KDP'nin alıkoyduğu Cîhad Hesen: 6 metrekare alanda 30 kişi tutulduk

img
QAMİŞLO - KDP tarafından 112 gün alıkonulan Özerk Yönetimi Hewlêr Temsilcisi Cîhad Hesen, 30 kişiyle tutuldukları 6 metrekare alanda işkence gördüklerini belirterek, “Hiç hakim, avukat yüzü görmedim. Ajanlık teklif ettiler, teslim almaya çalıştılar” dedi. 
 
Federe Kürdistan Bölgesi’nin Hewlêr kentinde 10 Haziran’da KDP güçleri tarafından kaçırılan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Hewlêr Temsilcisi Cîhad Hesen, 29 Eylül'de serbest bırakıldı. Sêmelka Sınır Kapısı’ndan Rojava’ya sınır dışı edilen Hesen, yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı. 
 
Federe Kürdistan Bölgesi’nde resmi olarak 6 yıldır Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Hewlêr Temsilcisi olduğunu belirten Hesen, kaçırıldığı gün Fransa’dan gelen bir heyeti karşılamak üzere iki arkadaşıyla birlikte Hewlêr Havaalanı'na gittiklerini belirtti. Gelen heyeti havaalanından aldıktan kısa bir süre sonra 4 zırhlı araçla etraflarının çevrildiğini söyleyen Hesen, “Biz iki araçtık. Bize silah çektiler ve arabadan indirdiler. Ben o an bir yanlış anlaşma var diye düşündüm. Sonra bizi almak için geldiklerini anladık. Ben hiçbir zaman böyle bir şey olacağını tahmin etmiyordum. Ben sivil, siyasi faaliyetleri olan biriyim ancak bize karşı özel bir birlik görevlendirilmişti” diye konuştu.
 
Kendilerini alıkoyan özel birliğin aynı gün gelecek başka bir heyeti kendilerine teslim etme talebinde bulunduğunu belirten Hesen, “‘Saat 11.00’da 4 misafiriniz daha gelecek, onları bize teslim edeceksiniz’ dediler. Onları tanımadıklarını söylediler. Bende beni öldürseniz de bu dediğinizi yapmam dedim. Kabul etmeyince bizi alıkoydular ve daha ilk gün, ilk saat 4 ay yanlarında kalacağımı söylediler. Ben ilk başta inanamadım, psikolojik baskı için yaptıklarını sandım” ifadelerini kullandı.
 
AJANLIK DAYATMASI 
 
Diplomatik görüşmeler için Kuzey ve Doğu Suriye’ye birçok kez gittiğini belirten Hesen, kendisine bunun nedenlerinin sorulduğunu aktardı. İlk gün özel birlik tarafından kendisine ajanlık teklif edildiğini belirten Hesen, “Onlarla çalışmamı teklif ediyorlardı. Bunu reddettim. Bundan sonra bana Kürdistan’ın güvenliğine karşı yapılanma içinde olduğumu söylediler. Nedenini sorduğumda misafirlerimizi kast ederek ‘Bunları getirmişsiniz bir şeyler yapacaksınız’ dediler. O misafirleri havaalanından aldık ve otele götürüyorduk. Her şeyimiz resmiydi” diye konuştu. 
 
‘BAŞIMIZA ÇUVAL GEÇİRDİLER’
 
Özel birliğin ardından kendilerini asayiş görevlilerine teslim ettiğini belirten Hesen, şunları ifade etti: “Yüzleri kapalı, ağır silahlar ile donatılmış özel bir tim ile başımıza çuval geçirdi, ellerimizi arkadan bağlayarak aracın arkasına attılar. Sanki bir terörist grup yakalamışlardı. Bize yaptıklarını anlamakta zorluk çekiyordum. Bizi genel asayiş binasına götürdüler. Bizi koydukları yer çok kötü bir yerdi. Orada insanlara işkence yapmak, öldürmek rahattı. Biz Kürdistani diplomatlardık, resmi olarak 6 yıldır oradaydım. Hiçbir zaman bize yaptıkları hak edecek bir şey yapmadık. Ben onlara neden bizi buraya koydunuz diye sorduğumda bana ‘Sen her zaman bizimle çalışmayacağını, direnişi, azmini dile getiriyorsun. Burada kal senin azmin artsın’ cevabını verdiler.” 
 
