta, nezarette cinsel işkence uygulayarak yıldıramayacaklar. Kadın özgürlük mücadelemizi gözaltı, baskı ve komplolara inat büyütmeye devam edeceğiz. Biz kazanacağız” diye belirtti. 
 
AKTAŞ: DİRENİŞE DEVAM
 
Aktaş ise, İstanbul TEM Şube'de bir hafta içerisinde aynı polis tarafından ikinci kez “çıplak arama işkencesine” maruz kaldığını belirttiği mesajında şunları söyledi: "Sosyalistler olarak yine gözaltı saldırıları ile karşı karşıyayız. İstanbul TEM Şube’de bir haftada ikinci defa aynı polis tarafından çıplak arama işkencesi dayatıldı. Tüm faşist baskılara, cinsel işkenceye ve komplolara karşı direnişe devam."