Kobanê Davası: Bizim şahsımızda bir halkı yargılıyorsunuz

img

ANKARA - Kobanê Davası’nda avukatlara söz hakkı verilmezken, tutuklu siyasetçi Sebahat Tuncel, “Siz gösteri toplumu yaratıyorsunuz biz bunun bir parçası olmayız. Bizim şahsımızda bir halkı yargılıyorsunuz” dedi.

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 22’si tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 11’inci duruşması altıncı gününde Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görüldü. 
 
Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya HDP’li milletvekilleri Hüda Kaya, Necdet İpekyüz, Kemal Peköz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, HDP Ankara il ve ilçe örgütü yöneticileri ile çok sayıda avukat katıldı. 
 
Sincan Cezaevinde tutulan siyasetçiler duruşma salonunda hazır bulunurken, farklı cezaevlerinde olanlar duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. 
 
Davanın açık tanığı Kerem Gökalp’in dinleneceği duruşmada yoğun güvenlik önlemleri, çok sayıda TEM Şube polisleri gelmesi dikkat çekerken AKP’li milletvekilleri de duruşmaya katıldı.
 
BAHTİYAR ÇOLAK’IN SAĞLIK RAPORU DOSYADA
 
Duruşma mahkeme heyetinin gelmesiyle başladı. Dosyaya eklenen evrakları okuyan mahkeme başkanı, mahkemenin önceki başkanı HSK tarafından görevden alınan ve suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla ev hapsine çarptırılan Bahtiyar Çolak hakkında sağlık sorunlarına dair istenen raporun dosyaya eklendiğini belirtti. 
 
AVUKATLARA SÖZ VERMEDİ
 
Avukatların sağlık sorunlarına dair bilgi istemesi üzerine mahkeme başkanı, “Belki özel bir hastalığı var. Öğrenip, ne yapacaksınız. Plonomi demiş, Kovid-19 demiş. Öğrendiniz ne oldu şimdi? Sahte raporsa onun gereğini savcılıklar yapar. Buyrun oturun” diyerek söz isteyen avukatlara söz vermeden evrakları okumaya devam etti. 
 
DURUŞMA GERGİN BAŞLADI
 
Avukatlar ile mahkeme başkanı arasında tartışma çıktı. Mahkeme başkanı avukatlara, bağırarak, “Oturun yerine duruşmayı germeyin” sözlerini sarf etti. 
 
Avukatlar duruma tepki göstererek, “Bağırmayın, söz vermeniz gerekir, mikrofonları açın” diyerek, ayakta söz talebinde bulundu. 
 
Tutuklu siyasetçiler de “Niye bağırıyorsunuz” diyerek, mahkeme başkanına tepki gösterdi. 
 
AVUKATLARA TUTANAK TUTULDU
 
Mahkeme başkanı kendi bağırmasına tepki gösteren avukatlar Cahit Kırkazak, Kenan Maçoğlu ve Cihan Aydın hakkında “izinsiz söz aldığına” dair tutanak tuttu. 
Avukatlar, “Sayın başkan bir dinler misiniz? Bugün Dünya Savunma Günü. Biz böyle mi savunacağız? Söz talebimiz var” sözleriyle karşılık verdi. Mahkeme başkanı tüm uyarı ve tepkilere rağmen bağırmayı sürdürdü. 
 
AVUKATLAR: NEYİN TEDİRGİNLİĞİNİ YAŞIYORSUNUZ
 
Avukat Kenan Maçoğlu, “Neyin tedirginliğini yaşıyorsunuz” diyerek mahkemeye tepki gösterdi.  
 
TANIK BEYANI ALINMAK İSTENDİ
 
Avukatların itirazlarına karşın mahkeme başkanı PKK itirafçısı Kerem Gökalp’in ifadelerini almak istedi.
 
Ancak avukatların tepkisi üzerine mahkeme başkanı avukat Kenan Maçoğlu’na söz verdi. 
 