‘AMAÇLARINA ERİŞEMEDİLER’
 
Tutuklandıkları ilk günlerde yetkililerin kendilerini Kuzey ve Doğu Suriye’ye sınır dışı etmekle tehdit ettiğini dile getiren Hesen, “Rojava kötü bir yermiş gibi ‘Seni oraya atacağız’ diyorlardı. Sanki Rojava’da insanlar yaşayamıyor da onların olduğu yerde herkes refah içindeymiş gibi davranıyorlardı. Beni böyle tehdit ediyorlardı. Ben de onlara, 'Rojava benin yerim ve yurdum' diyordum. Orada beni tutma amaçlarına erişemediler. Hiçbir zaman irademi teslim alamadılar. İlk başka Kürdistan’ın güvenliğine karşı misafirlerimiz ile birlikte bir arayış içinde olduğumu söylediler, ama misafirler serbest bırakılmıştı. 50’nci günde 2 arkadaşım bırakıldı. Benim telefonumu açmak istiyorlardı ama ben buna izin vermedim. Hem benim özelim hem de bir diplomat olarak bana saygı duymalılardı. Hep misafirler üzerinden bir hikaye dile getiriyorlardı ancak 50’nci günden sonra bu hikayeyi unuttular” şeklinde konuştu.
 
TESLİM ALMA GİRİŞİMİ
 
Kaçırılmasının 50’nci gününde kendisini tutuklatmak için yetkililerin bir arayışa girdiğini ifade eden Hesen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim HPG, YPG, QSD’ye eleman kazandırdığını öne sürdüler. Ben her ne kadar 6 yıldır diplomasi yürüttüğümü dile getirsem de yine beni Rojava’ya sınır dışı etmek ile tehdit ettiler. 57’nci günde beni göndermek için kelepçeli bir şekilde bir merkeze götürdüler, bir takım belgeler imzalattılar ancak 2 saat beklettikten sonra tutulduğum yere geri götürdüler. Belgelerimin tamamlanmadığını 2 gün sonra gönderileceğimi belirtiler. 2 gün sonra geldiklerinde yine telefonumun şifresini istediler. Beni teslim almak istiyorlardı. Onlara teslim olsaydım daha güzel bir yaşamım, Hewlêr’de yerim yurdum olacak falan diyorlardı. Her geldiklerinde beni sınır dışı edeceklerini söylediler.”  
 
15 GÜNDE BİR 3 DAKİKA TELEFON
 
Her geçen gün sağlık sorunlarının arttığına değinen Hesen, “Orada doktora götürdüler, başı ağrıyanlara ilaç veriyorlardı, ben kan kusuyordum, yere düşüyordum ama ilaç vermediler. O sağlık durumumu kullanarak teslim almaya çalıştılar. Doktorları ilaç vermemeleri için tembihlemişlerdi. En sonunda günde 3-4 kez kan kusunca ilaç verdiler ama istediğim ilaçları yine vermediler” dedi. Alıkoyuldukları ilk 40 gün aileleri ile iletişime geçemediklerini ifade eden Hesen, 40 günden sonra, 15 günde bir 3 dakika aileleriyle telefonda görüşme hakkının kendilerine verildiğini sözlerine ekledi.
 
TELEFON ŞİFRESİ VERMEMEK SUÇ
 
Telefon görüşmesinde ailesine durumunun kötü olduğu yönünde bilgi veren kişilerin haklarının ellerinden alındığına dikkati çeken Hesen, “Konuşmanın içinde her şeyi söyleyemiyorduk, iyi olduğumuzu söylemek zorundaydık. Kötü bir şey söylesek artık telefon vermeyeceklerdi. 112 gün ben ne hakim ne avukat gördüm. En son beni PKK’nin ajanı olmakla suçladılar. Ben PYD diyordum onlara PKK diyordu, ben Özerk Yönetim diyordum onlar PKK diyordu. Benim ağzımdan PKK kelimesini almak istiyorlardı. 6 yıl ben orada yaşadım, beni tanımıyorlarsa bu onların sorunu. Ne yaptığımı, kiminle görüştüğümü çok iyi biliyorlardı. En son ellerinde bir şey kalmadı telefon şifremi vermemekle suçladılar. Ama ben bunun gerekçe olmadığını biliyordum, beni tutmak için gerekçe yaratıyorlardı. Bir çok şey söylediler, Mazlum Abdi’ye bağlı olduğumu söylediler. Belge olarak ‘Mazlum Abdi ile bir fotoğrafın var elimize geçti’ dediler. İki yıl önce bir kongreye gitmiştim, orada QSD yönetimini ziyaret etmiştik bunu bana karşı kullanıyorlardı” ifadelerini kullandı. 
 