MAÇOĞLU: GEREKSİZ YERE GERGİNLİK YARATIYORSUNUZ
 
Maçoğlu, “Ne zaman dosyanın ciddi bir aşamasına gelsek gereksiz yere gerginlik yaratıyorsunuz. En önemli delili olarak düşündüğünüz tanık burada. Usule dair basit bir şekilde itirazlarımızı iletecektik. Aylardır duruşma yapıyoruz bugün ama özel bir aceleniz var. Gerekirse gece yarısına kadar buradayız. Edirne ve Kocaeli’ndeki tutuklu siyasetçilere çağrı yapılması talebinde bulunacaktık. Bir görevliye seslenin ve tutuklular SEGBİS’e bağlansın” diye konuştu.  
 
Mahkeme başkanı “Kendi isterse gelebilir” diyerek talebi kabul etmedi.  
 
TEM POLİSLERİ SALONDA
 
Maçoğlu, duruşma salonunda TEM Şube’de görevli polislerin bulunduğunu belirterek, “Şu an tanık üzerinde baskı kurma ihtimalleri var, salondan çıkarılmasını istiyoruz” dedi. 
 
Mahkeme başkanı tanık Kerem Gökalp’e salonda bulunanlardan rahatsız olup, olmadığını sorması üzerine tanık, “Rahatsızlığım yok” dedi. 
 
Tanığın rahatsız olmaması üzerine mahkeme başkanı talebin reddine karar verdi. 
 
‘DURUŞMAYI PROVOKE EDİYORSUNUZ’
 
Ardından Avukat Cihan Aydın söz alarak, “Bağırıyoruz çünkü bağırmak zorunda kalıyoruz. Mikrofonumuzu başından beri açmış olsaydınız bu rezilliği yaşamayacaktık. Belge okudunuz, siz kaç yıllık hakimsiniz bilmiyorum ama ben 23 yıllık avukatım. Dosyaya giren her evrak ve belgeye ilişkin söz alma hakkımız var. ‘Tanık yoklaması yapıldığı sırada birtakım sanık müdafiinin söz almadan konuştuğu’ diye belirttiniz tutanakta. Bahtiyar Çolak’ın hastalığının meraklısı değiliz ama bize covid olduğu için gelmediği söylenmişti. Biz bunu öğrenmek istiyoruz. Ama siz tanığa söz verdiniz bize söz vermediniz. Siz duruşmayı provoke ediyorsunuz. Mikrofonumuzu açtınız, şimdi niye bağırmıyoruz. Bizi bağırmak zorunda bırakmayın. Taleplerimizin tutanağa geçmesini istiyoruz” diye belirtti. 
 
Mahkeme başkanı Aydın’ın konuşmasını keserek, “Söz verdik işte” dedi.     
 
Duruma tepki gösteren Aydın, “Siz ‘İstediğim zaman söz veririm’ diyemezsiniz. Bir belgeden sonra söz verilir. Biraz önce yaşanan rezilliğin sebebi biz değiliz. Bugün Avukatlar Günü ama siz mikrofondan bize bağırdınız” dedi. 
 
‘SESİMİZİ KISARSANIZ BAĞIRMAK ZORUNDA KALIRIZ’
 
“Burada mahkemenin bir rezilliği yok. Önce kendi tavırlarınıza bakın” diyen mahkeme başkanına Aydın, “Sizin ve heyetinizin tavrını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyorum. Siz bize söz vermediğiniz için biz bağırmak zorunda kaldık. Lütfen duruşmayı germeyin. Biz durduk yere taşkınlık çıkarmadık, bağırmadık. Ama ne zaman ki sesimiz kısıldı, sesimizi duyurmak için bağırmak zorunda kalırız ve bağırırız da” dedi.  
 
‘SİZİN TUTUMUNUZ BİZİ BAĞIRTIYOR’
 
Söz alan avukat Cahit Kırkazak, “Bağıran hakim gün boyu konuşuyor, avukatta 5 dakika konuşsun. Bizi bağırtan da sakin konuşturan da sizin tutumunuzdur. Bize hükmetmeye kalkışırsanız, buna izin vermeyiz. Siz hakemlik yapma ile yetkilisiniz. İkincisi avukatlar günüdür. Kendi keyfimize bağırmıyoruz. Kollukla bizi tehdit ederseniz, bu yakışmıyor. Kolluğu salona doldurmayın. Mahkemeyi yönetirken, kafanıza göre davranamazsınız. Bahtiyar Çolak’ın raporları bizim için önemlidir. Defalarca bu yargılamanın nasıl açıldığını söyledi. İtirafçı olduğu söylenen Çolak’ın durumu siyasetin Atadedeler çetesi üzerindeki baskısı açısından önemlidir. Raporun tespitlerinde, iyileşme sürecinin de dosyaya gelmesi gerekir” ifadelerini kullandı.
 
‘BİR ÜLKEDE POLİS ÇOKSA ÖZGÜRLÜK YOK’
 
Tutuklu siyasetçi Sebahat Tuncel, bütün avukatların gününü kutlayarak, söze başladı. “Bir ülkede polis çoksa özgürlük yok, bir ülkede asker çoksa barış yok, bir ülkede avukat çoksa özgürlük yok” sözüne atıf yapan Tuncel, “Biz adalet arayışı mı yapıyoruz, yoksa siz bizi cezalandırmaya mı çalışıyorsunuz?” diye sordu.  
 
‘ŞAHSIMIZ DA HALKI YARGILIYORSUNUZ’
 
Eski mahkeme başkanı Bahtiyar Çolak’ın duruşmalara gelmediği süreci hatırlatan Tuncel, “Bahtiyar Çolak’ı ilk başta biz reddettik. Siz de bu işe ortaktınız. Bizim söylediklerimiz haklı çıktı. Bahçeli ve Soylu’nun hatta Cumhurbaşkanı danışmanlarının davaya nasıl müdahale ettiğini biliyoruz. Kişi olarak Bahtiyar Çolak’ı tanımıyoruz ama yargılama açısından önemlidir. Siz gösteri toplumu yaratıyorsunuz biz bunun bir parçası olmayız. Bizim şahsımızda bir halkı yargılıyorsunuz. Makamanıza saygı istiyorsunuz, haklısınız. Bizde saygı istiyoruz. Bağırıyorsunuz, gerginliği sanki biz ve avukatlar çıkarıyor gibi davranıyorsunuz. Usul özgürlüğe giden yolda her şeydir” diye belirtti.  
 
‘SANKİ 12 EYLÜL YARGILAMASI’
 
CMK kurallarının başından beri ters yüz edildiğini kaydeden Tuncel, “Biz sizin kuralsızlığınıza uymak zorunda değiliz. Bu yasaları biz eleştiriyoruz ama hala yürürlükte uygulamak zorundasınız. Savunma koşullarını yaratmak bizi sadece buraya getirmek değildir. Gerginlik yaratmak hoşumuza gider mi? Biz bağırmak zorunda kalmak istemiyoruz. Tanığın güvenliği önemli ama bizim de güvenliğimiz önemli. Yanımda kaç sıra kalkanlarıyla duran asker, polis var. Sanki 12 Eylül yargılaması. Siz savunmanın da güvenliğini almak zorundasınız. Bağırmakla sorun çözemezsiniz. Sizin bu tavırlarınız karşısında tepki göstermek de insan onuruyla alakalı bir şey. Bizim başımız dik alnımız ak. İnsanların yaşam hakkını kim aldı, kim o süreci provoke etti açığa çıksın istiyoruz” dedi.
 
YILLAR SONRA ‘SÖZ İSTİYORUZ’ DİYE ANILACAK
 
Ardından söz alan Dilek Yağlı, “Neredeyse her duruşma periyodunda duruşmayı sizin yönettiğinizi bize hatırlatıyorsunuz” diyerek, mahkeme başkanının tutumunu eleştirdi. “Sizin mikrofonunuz açıkken bize bağırmanız adil yargılanma hakkının da ihlali” diyen Yağlı, ekledi: “Biz neredeyse her duruşma adil yargılanma hakkından bahsediyoruz. Siz hep bağırıyorsunuz. Biz böyle olmasını istemiyoruz. ‘Söz istiyoruz’ diyen biz ve avukatlara mikrofon açmıyorsunuz. Bu dava ‘Söz istiyoruz’ davası olarak anılacak.”
 