6 METREKARE 30 KİŞİ
 
Tutuldukları 6 metrekare yerde 30 kişinin kaldığını ifade eden Hesen, “Hepimiz üst üste yatıyorduk. Salgın vardı ama tutulduğumuz yer o kadar kalabalıktı ki terlediğimizde terlerimiz birbirine geçiyordu. 126 kişiden 112 kişi uyuz olduk. Hayvanlar için kullanılan ilaçları getirdiler, kabul edenleri çırılçıplak soydular. Biz kabul etmedik ilaçları vücutlarımıza sürdüler. Bir tam bir trajediydi. Hala o hastalığın izlerini taşıyorum. Akşamları kaşınmamak için bir ilaç veriyorlardı, ilacı aldıktan sonra uyuyorduk” dedi.
 
DAİŞ'LİLERİN YANINDA TUTULDU
 
Yaşadıkları karşısında Federe Kürdistan Bölgesi'ne dair umutlarının yerle bir olduğuna vurgu yapan Hesen, “Benim aklımda, fikirlerimde ki Kürdistan hiçbir zaman böyle bir yer değildi. Gördüklerim karşısında bir Kürt olarak umutlarım yerle bir oldu. Daha önce kim bana anlatsaydı bu yaşadıklarımı ben inanmazdım, yalan derdim. Gördüğümüz, yaşadığımız birçok şeyi burada söyleyemiyoruz. Kızılhaç oraya gitti, orada yaşanılanları kendi gözleriyle gördüler. Belki bir rapor hazırlarlar. Bizim tutulduğumuz yerin hemen yanında DAİŞ mensupları kalıyordu. Bunların olmaması gerekiyor artık” şeklinde konuştu. 
 
‘ROJAVA BAŞUR’DAN İLERİDE’
 
Yaşadıklarını “İnsanlığa karşı suç” olarak tanımlayan Hesen, Kürtlerin tarih boyunca büyük acılar yaşadığını hatırlatarak, "Saddam Kürtlere çok çektirdi. Başur halkı Enfal, Halepçe ile karşı karşıya kaldı, o olaylardan ders çıkarmak gerekiyor" diye konuştu.
 
Federe Kürdistan Bölgesi'nde 30 yıllık bir yönetim deneyimi olduğunu ancak durumun pek içi açıcı olmadığını söyleyen Hesen, normal koşullarda Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin deneyimlerinin kendileri için ön ayak olması gerektiğini belirterek, "Bu bizim geleceğimiz için gerekliydi ancak çok üzgünüm ki Rojava savaşta olmasına rağmen çok ama çok fazla Başur’dan ileride” ifadelerini kullandı. 
 
5 SAAT SU VERİLMEDİ 
 
Serbest bırakıldığı gün Kuzey ve Doğu Suriye sınırına elleri kelepçeli getirildiği bilgisini veren Hesen, devamında şunları söyledi: “Yolda 5 saat boyunca su istedim ama vermediler. Sınıra geldiğimizde kelepçeleri söktüler ve ne istediğimi sordular ama ben onlardan bir şey istemedim. Sınırda iyi davranmaya başladılar sanki 112 gün beni tutanlar onlar değildi. Benim bir suçum olsaydı beni mahkemeye verirler ve cezamı çekerdim. Neden 112 gün hukuksuz bir şekilde tuttular? Sonuna kadar beni teslim almak istediler ve kullanmak istediler. Ben bunu kabul etmedim diye 112 gün tutuldum.”
 