‘YARGILAMAYI İSTEDİĞİNİZ GİBİ YÜRÜTEMEZSİNİZ’
 
“Yargılamayı istediğiniz gibi yürütemezsiniz” diyen Yağlı, “Siz defalarca redddilmiş biR heyetsiniz. Yargılamayı istediğiniz gibi sürdüremezsiniz. Bu yargılama süreciyle hukuk dışı olan ne varsa ülkenin yargısına taşıyorsunuz. Önünüze konulan ajandayı usulüne uygun yapın. Gerçekleri açığa çıkardınız mı? Ne usule uyuyorsunuz ne de gerçekleri açığa çıkarmak için bir şeyler yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.  
 
‘HAKİKAT PENCERESİNİ SUNMAK İSTİYORUZ’
 
Avukatların gününü kutlayarak, söze başlayan Ayla Akat Ata, “Biz bugün buraya tanığı dinlemek için geldik. Dinlemek, anlamak için geldik. Dosyaya sunacak bir hakikat penceresi varsa size sunmak için geldik. Bir kumpas davası dedik, buna en başından. İddiaları ispat etme yükümlülüğümüz yok. Biz bu noktada ispat yükümlülüğü üzerine kurulmuş insanlar olarak, Murat Filiz diye bir vatandaşın eylemlerinin benim yönümde sorulması istendi. Avukatlarım sebebine ulaşamadı. Israrla söz talebinde bulundum, Bahtiyar Çolak vermedi. Sonra mahkemeye gelmedi” şeklinde konuştu.  
 
‘MAHKEME DİSİPLİNİ BOZULDU’
 
Bu dosya üzerinde gizli ellerin olduğunu vurgulayan Akat, “Mahkememizin görüldüğü Eylül ayında mahkeme başkanına dair gelişmeler var. 23 yıldır avukatım. Sizin meslektaşınız sayılırım. Siz benden sadece bir yıl fazla staj yaptınız. Ne zaman söz hakkı isteyeceğimi biliyorum. Ben tanık beyanına dair söz değil, belgeye dair söz talebim olduğumu söyledim. Belge okunduğunda bana söz hakkı vermek zorundasınız. Siz kendinizi ifade etmeye çalışıyorsunuz, bizim refleksimizden dolayı mikrofona bağırdınız, patlayacaktı. Mahkeme disiplini bozuldu ama sebebi biz değil, söz hakkı isteyen bizlere söz vermeyen sizlersiniz. Bizim emeğimizle hakikat kapısı açılması içindir. Tanık bizi beklemek zorunda kaldı. Olaylar bu noktaya geldi. Ben özgürlüğümün kısıtlandığı her güne bir anlam biçiyorum. Bu kumpas içinde emeği olan insanların, derin yapılar arasındaki çatışma eski mahkeme başkanının da etkisizleştirilmesi noktasına gelmiş. Biz bunları biliyoruz. Bugün itibariyle hakkımda kurulan ara kararının gerekçesini bilmiyorum” diye belirtti.
 
Duruşma siyasetçilerin konuşmalarıyla devam ediyor.

Diğer başlıklar

10:33 Mazlûm Ebdî’den MA’ya önemli değerlendirmeler
10:12 Komisyonun İmralı’ya gitme kararını gazeteler nasıl gördü?
09:55 Kaybeden Kürtler değil CHP olacak
09:49 Dêrsim Belediyesi’nde kayyımın 1 yılı: Bina ve arsalar satılığa çıkarıldı
09:44 Rojava Film Festivali’ne katılan Ott: Burası Ortadoğu’ya örnek olabilir
09:31 Amed sokakları: CHP çözüm istemiyor
09:27 TTB süreç için çalışmalar yapacak: Hekimler süreci desteklemeli
09:27 Semsûr'da depremzedeler oldukları yerde!
09:24 Bulancak Sanat Tiyatrosu, 38 yıldır sahnede
09:07 Şikayete rağmen çocuk istismarı davasında soruşturma tamamlanmıyor!
09:06 Yoksullaşmanın fotoğrafı: Kirasını ödemek için eşyalarını satıyorlar
09:04 KESK Wan’da bölge mitingi düzenliyor
09:04 Wan'da uyuşturucuya karşı ortak mücadele hattı kuruluyor
09:02 Filistinli kadınlar 'acıma' değil adalet istiyor
09:01 'Barış sürecinde hasta mahpusların tahliyesi sağlanmalı'
09:00 İmralı ziyaretinde hangi başlıklar masada olacak?
09:00 22 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:30 Belen'de 7 katlı binada yangın: 2 ölü
21/11/2025
22:56 İspanya’da 3 madenci göçük altında kaldı
22:53 Bütçe görüşmeleri: Agirî'de doktor yok, doğan çocuklar ölüyor
22:39 Humus’ta kaçırılan Alevi gençler katledildi
22:36 Bangladeş’in başkenti Dakka’da deprem
22:32 Mazlum Ebdî, Şêx Mani El Cerba ile bir araya geldi
22:29 Kayyımın TELE1'de 32 kişiyi işten çıkardığı iddiası
22:25 29 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
22:01 AKP'den Hüseyin Yaman İmralı'ya gidecek
21:53 Böcek ailesinin kaldığı otelin sahibi ve çalışanı tutuklandı
21:51 Çiğdem Açlan'ın cenazesi köyünde toprağa verildi
21:44 Tülay Hatimoğulları: Kalıcı barışın tek yolu örgütlenmek
21:18 İsrail katlettiği Filistinli'nin cenazesini alıkoydu
21:15 'Sağlık hizmetlerinin 3'te 1'i özel sektöre devredilmiş durumda'
20:57 CHP PM üyesi Fırat: Parti yönetimimiz tarihsel bir hataya düşmüştür
20:24 Aynı firmanın ilaçlaması bir çocuğun ölümüne de neden olmuş
20:16 Şişli'de 25 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu
20:11 'Şüpheli kadın ve çocuk ölümleri aydınlatılsın'
20:06 Temel: CHP stratejik bir hata yapmıştır
19:44 Kadınlar, şartlı tahliyelerin engellenmesini protesto etti
19:35 Amed’de trafik kazası
19:29 Geçiş Hükümeti Reqa’yı Dêrazor’a bağlayan yolu kapattı
19:26 Zaxo Spor taraftarlarından Amedspor’a ziyaret
19:22 Pervin Buldan: Komisyonun İmralı kararıyla daha emin adımlarla yürüyeceğiz
18:47 223 işçinin eylemi devam ediyor
18:45 SRK inşaat, ajansımızı tehdit etti
18:38 ÖGB, Anadolu Üniversitesi öğrencilerine saldırdı
18:23 Murat Çepni: Öcalan’la görüşmek olmazsa olmazdır
18:21 TJA’dan fail Burak Ercan’ın beraat etmesine tepki
18:17 İmralı'ya dört kişilik heyet gidecek
18:12 Ahmet Faruk Ünsal: CHP büyük bir siyasi hata yaptı
18:07 İskender Bayhan: CHP'nin İmralı heyetinde olmaması ciddi bir eksikliktir
18:02 Wanlılar: CHP tarihi bir hata yaptı, kaybedecek
17:55 UNICEF: Ateşkese rağmen İsrail 72 çocuğu katletti