MA / Nazım Daştan 

Diğer başlıklar

15/09/2025
23:23 İzmir'de 5 ESP'li tutuklandı
22:43 İİT-Arap Birliği Ortak Zirvesi sonuç bildirgesi yayımlandı
21:44 Sanatçı Pınar Aydınlar'ın 7 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor
21:27 5’inci Suriye Forumu sonuç bildirgesiyle sona erdi
20:49 'Kara para' soruşturmasında adı geçen Tekdağ serbest
19:53 Avukatlar İmralı'dan döndü
19:43 ‘Zeytinlikler termik santrallere kömür olacak’
19:37 Kayyımın işten çıkardığı işçilerin eylemi 47’nci gününde
19:30 Erdoğan Şara ile Katar'da bir araya geldi
19:00 Çin: ABD diğer ülkelerin egemenliğini ihlal ediyor
18:55 Wan'da 'Yaşamak ve yaşatmak için örgütleniyoruz' kampanyası başlatıldı
18:50 'Umut hakkı' yürüyüşüne çağrı
18:36 NADA: Kadınlara yönelik soykırımı durdurmak için sesimizi yükseltelim
18:29 Kartalkaya davasında 'olası kastla öldürmek' suçundan ceza istendi
18:20 HSK olağanüstü toplantısını erteledi
18:17 Gazze'de 3 gazeteci daha katledildi
18:11 Amed'de şüpheli kadın ölümü
18:07 Dêrsim’de 'barış için imza' standı
18:00 6 mahalleye 8 saat su verilmeyecek
16:32 5. Suriye Forumu: Özerk Yönetim başarısını kanıtladı
16:06 Nergis Muhammedi: Jin, jiyan azadî hareketinden intikam almak istiyorlar
16:02 Erzingan’a görüşe giden aile kaza geçirdi
15:43 Şemrex’te Kadın Yaşam Merkezi yeniden hayata geçiyor
15:17 DEM Parti’den aileler arasında yaşanan kavgalara karşı çağrı
14:57 Wan'da 17 Eylül'deki yürüyüş için bildiri dağıtıldı
14:55 ‘Gölgede Kalan’ yarışmasına başvurular sürüyor
14:45 Êlih'teki silahlı saldırıda 24 gözaltı
14:12 ÖHD’den Osmaniye ve Tokat cezaevi raporu: Tahliyeler kurul kararlarıyla engelleniyor
13:39 Asgari ücret açlık sınırının yüzde 68 altında kaldı
13:35 Adana'da 3 polis görevden uzaklaştırıldı
13:29 Amedliler: Komisyon Abdullah Öcalan'ı dinlemeli
13:19 3 kentte ‘umut hakkı’ yürüyüşü düzenlenecek
13:13 BTK’den Xelfetî kayyımı haberine erişim engeli
12:53 Komisyon bu hafta akademisyen, dernek ve vakıfları dinleyecek
12:52 Akbelen’de zeytinliklerin kesilmesine karşı eylem: 4 gözaltı
12:12 İstanbul'da ulaşım zammı başladı
11:49 ESP'den adliye önünde gözaltı protestosu
11:44 Kurultay Davası ertelendi: Savaş’ın avukatı Kılıçdaroğlu’nun kayyım olmasını talep etti
11:43 KNK: ‘Jin, jiyan, azadî’ özgürlük ve değişimin küresel meşalesi oldu
11:13 Nefret cinayetinde mütalaa bekleniyor
11:00 39 kadından AK’ye ‘umut hakkı’ mektubu
10:57 Mûş'tan 'umut hakkı' uygulansın çağrısı
10:25 CHP kurultay davası başladı
09:18 HKP Genel Başkanı Ankut gözaltına alındı
09:17 Mûş Belediyesi 'Kadın Dostu Kentler' projesine seçildi
09:16 ÖHD'li Kahraman: 'Umut hakkı' pazarlık konusu yapılamaz
09:15 Yüksek Güvenlikli ve S tipi cezaevlerinde tecrit çok boyutlu sürüyor
09:13 Kürt kültüründe ‘moda’ tehdidi: Kiras ve fistanlar özünden koparılıyor
09:10 Mezarlıklara saldırılar 'Hey Hawar'la belgeselleşti
09:08 Erol İmralı'daki son görüşmeyi anlattı: Süreç ikinci aşamaya evrilmeli, 'ara dönem yasaları' çıkarılmalı
09:04 'Jin, jiyan, azadî' direnişi sonrası İran: Kadınlar beklemiyor, inşa ediyor
09:02 Bakanlar Komitesi 'umut hakkı' için toplanıyor: Ara karar bekleniyor
09:00 15 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
09:00 Avukatlar İmralı’ya doğru yola çıktı
07:50 Êlih'te silahlı saldırı: Anne, baba ve 2 çocukları katledildi
14/09/2025
23:42 Arap aşiretleri Abdullah Öcalan'ın mesajını aldı
21:59 Özerk Yönetim: Suriye’nin birliğini sağlamanın tek yolu diyalogdur
21:30 Kültür ve Sanat Günleri son buldu
21:18 Amedspor sahasında galip geldi
21:00 'AbdullahOcalanRightToHope' tagı: Umut hakkı derhal uygulansın
20:43 29 yıldan sonra tahliye edildi: Hepimiz tahliye olmadan özgür değiliz
17:44 Abdullah Öcalan için ‘umut hakkı’ çağrısı
17:10 Filistin ile Dayanışma Platformu: SUMUD filosunu koruyun
15:59 Tahliye olan Arslan: Önderlik özgürleşmeden mücadele bitmez
15:00 Belucilerin zorla kaybettirmelere karşı eylemi 3'üncü ayında
14:46 Mêrdîn'de akrabalar arasında kavga: 4 yaralı
14:28 Genel-İş Riha'da kongreye gitti: İşçiler süreci sahiplenmeli
14:18 Çocuk hakları örgütlerinden Şerife Muhammedi için çağrı
14:09 Birçok kentte ‘umut hakkı’ eylemi: AİHM kararlarına uymaya çağırıyoruz
13:34 Mêrdîn’de TUHAD-FED kuruldu
13:10 Öcalan’dan Arap aşiretlerine mektup: Tarihi kardeşlik için herkes birlikte çalışmalı
12:14 QSD: Dêrazor'da Şam hükümetine bağlı grup güçlerimize saldırdı
11:49 BİSAM raporu: Açlık sınırı asgari ücreti geçti
11:32 Nobel Barış Ödüllü Jody Williams: Türkiye sürece uygun adımları atmak zorunda
11:23 IPPNW İsviçre’den ‘umut hakkı’ mektubu: Derhal uygulanmalı
10:30 Dêrazor'da DAİŞ hücresine operasyon: 8 gözaltı
10:22 Rojava’da yeni eğitim öğretim yılı ders zili çaldı
09:15 Av. Güneş: Öcalan bu devletin son şansıdır
09:04 Jin dergi 'jin, jiyan, azadî' direnişini kapağına taşıdı
09:02 134 günlük direnişten sonra gelen Kobanê zaferi halklara ilham oldu
09:01 Kriz ve kuraklığın etkisi kış hazırlıklarına da yansıdı
09:00 Xurs Vadisi’nde kuraklık çanları çalıyor
08:59 ‘Toplumsal dönüşümle kadına yönelik şiddetin önüne geçilebilir’
08:58 Kaz Dağları’ndan Besta’ya: Doğayı birlikte özgürleştirebiliriz
08:57 Konsey 'umut hakkı'nı görüşecek: Son raddedeyiz, adım atılmalı
08:57 Duvarların ardında direniş: İlk eylem kadın koğuşunda başladı
08:56 14 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
08:40 Meteoroloji: 5 kentte sağanak yağış bekleniyor
07:00 Üniversitenin talebiyle Rojin Kabaiş paylaşımları erişime engellendi
13/09/2025
22:23 Qovanciyan’da barış şöleni: Onurlu ve özgür bir yaşamın eşiğindeyiz
21:44 ÖHD’den çağrı: Umut Hakkı Derhal uygulansın
21:25 Amed Kültür ve Sanat Günleri sürüyor
20:56 Bern’de ‘iklim adaleti’ talebi
20:34 İmamoğlu’na yeni dava: Siyasi yasak ve 2 yıla kadar hapis isteniyor
20:10 33. Uluslararası Kürt Kültür Festivali sona erdi
20:03 Dêrsim’de deprem paneli: Dirençli kentler inşa etmeliyiz
18:52 İstanbul’da ‘Barış için Kadın Buluşması’
18:13 Amed’de Kültür ve Sanat Günleri kapsamında sergi açıldı
17:56 Kadınlar İzmir'de hakları için sokağa çıktı
17:45 YJA Star üyeleri için anma