17:37 Bayındır: CHP toplumun sesine kulak vermedi
17:33 DEM Parti'den ilk açıklama: Görüşme kader niteliğinde, mesafeli yaklaşımlar üzüntü verici
17:24 SYKP Eş Genel Başkanı Titiz: CHP kararını gözden geçirsin
17:19 Tülay Hatimoğulları'ndan, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ziyaret
17:12 Bayındır'dan Göktayi ailesine taziye ziyareti
17:06 CHP’nin kararına tepki yağdı
17:01 YSP Eş Genel Sözcüsü: Kürt halkı bunu unutmayacak
16:59 CHP'nin İmralı kararının arkasında İmamoğlu mu var?
16:53 Komisyon'un hafta başında Abdullah Öcalan ile görüşmesi bekleniyor
16:45 İşkence ile katledilen çocuk işçi için yürüyüş
16:40 Komisyon Abdullah Öcalan ile görüşme kararı aldı
16:39 Eren Keskin: CHP’nin davranışı kabul edilemez
16:26 Komisyonda İmralı oylaması başladı
16:20 Agirî’de Sırrı Süreyya Önder Parkı açıldı
16:15 Gülistan Kılıç Koçyiğit: Kürt halkı not ediyor
Ahmet Şık: İmralı’ya gidilmeli, gerekirse Kandil’e gidilmeli
15:47 Bakırhan’dan CHP’ye: İktidar karşıtlığını çözüm karşıtlığına dönüştürmeye çalışıyor
15:45 CHP süreci sabote etmeyi sürdürüyor: Toplantıyı terk ettiler
15:35 Aydın: Karar hem Türkiye demokrasisi hem de CHP açısından sorunlara yol açar
14:28 CHP'li Emir: İmralı'ya temsilci göndermeyeceğiz
14:18 Meclis komisyonu İmralı ziyareti gündemiyle toplandı
14:11 Kadınlar devlet-erkek şiddetine karşı alanlarda
13:53 MHP’li Yıldız: İmralı’ya ben gideceğim
13:33 KESK’ten 22 Kasım mitingine çağrı
13:31 Özel: Demokratik siyasetin önünün açılmasını savunuyoruz
13:30 Kurtulmuş parti koordinatörleri ile bir araya geldi
13:29 İHD Çocuk Hak İhlali Raporu: Bir yılda en az 192 hak ihlali
13:28 Kadını katletmek isteyen fail tutuklandı
13:09 CHP’nin kurultayda oylanacak parti programında neler var?
13:04 Riha'nın Ape Melle'si son yolculuğuna uğurlandı
12:58 Uğur Kaymaz ve babası mezarları başında anıldı
12:26 Kurtulmuş partilerin koordinatörleriyle bir araya gelecek
12:20 Ankara Tiyatro Festivali başlıyor
11:39 İstanbul’da sahte reçete soruşturması
11:21 Netleşme zamanı
10:31 Katılımcı Bütçe programında Komisyon Süreci’ne geçildi
10:06 Çetin Lodi: Yazarlar barış taleplerini yükseltmeli
10:03 EMEP Genel Başkanı Aslan: Sosyalist partiler tabanlarını sürece hazırlamalı
09:57 Îlham Ehmed ajansımıza konuştu: Genel bir çözüme açığız, Türkiye ile ortak çıkarlarımız var
09:47 Türkiye Riknaddin'de neyi amaçlıyor?
09:38 Ceza hukukçusu Kanar: ‘Geçiş yasaları’ kapsamında köklü reformlar yapılmalı
09:34 DSİ’nin ‘işletmede’ dediği baraj 6 yıl sonra yapılmış
09:29 Asgari ücret yorumu: Kaşıkla verilip kepçeyle alınıyor
09:25 'Barışı kadınların söz ve karar gücüyle inşa edelim'
09:23 Helebcelilerin kimsesiz mezarlarına Mûş sahip çıkıyor
09:22 Uğur Kaymaz ve babası 21 yıl önce katledildi: Adalet için yeni mekanizmalar yaratılmalı
09:15 3 milyon insan köye dönüş için çözüm bekliyor
09:13 Irak ve Federe Kürdistan’da ‘kadın mücadele birliğine’ ihtiyaç var
09:11 Yusuf Karadaş: Enerji ve ticaret yolları yeni gerilimlere yol açacak
09:06 Selime Büyükgöze: Erkek şiddeti eşitlikle son bulabilir