17:35 Gültan Kışanak: Komünal enternasyonalist tartışmalara ihtiyaç var
16:30 Nergis Muhammedi: Jin, jiyan, azadî Devrimi hâlâ canlı
15:45 DADSAZ kongreye gitti: Dilimiz hukukun her alanını savunmaya yeter
15:38 Süveyda’da kaçırılanların serbest bırakılması istendi
15:19 Karayılan: Önder Apo özgür olmadan barış olmaz
15:03 Af Örgütü: Şerife Muhammedi koşulsuz serbest bırakılmalı
15:00 Kent kent 'umut hakkı' programı
14:56 Hasta tutsaklar Poyraz ve İvrendi için tahliye talebi
14:44 İtalya’dan AK’ye Öcalan çağrısı
14:27 KHK eylem 138’inci hafta: Mücadelemiz sürecek
14:10 Öcalan'dan festivale mesaj: Mücadeleyi topraklarımızda yürütmek temel hedef olmalı
13:34 Kayıp yakınları: Komisyon kurup, failleri ortaya çıkarın
13:12 Gözaltında kaybettirilen Bilgin’in tanığından Cumartesi Anneleri'ne mektup
12:34 Bayrampaşa Belediyesi soruşturmasında hakkında gözaltı kararı verilenler netleşti
12:27 33’ncü Kürt Kültür Festivali Dortmund’da başladı
11:52 Abdullah Öcalan’dan Arap aşiretlerine mektup
11:21 Farqîn'de tarihi yerleşim yeri bulundu
11:11 CHP'den Bayrampaşa operasyonuna tepki: Millet iradesine darbedir
10:47 Profesör Eva Illouz: Öcalan çatışmayı değil, barışı seçti
09:58 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç yaşamını yitirdi
09:39 Şemrex’teki doğa talanına karşı eyleme çağrı
09:34 Erdoğan'dan grev yasağı
09:23 Nepal’in ilk kadın başbakanı Sushila Karki oldu
09:11 Eşber Yağmurdereli: Ön şart aranmadan 'umut hakkı' uygulanmalı
09:09 4 bin tutsağın 'umut hakkı' ihlal ediliyor: Komite ara karar kurmalı
09:08 36 yıl sonra kendi topraklarında nöbet tuttular: Köylerimizi inşa edelim
09:04 Durdu cinayeti: Delilleri karartmak yetmedi, 'askeri yasak bölge' haritası değiştirildi
09:03 Agirî’de ayçiçeğini dolu vurdu, girdi maliyeti arttı
09:02 ÖHD'den 'umut hakkı' hazırlığı
09:01 IHRNGO Direktörü: İnsanlar yaşadıklarını Jina Emînî’de gördü
09:00 13 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
07:59 CHP'li belediyeye baskın
07:48 Kamçatka bölgesinde 7,4 büyüklüğünde deprem
12/09/2025
22:57 EŞİK’ten Diyanet’e cuma hutbesi tepkisi
22:51 İmamoğlu'nun 'diploma' davası görüldü
21:43 Kültür ve Sanat Günleri’nde Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi
21:28 Bilgi Üniversitesi'ne kayyım atandı
20:15 ANKA DER Eğitim Bakanlığı önünde: Anadilimizde eğitim istiyoruz
19:56 Hasta tutsak Kaya’nın hastane sevki yine engellendi
19:39 Kayyımın işten çıkardığı işçiler: Direnişteyiz, kararlıyız
19:13 DEM Parti'den '6-7 Eylül'den 12 Eylül'e hafıza' paneli
19:03 Zeki Bayhan sağlık sorunları nedeniyle İmralı’dan İzmir’e sevk edildi
18:46 BM’den Şam'a çağrı : Siyasi güçlerle diyalog kurun
18:39 YSK, CHP kongre kararının gerekçesini tamamladı
18:17 MÜSİAD ve TÜSİAD: Demokrasi konusu bölge için önemlidir
18:08 'Kuyu tipi cezaevleri tecridin dayatıldığı işkence merkezleridir'
17:38 Agirî’de kadın buluşması
17:32 Hatay merkezli soruşturmada 6 kişi serbest bırakıldı
17:20 Diyarbakır Cezaevi önünde 12 Eylül ile yüzleşme çağrısı
17:13 Akdeniz Belediye Eşbaşkanları hakkında iddianame hazırlandı