09:02 Kış lastiği uygulaması başlıyor: Fiyatlar cep yakıyor
09:00 21 KASIM 2025 GÜNDEMİ
20/11/2025
23:54 Maduro’dan Karayip'ler için ‘ağır silah’ ve ‘füze’ talimatı
22:50 Edirne’de kadın cinayeti
22:21 Tecavüze uğrayan çocuk yoğun bakımda
22:11 DEM Partililerden MESEM tepkisi: Çocukları öldürüyor
21:34 Trump’tan Zelenski’ye Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sonlandırmak için taslak
21:19 Almanya’da Kürt Çocuk Korosu’na 'Entegrasyon' ödülü
21:13 Bina ilaçlamasında 7 kişi hastaneye kaldırıldı
21:07 Eğitim Bakanı’na tepki: Bir yılda bin 300 öğrenci gözaltına alındı
20:33 Rojin Kabaiş'in ağabeyi: Telefonun İspanya'ya gönderilmesi için dilekçe verdik
20:29 Amûdê, Şam ve Halep'te 25 Kasım etkinlikleri
20:06 İran'da tutsak Zeyneb Celaliyan’ın tedavisi engelleniyor
20:01 Bütçe görüşmeleri: Son bir yılda 1 milyon çocuk eğitimden koptu
19:47 Merkez Bankası soruşturmasında bir tahliye daha
19:03 Pirsûs katliamı davasına çağrı
18:59 Böcek ailesinin kaldığı otelin sahibi ve çalışanına yakalama kararı
18:55 Kuzey ve Doğu Suriye'de çocuk haklarına dikkat çekildi
18:49 Mûş'ta bir kadın katledilmek istendi
18:40 Gazze: İsrail saldırıları devam ediyor, tankları ilerliyor
18:11 Gülizar Yıldız’ı katleden Remzi Kayaalp'a ağırlaştırılmış müebbet
17:55 ABD-Çin Komisyonu: Çin deniz altı iletişim kablolarını kesmeyi amaçlıyor
17:47 11'inci Yargı Paketinin meclise gelişi ertelendi
17:40 Kadınlardan 25 Kasım çağrısı: Sokaklar bizimdir
17:26 CHP İmralı kararını yarın açıklayacak
17:24 Yaşamını yitiren YJA Star ve HPG'lilerin taziyelerine kitlesel ziyaret
17:18 HDK ve ÖHD'den direnen sağlık emekçilerine ziyaret
17:10 DEM Parti'den Burak Ercan'a ilişkin açıklama
16:53 AKP’den İmralı kararı: Olumlu oy kullanacağız
16:02 AKP İmralı gündemiyle bir araya geldi
15:50 Ankara, İmralı görüşmesine kilitlendi: Kim ne diyor?
15:29 DEM Parti'nin İmralı'ya gidecek üyesi belli oldu, diğer partilere de çağrı yapıldı
15:13 Çocukların güvenli geleceği için talepler sıralandı
15:04 Sağlık emekçileri bütçe taleplerini açıkladı
14:56 Hostekar’da 60 bin meşe palamudu ekildi
14:38 CHP ‘İmralı ziyareti’ gündemiyle toplandı
14:28 Demirtaş’tan görüşme açıklaması
13:49 Gazetecilerin davasında Aslan savunma yapacak
13:45 Gazeteci Namık Tarancı mezarı başında anıldı
13:40 Pakistan: Afganistan sınırında 23 isyancı öldürüldü
13:39 Taciz failinin beraat ettirilmesine tepki: Takipçisi olacağız
13:33 MESEM'li Eren Dağ davasında sanıklardan süre talebi
13:16 Onlarca öğrenciyi tacizden yargılanan Burak Ercan beraat ettirildi
12:35 Amedspor-Trabzonspor maçına davet
12:11 CHP’li komisyon üyeleri: Henüz karar almadık
12:03 DEM Parti: Cezasızlık politikası çocuk istismarını arttırıyor
12:02 Çocuğa cinsel taciz failinin duruşması görülmeden ertelendi
11:43 Sürece karşı çıkan CHP’liler sessizliğe büründü!
11:23 Feti Yıldız'dan AİHM kararı açıklaması: Makul sürede incelenmeli
11:18 Marcia Inhorn ve Mashuq Kurt’tan ortak mesaj: Yasal reformlar hayata geçirilmeli